Η ντροπή των ΜΜΕ για το έγκλημα των Τεμπών

Σιωπούν για το δέντρο των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη και φωνασκούν για τις «έριδες» μεταξύ των οικογενειών. Αυτήν τη στάση κρατούν τα συστημικά ΜΜΕ για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και για όσα ακολούθησαν.

Εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ σε βάθος για την ενημέρωση που είχε η κυβέρνηση για το χάλι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, για τη μονταζιέρα των διαλόγων του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς των τρένων εκείνη τη νύχτα, για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, για τη μεταφορά των μπάζων -μαζί με λείψανα θυμάτων- σε οικόπεδο, για τη διοικητική άλυσο, που έδινε εντολές συγκάλυψης της υπόθεσης. Δεν ασχολήθηκαν καν με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν κάνει οι οικογένειες των θυμάτων. Ό,τι πρόβαλλαν τα περισσότερα «έγκυρα» ΜΜΕ όλως… τυχαίως δεν απείχαν ούτε χιλιοστό από την επίσημη κυβερνητική εκδοχή.

Τώρα, με αφορμή την πρωτοβουλία κάποιων οικογενειών θυμάτων να διοργανωθεί συναυλία εις μνήμην των παιδιών τους και να επιβληθεί εισιτήριο 15 ευρώ, και τη δημοσιοποίηση της αντίθεσης κάποιων άλλων οικογενειών που έχασαν μέλη τους στα Τέμπη να επιβληθεί εισιτήριο, τα προαναφερθέντα ΜΜΕ… θυμήθηκαν το δυστύχημα! Επιλέγουν να επικεντρώσουν τα ρεπορτάζ τους στο -ομολογουμένως, θλιβερό- θέαμα των χαροκαμένων ανθρώπων που ερίζουν για μία συναυλία, και όχι στο ίδιο το περιστατικό και στην αναζήτηση της αλήθειας.

Κανείς δεν νιώθει ικανοποίηση όταν παρακολουθεί τις δημόσιες αντεγκλήσεις συγγενών θυμάτων. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι καμία δεν είναι υποχρεωμένη, νομικά ή ηθικά, να συντάσσεται με την άποψη των υπολοίπων. Δεν είναι στράτευμα οι άνθρωποι που έχασαν συγγενείς στα Τέμπη. Καθένας από αυτούς έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετικές αντιλήψεις για την προβολή της υπόθεσής τους και τους χειρισμούς που πρέπει να κάνουν για να βρουν το δίκιο τους.

Αυτό που είναι το μείζον είναι οι απώλειες 57 συνανθρώπων μας και η αναζήτηση των ευθυνών των πρωταιτίων της τραγωδίας. Εκεί πρέπει να επικεντρώνουν τα ΜΜΕ το ενδιαφέρον τους.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Γιατί ανησυχεί ο Ερντογάν

Τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος ο Ερντογάν άρχισε να μιλά με τον πιο επίσημο τρόπο για τον κίνδυνο που...

Οι αρμόδιοι δεν τα βλέπουν;

Σκηνές καθημερινής τρέλας. Παραγγέλνεις το (πανάκριβο πλέον) σουβλάκι σου και, ανοίγοντας την πόρτα, βλέπεις να σου το φέρνει ο...

Σαμαράς-Καραμανλής τελειώνουν τον Μητσοτάκη. Μονόδρομος η παραίτησή του για να αναπνεύσουν...

Όταν γράφαμε ότι οι πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να επιτρέψουν χώρα και παράταξη να γίνουν βορά...

Η πυρόσβεση επί Μητσοτάκη

Είναι απλά τα πράγματα. Ο Μητσοτάκης δεν φταίει για τις πυρκαγιές. Ούτε ο Κικίλιας που κάθε τόσο ανακοινώνει νεκρούς...