Επιχείρηση «κάθαρση» ως προπέτασμα καπνού

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χάνει με γοργούς ρυθμούς και τις κοινωνικές συμμαχίες της και τα διεθνή ερείσματά της. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί να πραγματοποιήσει μια φυγή προς τα εμπρός, υποκρινόμενη ότι ασχολείται με την «κάθαρση» του δημόσιου βίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που τα έχει θαλασσώσει στο υπουργείο Υγείας και αποδοκιμάζεται από τα πλήθη στο Ηρώδειο, αποπειράται να αποκαταστήσει την εικόνα του με την υπόθεση των παράνομων μαζικών συνταγογραφήσεων που διέπραξαν γιατροί. Μάλιστα, σε μια επίδειξη καλπάζοντος λαϊκισμού λατινοαμερικανικού τύπου, δήλωσε ότι τηλεφώνησε ο ίδιος σε μια γιατρό που υπερσυνταγογραφούσε για να μάθει τι ακριβώς συνέβη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργώντας ως… βοηθός του Άδωνη Γεωργιάδη, έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο για τους «100 γιατρούς που, μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2024, υπερσυνταγογραφούσαν σε ασθενείς» και… διαφήμισε το βαρύ πρόστιμο που επιβλήθηκε σε κάποιον εξ αυτών.

Επιπλέον, και η κυβέρνηση και τα φίλια προς εκείνη ΜΜΕ ασχολούνται με ένταση και αδιάκοπα ρεπορτάζ με το κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών της Κέρκυρας, επιδιώκοντας να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ως έναν μηχανισμό που παράγει… αρετή.

Φυσικά, επιβάλλεται και από τον γραπτό και άγραφο νόμο η εξάρθρωση τέτοιου είδους εγκληματικών κυκλωμάτων, που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και ληστεύουν τον ελληνικό λαό. Όμως, υπάρχουν και τα εγκλήματα μεγάλης κλίμακας που μένουν ατιμώρητα. Η Siemens δεν πλήρωσε ούτε σεντ για το όργιο διαφθοράς που οργάνωσε και στο οποίο επιδόθηκε στην Ελλάδα. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν λόγω παραγραφής, αλλά τους επιστρέφονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία που είχαν δεσμευτεί. Και η υπόθεση Novartis κουκουλώθηκε. Και ο Γιάννος Παπαντωνίου, με τα λεφτά της… θείας του από τον Νίγηρα, βολτάρει ελεύθερος εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ οι «μίζες» για τα εξοπλιστικά ακόμα «αναζητούνται».

Όλα τα παραπάνω σκάνδαλα, αν αληθινά ερευνούνταν από τις αρμόδιες Αρχές και την κυβέρνηση, θα μπορούσαν να είχαν φέρει δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους. Όμως, η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία προτιμούν να ασχολούνται με άλλα, με τα ήσσονος σημασίας, στα οποία δεν εμπλέκονται πολιτικοί.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Στον αέρα η ασφάλεια του μετρό Θεσσαλονίκης

Τα Τέμπη δεν δίδαξαν κανέναν στο Μαξίμου. Όπως και τότε, παραμονές του εγκλήματος, όταν ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να ανηφορίσει...

Κουρδικό ενιαίο κράτος

Η επιθετικότητα των ισλαμιστών, των θυμάτων που έχουν δημιουργήσει σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στις χώρες της Ε.Ε., όπου...

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω

Less is more. Το λιγότερο είναι περισσότερο. Ερώτησαν κάποτε την Ουγκαρο-Αμερικάνα ηθοποιό Ζα Ζα Γκαμπόρ...

Οι άγνωστοι ελληνικοί όροι

Οι Τούρκοι θέτουν όρους, πάντοτε παράνομους και εξωφρενικούς, για να συζητήσουν με την ελληνική πλευρά και η δική μας...