Αντιπερισπασμοί: Και αν γίνει το τσαφ; Θα μας υποστηρίξουν οι Παπούα της Νέας Γουινέας!

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Eντάξει. Αφού και ο υιός Πλεύρης δήλωσε ξεκάθαρα το πρωί στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό του Ισραήλ, όλα βαίνουν καλώς. Ήθελα να ‘ξερα όμως, την Ελλάδα ποιος θα την υποστηρίξει αν χρειαστεί ο Ερντογάν να παίξει τα ρέστα του; Ο Νετανιάχου; (Ας γελάσω…)

***… Λέτε να μας προστατεύσει η παρτσακλή Κάμαλα που δεν ξέρει ούτε που πέφτουμε στον χάρτη; Ο Τραμπ; Ο οποίος είναι κολλητάρι με τους απέναντι; Μήπως ο Πούτιν θα αναγκαστεί να βάλει πλάτη μόνο και μόνο φοβούμενος τη δεδηλωμένη πολεμική οργή του κυβερνήτη μας; Εδώ που τα γράφουμε, βλέπεις τον Κυριάκο και σκιάζεσαι. Μόνο φόβο και τρόμο προξενούν η φυσιογνωμία και οι αντιδράσεις του.

***… Να το θυμάστε: περισσότερες πιθανότητες έχουμε να μας υποστηρίξουν μερικά απίθανα και εξωτικά σχήματα όπως οι Παπούα της Νέας Γουινέας, ή καμιά φυλή του Αμαζονίου αν γίνει το χοντρό «τσαφ» το οποίο οι διαμορφούμενες γεωπολιτικές ανακατατάξεις δυστυχώς το ευνοούν. Παράδειγμα τρανό και ιστορικό, οι τρελοί ήρωες που ξεκίνησαν από τη μακρινή Ταϊτή με μια βάρκα για να βοηθήσουν την Ελληνική Επανάσταση. Ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν στο ταξίδι… Γιατί, αν περιμένετε εμάς τους προβλέψιμους να μας στηρίξουν οι απρόβλεπτοι σύμμαχοί μας συγχαρητήρια! Μόλις κερδίσατε μια δωροεπιταγή για τριήμερο στις Σεϋχέλλες μόνο με την καταβολή τριών χιλιάδων ευρώ!

*** Κουβούκλιο με αστυνομικό φρουρό ακούγεται ότι τοποθετήθηκε έξω από το τσαρδί του κυρίου Πορτοσάλτε. Το είδαμε και αυτό σε τούτη την παράξενη χώρα. Όταν εξυμνείς και δικαιολογείς με παρρησία τα πρωτοφανή αίσχη του καθεστώτος, ειδικά όταν υπηρετείς το νευραλγικό πόστο της φαιάς προπαγάνδας όχι μόνο ανταμείβεσαι αλλά και προστατεύεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το δεύτερο δε με τα λεφτά αυτών που υβρίζεις, δηλαδή των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. Πες μας κι άλλα Άρη! Τα θέλει ο κώλος μας!

*** Έχει κι αλλά φυντάνια όμως ο Αλαφούζος που κάνουν τη νύχτα μέρα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός. Μας είπε φόρα παρτίδα πως το δάσος στην Κορινθία ήταν άχρηστο και νομοτελειακά κάποτε θα καιγόταν. Καλά το είπε ο Νταλάρας για τους δημοσιογράφους. Κάτι δεν πάει καλά με τη σκέψη τους.

*** Δεν καταλαβαίνουν πως τα κόζια τούτη τη φορά είναι διαφορετικά. Νομίζουν πως επειδή απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας αλλά και τα μπόνους τους ως υπηρέτες ενός δόλιου συστήματος χειραγώγησης πως για πάντα θα τη σκαπουλάρουν. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το χάος που εκθρέφουν έχει απείρως μεγαλύτερη μάζα και συνεπώς τρομακτικότερη ελκτική δύναμη ακόμη και από την ισχυρότερη οικονομική αυτοκρατορία και στο τέλος θα καταπιεί και αυτούς, με τον Α ή τον Β τρόπο…

*** Πάντως όλα τα ανθρώπινα… ολισθήματα σε τούτο τον ντουνιά έχουν μια εξήγηση. Χιλιάδες τα γράμματα στη φυλακή από ερωτευμένες θαυμάστριες τεράτων βιαστών. Ουκ ολίγες αυτές οι περιπτώσεις που για το πεδίο της κοινής λογικής παραμένουν ανεξήγητες. Είναι αυταπόδεικτα και διαστροφική η ανθρώπινη φύση. Οπότε μην απορείτε πώς μια σημαντική μερίδα του λαού εξακολουθεί να θαυμάζει και να παραμένει πολιτικά και ψυχολογικά προσκολλημένη στους δυνάστες της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο «αντ’ αυτού» του Κυριάκου προκαλεί εμφύλιο στο ΕΛΚ

Ανοικτός εμφύλιος μαίνεται στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτόν υπάρχει και...

Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Μητσοτάκη να...

Koρυφαίος παράγων του δημοσίου βίου ρώτησε στα μέσα της προηγούμενης τετραετίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «γιατί δεν καλείς μια...

Το Ισραήλ και το… «θηρίο»

Πως το είχε πει ο Λένιν; Υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα, και εβδομάδες που χωράνε μέσα τους δεκαετίες…...

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τα… πιτόγυρα

Σαν να μην είναι αρκετή η απειλή πυρηνικού πολέμου, εξελίσσονται και μάχες σχετικά με... τα πιτόγυρα...