«Κάποιοι λένε ότι είστε σαν εφτάψυχος γάτος. Πόσες ζωές σας μένουν ακόμα;» ρώτησε πρόσφατα ένας δημοσιογράφος τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Απόψε, εκείνος απέδειξε ότι του απέμενε τουλάχιστον μία, αφού «επιβίωσε» από την πρόταση μομφής που είχε υποβληθεί σε βάρος του με αφορμή το σκάνδαλο των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την περίοδο της καραντίνας για την Covid-19, καθώς 211 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραμονής του στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.
Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 που ανέλαβε να οργανώσει την ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων ανακοίνωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα έχει εμπιστοσύνη» στον πρωθυπουργό.
Κατά του Τζόνσον ψήφισαν 148 βουλευτές.
Παρά τη δυσαρέσκεια που φούντωνε στους κόλπους των Συντηρητικών λόγω του σκανδάλου, ο Μπόρις Τζόνσον διέσωσε την ηγεσία του στο κόμμα και την πρωθυπουργία, αν και κινδυνεύει να βγει αποδυναμωμένος από τη διαδικασία αυτήν. Να σημειωθεί ότι το 59% των βουλευτών τάχθηκε υπέρ του Τζόνσον ενώ σε αντίστοιχη ψηφοφορία το 2018, όταν είχε υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της τότε πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, εκείνη συγκέντρωσε ποσοστό υπέρ της 63%, παρ’ όλ’ αυτά παραιτήθηκε επτά μήνες αργότερα.
Ο Τζόνσον έχει απορρίψει μέχρι σήμερα κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί. Εάν είχε ηττηθεί στην αποψινή ψηφοφορία, το Συντηρητικό κόμμα θα εξέλεγε νέο ηγέτη – και επομένως και πρωθυπουργό. Μετά τη νίκη του ωστόσο, δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη πρόταση μομφής σε βάρος του για έναν χρόνο.
Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να βάλουν τέλος σε ένα «σάγκα» που δεν ενδιαφέρει, όπως υποστηρίζει, παρά μόνο τα μέσα ενημέρωσης και να επικεντρωθούν «αποκλειστικά σε αυτά που κάνουμε για τον λαό αυτής της χώρας». Προανήγγειλε μάλιστα μειώσεις φόρων και περικοπές στον δημόσιο τομέα, εφόσον παρέμενε πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάλλον του είπαν ότι σύντομα θα είναι επίτιμος! Οπως είχαν πει και στη May που επίσης είχε “κερδίσει”
Kick in the Ball(ot)s που λέει και η Sun
Οι Tories έχουν λιγότερο από ένα χρόνο για να βρουν ποιος θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές.
{{{Μια υπερήλικη Κενυάτισσα προκαλεί ευθέως τη Βασίλισσα Ελισάβετ: «Να μου φέρει αυτά που μου ανήκουν!» (video) }}}
{{{Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ήταν αναμφίβολα ένα ιστορικό γεγονός που οι Άγγλοι δεν είχαν γιορτάσει ποτέ και δεν θα ξαναζήσουν τα επόμενα χρόνια – Οι Βρετανοί έδειξαν ότι ο θεσμός της μοναρχίας έχει ακόμα δυνατές ρίζες στην παράδοση τους όσο τουλάχιστον στο τιμόνι είναι η βασίλισσα Ελισσάβετ – Η μονάρχης απέσπασε μόνο θετικά σχόλια για την προσήλωσή της στο καθήκον – Τα σχόλια για τα έξοδα της φιέστας}}}
Εάν επικρατεί η λογική στη χώρα που λέγεται Ηνωμένο Βασίλειο, είναι βέβαιο ότι αποτελεί εξαίρεση.
Πιθανόν το ένα γεγονός επισκιάζει το άλλο, τυχαίο μπα δεν γίνεται να παίζει έτσι απλά.