Ο μόνος άξιος για πρόεδρος της ΠΑΣΟΚάρας

Τώρα, που αθωώθηκε, οι άλλοι υποψήφιοι πρέπει να παραιτηθούν υπέρ του. Πιο ταλαντούχος ΠΑΣΟΚος απ’ τον Παπαντωνίου δεν υπάρχει!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Είχαμε πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική «Δικαιοσύνη», ως μηχανισμό υπερπαραγωγής εκπλήξεων. Όμως, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία αθώωσε τον Γιάννο Παπαντωνίου για υπόθεση με μίζες (αν είναι δυνατόν, ΠΑΣΟΚος άνθρωπος να τον κατηγορούν για τέτοια) ξεπέρασε και τον εαυτό της – εκείνον τον εαυτό που έχει πάρει χαμπάρι ολάκερος ο πλανήτης, πλην ημών, που κάναμε ότι δεν ξέραμε.

Μόνο σε ελληνικό δικαστήριο θα γινόταν δεκτό ένα πολύ προχωρημένο επιχείρημα κατηγορουμένου για μίζες, σαν τον Γιάννο, καλή του ώρα, ότι ο λογαριασμός του «γέμισε» επειδή του ‘στελνε παρά μια θεία του από τον… Νίγηρα και πήρε και μετρητούλι από την (μακαρίτισσα πλέον) πρώην γυναίκα του.

Γίνονται θαύματα, κυρίες και κύριοι. Επιχειρήματα που δεν θα δεχόταν ως πειστικά ούτε μπρόκολο με νοητική στέρηση, τα δέχθηκαν ευφυέστατοι λειτουργοί της Θέμιδος, τα ονόματα και τα πρόσωπα των οποίων πρέπει να τα μάθει όλη η Ελλάς για να αναθαρρήσει. Ναι, υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας που δεν είναι ρατσιστές. Πιστεύουν ότι μια θεία από τον Νίγηρα, όχι από το Σικάγο, έστελνε χρήμα. Δεν υποστηρίζουν οι δικαστές μας στερεοτυπικές αντιλήψεις, ότι τα λεφτά τα στέλνει ο θείος από το Αμέρικα ή ο αδελφός Νώντας, που δουλεύει ανθρακωρύχος στο Βέλγιο. Και στην Αφρική έχουν λεφτά και δένουν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, και στέλνουν περίσσευμα στο Γιάννο, να βλέπει την κασαδούρα, να ευφραίνεται.

Επίσης, οι δικαστές μας που απήλλαξαν τον Γιάννο δεν πιστεύουν ότι τα χωρισμένα ζευγάρια έχουν κατ’ ανάγκη ψυχρές -έως πολεμικές- σχέσεις. Και η πλούσια πρώτη γυναίκα του Γιάννου, παρά το γεγονός του χωρισμού τους, του έστελνε όσα χρήματα του χρωστούσε (αλήθεια, γιατί να δανείζεται μια πλούσια γυναίκα χρήματα από τον άνδρα της;)

Ανοιχτόμυαλοι, λοιπόν, αλλά και ακριβοδίκαιοι οι δικαστές μας, πείστηκαν από τα ευφυέστατα επιχειρήματα του Γιάννου μας, που μας έβαλε στο ευρώ. Δεν είναι ακριβώς ο άνθρωπος που του αξίζει να γίνει πρόεδρος της ΠΑΣΟΚάρας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η πολιτική ταυτολογία και συναντίληψη

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπαίνει στην καμπή του τέλους του ως πρωθυπουργός, όμως το σύστημα που τον υποστήριξε...

Για κάποιους η υπεράσπιση της πατρίδας είναι πάρεργο

Στην Ελλάδα, όταν κάνεις ένα παιδί, το κράτος σε τιμωρεί. Όταν κάνεις και δεύτερο, έρχεται από δίπλα σου βλοσυρή...

«Η Συμφωνία της Βάρκιζας» μέρος Β’

Τον προσεχή Νοέμβριο τελικά θα διεξαχθούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς μέχρι τότε θα αναμένουν τον Γκοντό; Θα ήταν αν...

Σαμαράς: Οι Έλληνες να διώξουμε τις γκρίζες σκιές που λερώνουν την...

Ετελέσθησαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του μουσείου – οικίας του Νικηταρά στην Νέδουσα, του δήμου Καλαμάτας...