Οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η ανθρωπότητα, με τους αναλυτές να θεωρούν πως η αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη τους τελευταίους μήνες, είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται στη σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία!
Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg, το οποίο επικαλείται έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft, το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξάνεται ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 από τις -συνολικά- 198 επίσημα καταγεγραμμένες χώρες της υφηλίου, οι οποίες, με βάση τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση κινδύνου κοινωνικών αναταραχών από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κίνδυνος μειώθηκε σε 42 χώρες.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η δημόσια δυσαρέσκεια εξηγείται από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και τους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τονίζεται επίσης ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.
Το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να επιδεινώσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξήσουν το κόστος ζωής. Η ξηρασία και η λειψυδρία σε πολλές χώρες θα ανεβάσουν τις τιμές των τροφίμων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικές διαμαρτυρίες στις πιο πληγείσες περιοχές.
Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία. Όσον αφορά δε στο 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, μεταξύ άλλων χωρών. Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…
Πηγή: newsbreak.gr
..για την Ευρώπη, η αντιμετώπιση της Ρωσίας, λύση στο παράδειγμα του Πρωτοπαπαδάκη μπορεί να βρεθεί…
..Να “κόψουν” το νόμισμα “στα δύο”…
..το μισό να τα δανειστεί η Ε.Ε. το “άλλο μισό” να μείνει στους πολίτες…
..δεν θα προκληθεί πληθωρισμός…