77 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την τουρκική «γαλάζια πατρίδα»

Σε κλοιό μαζικών τουρκικών προκλήσεων βρίσκονται τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Τις τελευταίες ημέρες, καθημερινά καταγράφονται δεκάδες παραβιάσεις. Τέτοιοι υψηλοί αριθμοί συνήθως καταγράφονταν στη διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα. Τώρα, μέσα σε μια ημέρα

Εβδομήντα επτά παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη και UAV, καταγράφηκαν σήμερα, μετά τον χτεσινό αριθμό – ρεκόρ παραβιάσεων που έφτασαν τις 90 (!).

90 παραβιάσεις – Ρεκόρ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

Τις προηγούμενες ημέρες, όταν ξεκίνησε η μεγάλη τουρκική άσκηση, «Γαλάζια πατρίδα», η οποία θα διαρκέσει έως τις 21 του μηνός, έφτασαν τις 81.

81 παραβιάσεις – Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο από την τουρκική «γαλάζια πατρίδα»

Σήμερα, κατεγράφησαν 77 στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ειδικότερα, δύο από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), το οποίο φέρεται να πέταξε κοντά στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο, 75 από τέσσερα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, CN-235, και δύο αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου, ATR-72.

Ειδικά τα αεροσκάφη ATR-72 εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σε τακτική εβδομαδιαία βάση, εκτελούν πτήσεις από νότο προς βορράν ή αντίθετα, «κόβοντας» στη μέση το Αιγαίο, και προβαίνοντας σε συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ).

Όλα αυτά εκδηλώνονται σε μια άκρως τεταμένη περίοδο, εξαιτίας του Ουκρανικού, με σημαντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ρωσικές στο νότιο Αιγαίο, γύρω από την Κρήτη και ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο.

Επικίνδυνα «παιχνίδια» πολέμου έξω από την Κρήτη – νότιο Αιγαίο

Leave a Reply

Your email address will not be published.