Σαμαράς: Οι Έλληνες να διώξουμε τις γκρίζες σκιές που λερώνουν την Ελλάδα

«Πατρίδα είναι το χώμα που δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προδώσει» – Oμιλία με νόημα από τον Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του μουσείου Νικηταρά 

Ετελέσθησαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του μουσείου – οικίας του Νικηταρά στην Νέδουσα, του δήμου Καλαμάτας.

Για τον βίο και την δράση του Νικηταρά του Τουρκοφάγου μίλησαν μεταξύ άλλων και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκινημένος μίλησε για την αγάπη του Αγωνιστή προς την πατρίδα και όσα βίωσε μετά το τέλος της Επαναστάσεως.

Αφού εξήρε την εντιμότητα του Νικηταρά, που όπως είπε, δεν είχε μέτρο, υπενθύμισε ότι πλήρωσε ακριβά τις εξαρτήσεις της Ελλάδος από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής.

Θυμίζοντας ότι δεν ήταν ο μοναδικός ήρωας του 1821 που κυνηγήθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες και φέρνοντας ως παραδείγματα προσωπικότητες της αρχαιότητος που είτε θανατώθηκαν, είτε εστάλησαν στην εξορία, είτε υπέστησαν διωγμούς, όπως ο Θεμιστοκλής, ο Αισχύλος, ο Θουκυδίδης, ο Αριστείδης ο Δίκαιος κ.ά, επεσήμανε ότι είναι λάθος κάποιοι να χρησιμοποιούν την Ιστορία «ωραιοποιώντας την και παραμερίζοντας αυτές τις αδικίες και αχαριστίες».

«Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τα ελαττώματα της φυλής μας και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά. Η εθνική αυτογνωσία είναι ανάγκη για κάθε Έλληνα. Εδώ (στο μουσείο) και το χώμα ακόμη γνωρίζει τα βήματα του μικρού Νικηταρά», συνέχισε.

Ερμηνεύοντας τον όρο πατρίδα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «είναι το χώρα που έχει ζυμωθεί από ιδρώτα και αίμα για λευτεριά. Αυτό το χώμα δεν έχει δικαίωμα κανείς να το προδώσει», είπε με έμφαση.

Και συνεχίζοντας να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση δήλωσε ότι «πατρίδα είναι εκείνο που μας κάνει αδέλφια, οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να διώχνουν τις γκρίζες σκιές που λασπώνουν την αιώνια φορεσιά της Ελλάδος»!

«Ο πατριωτισμός των Ελλήνων είναι η Ιστορία του έθνους μας. Ο πατριωτισμός που δείχνουμε ενωμένοι εδώ δεν κάμπτεται όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, δεν αμφισβητείται όσο και αν κάποιοι μάταια επιχειρούν να αλλάξουν τον αξιακό μας χάρτη. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την πατρίδα και μόνον», είπε καταχειροκροτούμενος ο πρώην Πρωθυπουργός.

Δημοσιεύεται στην «Εστία»

  1. Ο σαμαρικος πατριωτισμός ποιος είναι;

    Το να συγκυβερνησει με το πασοκ του Βενιζέλου, να φέρει μνημόνιο, να κάνει μέλη της ΝΔ τον Αδωνι τον βοριδη και τον Πλευρη που αποδείχτηκαν οι μεγαλύτεροι μητσοτακιστας και να συνεχίζει να στηρίζει προς στιγμή αυτή την άθλια κυβέρνηση. Τέτοιον πατριωτισμό αξιωθηκαμε να έχουμε μαζί του.

  2. Εφερε μνημόνια, έκανε τους Ελληνες ενοικιαστές στα σπίτια τους με τον ΕΝΦΙΑ, επέβαλε τον αντιρατσιστικό νόμο με τον οποίο φυλακίστηκαν εκατοντάδες Ελληνεε, έβαλε φυλακη ένα ολόκληρο κόμμα, ανοίγοντας δρόμο στο Μητσοτάκη να διαλύσει όλα τα κόμματα κα να επιβάλει κοινοβουλευτική δικτατορία . Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει για να μην πάρει τη θέση του στο Πάνθεο των προδοτών του Ελληνισμού;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Για κάποιους η υπεράσπιση της πατρίδας είναι πάρεργο

Στην Ελλάδα, όταν κάνεις ένα παιδί, το κράτος σε τιμωρεί. Όταν κάνεις και δεύτερο, έρχεται από δίπλα σου βλοσυρή...

Ο μόνος άξιος για πρόεδρος της ΠΑΣΟΚάρας

Είχαμε πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική «Δικαιοσύνη», ως μηχανισμό υπερπαραγωγής εκπλήξεων. Όμως, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η...

«Η Συμφωνία της Βάρκιζας» μέρος Β’

Τον προσεχή Νοέμβριο τελικά θα διεξαχθούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς μέχρι τότε θα αναμένουν τον Γκοντό; Θα ήταν αν...

Ο κύριος Σαλμάς κατήγγειλε ό,τι ψιθυρίζει όλη η αγορά

Για το κλειστό σύστημα εξουσίας και τα καρτέλ ο βουλευτής διαγράφεται, αλλά η κυβέρνηση χρωστά απαντήσεις...