Η κρίση με τη Σένγκεν και οι μουσαφιραίοι

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 200 (!) εκατ. ευρώ πρόστιμο έχει δεχθεί από το καλοκαίρι η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν επειδή δεν δέχεται την ελαστική έννοια του «ασύλου» που υιοθετεί η Ε.Ε. Αρνήθηκε να το πληρώσει και τώρα θα του κάνουν περικοπή (διαδικασία συμψηφισμού) από τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Η αυτοκράτειρα Ούρσουλα αντάμα με τα τεχνοκρατικά υποτελή της κατοικίδια θέλει να απαγορευτεί σε τελική ανάλυση η έννοια της «παρανόμου μεταναστεύσεως». Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι με αυτές τις πολιτικές όχι μόνο δεν θα αποκαθηλώσουν τον Όρμπαν, αλλά θα εξαπλώσουν τα αντικαθεστωτικά κόμματα. Δεν θα κλάψει κανείς, βέβαια, γι’ αυτή την εξέλιξη.

Ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία, τη χώρα που χρησιμοποίησε κατά κόρον το Μεταναστευτικό για να ικανοποιήσει τους εργοστασιάρχες της και τη βαριά της βιομηχανία, με την παράδοση φτηνών εργατικών χεριών, πλέον αισθάνονται την ανάσα των αντικαθεστωτικών κομμάτων στον λαιμό τους. Και όσο και να βάζουν μπροστά τα συστημικά παπαγαλάκια τους να ουρλιάζουν για τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό το κατάλαβε καλά ο Σολτς και τώρα οδηγεί την πατρίδα του σε μερική εγκατάλειψη της Σένγκεν. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν τόσα χρόνια τις επιθυμίες των ελίτ έχουν συνέπειες πραγματικές στους απλούς και κανονικούς Ευρωπαίους, που -ούτως ή άλλως- κατά συντριπτική πλειοψηφία αντιστρατεύονταν τη μαζική μετανάστευση.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε και εξελίξεις στην Ολλανδία. Και αργότερα στην Αυστρία. Θα λειτουργήσει το domino effect. Γιατί; Διότι, εκτός της οικονομικής πτώσης της μεσαίας τάξης, εντός της Ε.Ε. έχει αποδειχθεί ότι οι πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες δεν έχουν συνισταμένη. Δείτε τι γίνεται στις ΗΠΑ. Αλλά κυρίως δείτε τι συμβαίνει στη Βρετανία. Οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν τις ελίτ εάν είναι να επιλέξουν ανάμεσα στους γηγενείς και στους μουσαφιραίους, όχι απλά δεν θα εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, θα προτιμήσουν τους μουσαφιραίους. Διότι χωρίς μουσαφιραίους παγκόσμια κυβέρνηση γιοκ.

Υπάρχουν δύο franchise επιστημονικής φαντασίας που «προετοιμάζουν» το «πόπολο» για το μέλλον. Το ένα είναι το Star Trek, όπου εξυμνείται μια παγκόσμια κυβέρνηση που στέλνει τον αστρόστολο να εξερευνήσει μαζί με άλλα είδη (πολυπολιτισμικότητα) τον γαλαξία. Μάλιστα, αυτό επιτεύχθηκε μετά το πείραμα ενοποίησης της Ε.Ε. Υπάρχει και το Star Wars, όπου μια ομάδα επαναστατών αντιδρά με λύσσα εναντίον μιας διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ποιο από τα δύο είναι πιο δημοφιλές. Η φύση του ανθρώπου απεχθάνεται την υπερσυσσώρευση εξουσίας σε ένα κέντρο.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ψέκες και σωστοπλευρίτες

Κατά το κυβερνητικό αφήγημα της Ν.Δ., ψέκες είναι όσοι δεν ανήκουν στη σωστή πλευρά της πολιτικής και του προπαγανδιστικού...

Ο «υπουργός προπαγάνδας» Άδωνις Γεωργιάδης ως αδέξιος κωλοτούμπας

Όταν, πριν από 14 χρόνια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προσκληθεί στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» των δημοσιογράφων Λυριτζή και Οικονόμου,...

Η «πόλις» πάντα μας ακολουθεί

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς...

Η επιθετικότητα της Τουρκίας

Αφορμή για το σημερινό άρθρο ήταν τα δημοσιεύματα σχετικά με την αναφορά στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας της «Γαλάζιας...