Συμφώνησε ότι έργο μεγάλης προτεραιότητας και για την Ελλάδα είναι η κατασκευή της ασπίδας στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε.
Της Κύρας Αδάμ
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στο Συμβούλιο Κορυφής προχθές, στις Βρυξέλλες, ενέκριναν τη «Λευκή Βίβλο για την άμυνα», με την οποία συμφωνούν ότι η Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα από τη Ρωσία και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη οι ευρωπαϊκές οικονομίες, ο κοινοτικός προϋπολογισμός, οι κανονισμοί της Ε.Ε. και εν γένει οι Ευρωπαίοι πολίτες να καταλάβουν ότι ζουν και θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες σε «εμπόλεμη κατάσταση», όταν και όπως αυτή προκληθεί από τη Μόσχα.
Στο κείμενο της «Λευκής Βίβλου», με τον υπότιτλο «Προστασία συνόρων», οι εταίροι συμφώνησαν τα εξής:
«Η υπεράσπιση όλων των χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων συνόρων της Ε.Ε. είναι σημαντική, ιδίως όσον αφορά τα
ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. Ο σχεδιασμός για μια ασπίδα των ανατολικών συνόρων είναι μια αξιοσημείωτη άσκηση για έναν
αριθμό κρατών-μελών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις στην εν λόγω περιοχή. Θα πρέπει να καθιερωθεί
ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των χερσαίων συνόρων που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των εξωτερικών χερσαίων συνόρων της Ε.Ε. με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ενάντια σε στρατιωτικές και υβριδικές απειλές. Αυτό θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο μείγμα φυσικών εμποδίων, ανάπτυξης υποδομών, και σύγχρονα
συστήματα επιτήρησης».
Το κείμενο αυτό το ενέκρινε αυτούσιο και η ελληνική κυβέρνηση.
Δι’ αυτού του τρόπου η κυβέρνηση αποδέχεται ότι και για την Ελλάδα ο ύψιστος εχθρός, κίνδυνος και απειλή για την ύπαρξη της χώρας και την κυριαρχία της είναι η Ρωσία, και γι’ αυτό συμφωνεί ότι έργο υψίστης προτεραιότητας και για την Ελλάδα είναι η κατασκευή της ασπίδας στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε., ήτοι η προστασία των Πολωνίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας από την έτοιμη για πόλεμο Ρωσία.
Η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε στο συμβούλιο αυτό ως πιστή θεραπαινίδα της προέδρου της Ε.Ε. Φον ντερ Λάιεν και ως μόνιμος κάτοικος της ανέμελης Κυανής Ακτής ή του Λιχτενστάιν. Δεν συμπεριφέρθηκε, όμως, ως κυβέρνηση χώρας που αντιμετωπίζει δύο ενεργά casus belli από την Τουρκία, ένα casus belli ενεργό εδώ και δεκαετίες στο Αιγαίο, και ένα αναδυόμενο casus belli στα ελληνικά νερά μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου – Καρπάθου – Κάσσου – Κρήτης, με διαρκή φυσική παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση μόνη της υποβαθμίζει μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. την υπαρκτή και πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει από τη σύμμαχο Τουρκία, ενώ παράλληλα διαγράφονται μονοκονδυλιά η στρατιωτική κατάληψη και η κατοχή του μισού εδάφους της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»
Να μην ανησυχεί η αγαπητή αρθρογράφος.
Το σύνολο του ελληνικού λαού είναι πεπεισμένο πως ο Έλληνας πρωθυπουργός καταβάλει άοκνες προσπάθειες ώστε, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέρος των ανατολικών συνόρων της ΕΕ, να μπουν και αυτές κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες της ΕΕ.
Δεν είναι αυτό που νομίζει.
Ο πρωθυπουργός μας ως τσιτάχ της πολιτικής είναι πολύ μπροστά από τις εξελίξεις.
Διαπράττει διατεταγμένο στρατηγικό λάθος, ο εχθρός είναι ιδιαίτερα θορυβώδης και βρίσκεται ανατολικά μας.
Ακίνδυνη για εμάς η Ρωσία, ιδιαίτερα επικίνδυνη η Τουρκία.
Εμείς γιατί επικεντρώνουμε τους εξοπλισμούς μας με πιθανό εχθρό την Ρωσία και όχι την Τουρκία ?
Εργάζεται για την άμυνα της Ελλάδας ο κ Μητσοτάκης, ή μήπως εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα;
Επικίνδυνη η Ρωσία, και ακίνδυνη η Τουρκία;
Τότε προς τι οι belharra, τα F35 και δεν ξέρω με πόσα άλλα μας έχουν φεσώσει;
Εργάζεται για την Ελλάδα ο κ Μητσοτάκης, ή μήπως εξυπηρετεί την πάρτη του και ξένα συμφέροντα;
Ας το βλέπουν αυτοί που τον ψήφισαν και θα τον ξαναψηφίσουν!