Ας παραδεχτούμε ότι είναι απολύτως λογικό όταν βάζεις έναν ανίκανο πολιτικό γόνο (που και οι ίδιοι οι γονείς του παραδέχονταν ότι… το παιδί δεν κάνει) να κρατήσει το τιμόνι του κυβερνητικού καραβιού, είναι δεδομένο ότι θα το ρίξει στα βράχια.
Όπως και γίνεται.
Ανάλογο το σκηνικό και στη λοιπή αντιπολίτευση, πλην ΚΚΕ. Πλήρης ανεπάρκεια και ασχετοσύνη.
Να… ξεμαλλιάζονται όμως σαν κατίνες δύο εκ των σοβαρότερων πολιτικών της μεταπολίτευσης (ασχέτως αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος μαζί τους) επιεικώς μας ξεπερνάει.
Ιδιαίτερα όταν αυτοί οι δύο είχαν συγκυβερνήσει, καμαρώνοντας αμφότεροι ότι γλύτωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Τώρα άραγε που η χώρα όχι μόνο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει πάλι (δείτε που έχει φτάσει το χρέος και μην τσιμπάτε με τις παπατζοαναβαθμίσεις της Moody’s) αλλά να απολέσει κι εθνική κυριαρχία, γιατί αντί να μονιάσουν μαζί με άλλους σοβαρούς ώστε να απαλλαγούμε από τη μητσοτακική λαίλαπα παίζει έκαστος τα πολιτικά του παιχνιδάκια;
Πλέον δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να καταλάβει κι ο πιο άσχετος με την πολιτική ότι η μεταπολίτευση ψόφησε κι αν δεν φτιαχτεί κάτι από την αρχή, οσονούπω, θα είμαστε ευτυχέστατοι αν τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι τη Λαμία.
ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΕΙ ΚΛΑΙΩ ΚΛΑΙΩ ΚΛΑΙΩ
Ο ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΖΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
ΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ
ΕΥΓΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ
“δύο εκ των σοβαρότερων πολιτικών της μεταπολίτευσης”
ΛΟΛ
Όντως προκάμαμε (τρεχάτε ποδαράκια μας για… άρση μέτρων με το στανιό), βρήκαμε το “χρυσάφι” και δεν χρεωκοπήσαμε στο παρά πέντε.
Μας κανονιοβόλησαν βέβαια (που να ξεφύγεις μέσα στην λούμπα) οι ωραίοι φίλοι μας λιγάκι αλλά τεσπα.
Να’ ναι όλοι τους καλά.
Γλιτώσαμε όμως έτσι τις πάμπολλες ξένες μπανκανότες μας, τις εκθαμβωτικές κίτρινες που ακμάζουν, τις θυρίδες που δεν άνοιξαν (ο καθένας με την θυρίδα του, βασική αξία ούμπερ άλες… δηλ άλλα αντί άαλλων), και τις υπηρετικές δουλειές μας βρε αδερφέ… στώμεν καλώς των ρημάτων πειθόμενοι.
Γλιτώσαμε και τους μουσαφίρηδές μας, που έτσι θα μας εξυπηρετούν ευπειθώς αφού πληρώνονται με χάβι μέταλ (αρμεγόμενο αναλώμασι… ορατών τε και αοράτων), είμαστε πατριώτες λέμε.
Γλιτώσαμε, ώ του θαύματος, και την χώρα που σε εμάς ανήκει και όχι στους πιστωτές που φαντασιώνονται πως υπέγραψαν κάτι παλιόχαρτα.
Τελικά όντως τα κόμματα είναι ξεπερασμένα, υπάρχει μόνο το παλιό και το μεταμοντέρνο σκεπτικό.
Μόνο που κάποιες επιφάνειες “την τρώνε” (σεξ-εσφουλ στόρικο κομπρομέσο) και κάποιοι άλλοι εισπράττουν… ex nihilo nihil fit.
Τα συστημικά (ή μήπως καθεστωτικά;) τρωκτικά όμως, οποιουδήποτε προσανατολισμού, έχουν πάντα την δική τους λογική.
Δεν γίνεται τίποτε για αυτό, ήταν πάντα και είναι εκτός κανόνων πραγματικής αγοράς.
https://www.youtube.com/watch?v=ubVc2MQwMkg