Η συγγνώμη του κ. Λιάγκα

Του Χρήστου Μπολώση

Ασφαλώς θα θυμάστε τις δύο παλιές ελληνικές ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου «Της νύχτας τα καμώματα» (1957) και «Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει» (1970).

Και στις δύο βλέπαμε την ίδια ξεκαρδιστική σκηνή, με μικροδιαφορές «Η παρεξήγηση», όπου σε μια ταβέρνα ένας μόρτης φέρνει τις βόλτες του, ώσπου το απρόσεκτο γκαρσονάκι (Νίκος Ρίζος – Κ. Χατζηχρήστος αντιστοίχως) πέφτει πάνω στον βαρύμαγκα, ο οποίος αγριεύει και τότε έντρομο το γκαρσονάκι ζητάει συγγνώμη. Οπότε ο τζες φωνάζει «Τι να την κάνω τη συγγνώμη σου, ρε;».

Όλα αυτά θυμήθηκα, φίλοι μου, όταν διάβασα ότι ο κ. Λιάγκας ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε για το σπίτι του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ περί θέας και λοιπών ανέσεων, τη στιγμή που το φίλαθλο, και όχι μόνο, κοινό ήταν συγκλονισμένο για τον απροσδόκητο χαμό του.

Τι να την κάνουμε τη συγγνώμη σου, κύριε;

Και μετά, σας κακοφαίνεται που ο κόσμος σάς αποκαλεί «τηλεδικαστές», «τηλεγιατρούς» και ύαινες, που, όπου μυρίσετε αίμα, τρέχετε.

Δεν υπάρχει ουδείς σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο μπρος στην είδηση, όποια κι αν είναι αυτή, ασχέτως αν καταρρακώνει υπολήψεις ή επιτείνει τις τραγωδίες.

Το πολύ πολύ, αν σκουρύνουν τα πράγματα, ζητάμε μια συγγνώμη αλά Λιάγκα και καθαρίσαμε.

Και κάτι ακόμα που δεν το ξέρω. Το κανάλι στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Λιάγκας πήρε θέση;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ζορισμένος ο Μαρινάκης με τις αποκαλύψεις «δημοκρατίας» – «Εστίας»

Με τρόπο έκδηλα αμήχανο και με πολλά… ζόρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδίωξε να βάλει φρένο στα σενάρια για επίσπευση...

Το ΠΑΣΟΚ είναι και στο… Γουέμπλεϊ

Σε βίντεο που τραβήχτηκε από την ελληνική κερκίδα στο Γουέμπλεϊ, την ώρα της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου πριν...

Ο Κυριάκος εξαπάτησε τους πολίτες με τους «Ολλανδούς»

Κοντεύει έξι χρόνια πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον δεν υπάρχουν άγνωστοι άσοι στο μανίκι του. Η κοινή γνώμη...

Κυριάκο, κάνε εμένα Γκρίνμπεργκ και θα… εκτοξευτείς!!!

Σύντροφοι, μη νομίζετε ότι θέλει πολύ ο άνθρωπος να λαλήσει. Μια δήλωση της κυρίας Βούλτεψη περί χωριών από δω,...