Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*
Ό,τι πιάνει ο Μητσοτάκης στα χέρια του σαπίζει, έγραψε ο εξαίρετος δημοσιογράφος της εφημερίδας «δ» Γιώργος Χατζηδημητρίου. Πράγματι, απαιτείται ικανότητα ώστε ένας πολιτικός να κάνει εχθρούς τους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών της Γης. Επιπλέον, αντί να ενώνει τους Έλληνες κατάφερε να τους διχάσει με αφορμή έναν πόλεμο που δεν τους αφορά.
Παρά το γεγονός ότι οι ναζί του Stepan Bandera θεωρούν τους Έλληνες «μη Ευρωπαίους» που πρέπει να φύγουν από τη χώρα, ο ίδιος υποστηρίζει με πάθος τη ναζιστική ελίτ του Κιέβου, χωρίς ουδείς να αντιλαμβάνεται τους λόγους.
Σε τηλεδιάσκεψη με την Κυπριακή Βουλή ο Ζελένσκι αποχώρησε, κλείνοντας τα μικρόφωνα επειδή οι Κύπριοι αναφέρθηκαν στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος προσκύνησε στο Μαυσωλείο του Κεμάλ, όπως πράττουν και οι Έλληνες πολιτικοί. Στο Ευρωκοινοβούλιο οι προσκεκλημένοι Ουκρανοί βουλευτές δεν παραλείπουν να αποκαλούν την Κύπρο «νησί που ξεπλένει ρωσικό χρήμα». Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν δίστασε να εξαϋλώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά επιπλέον χορηγεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, χρήματα των βαρέως φορολογουμένων Ελλήνων.
Ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού κατέληξαν τα μισά χρήματα που του χορήγησε η Δύση. Είναι λοιπόν λογικό να μη γνωρίζει και το ποσοστό των ελληνικών φόρων που μετατρέπεται σε βίλες και πανάκριβα αυτοκίνητα στο Κίεβο. Τη στιγμή που η Ελλάδα στέκεται ολομόναχη απέναντι στην Τουρκία, οι λογαριασμοί στο Χ των «λεκανατζούδων» του Μαξίμου με την ουκρανική σημαία συγκρίνουν τον Ζελένσκι με τον Μεταξά, παραλληλίζοντας την Ελλάδα με την Ουκρανία στην περίπτωση τουρκικής επίθεσης. Αποσιωπούν όμως ότι την πρώτη τη στηρίζει σύσσωμη η Δύση, ενώ τη δεύτερη ουδείς. Αντίστοιχο σαματά οι «λεκανατζούδες» ποτέ δεν έκαναν για την Κύπρο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ευρίσκονται και οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Στην υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης Κάγια Κάλας, στη Μέτσολα και την Ούρσουλα δεν επαρκούν τα δύο εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου, ούτε η απερίγραπτη δυστυχία, η καταστροφή και η καθολική συμφορά στην Ουκρανία. Αυτές οι θηλυκές ύαινες, λειτουργούσες ψυχοπαθολογικά ενάντια στη φύση τους ως γυναίκες και μητέρες, αντί να αγωνιστούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν αυτόν τον χαμένο από την αρχή πόλεμο, τέρπονται με τη γεύση του αίματος.
Οι τίγρεις και σύσσωμο το καλοταϊσμένο ιερατείο των Βρυξελλών ποτέ δεν αναφέρθηκαν στις τουρκικές βαρβαρότητες και εισβολές σε γειτονικές χώρες, ενώ κλείνουν τα αυτιά τους στο casus belli στο Αιγαίο και στις «Γαλάζιες Πατρίδες». Αυτές οι ακρίδες των Βρυξελλών, που ρουφούν το αίμα των φορολογούμενων Ευρωπαίων προς ίδιον όφελος, φιλοδοξούν να περάσουν μέσω του πολέμου από την «υψηλή πολιτική» του χάρτινου καλαμακιού του φραπέ και του καπακιού του πλαστικού μπουκαλιού του νερού στη «Θεωρία του Πολέμου» του Clausewitz.
Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί στις Βρυξέλλες προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο πόλεμος ξεκίνησε το 2000 λόγω του υπόγειου ανταγωνισμού Αγγλοσαξόνων και Γερμανών για τον πλούτο της Ουκρανίας. Οι ανίκανοι Ευρωπαίοι πολιτικοί όμως έπεσαν στην αμερικανική παγίδα μοχλεύοντας την παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ, της Κωνσταντινούπολης και σχεδίασαν την ανατίναξη του Nord Stream.
Σήμερα αγοράζουν αμερικανικό υγροποιημένο αέριο σε διπλάσια τιμή του ρωσικού, με αποτέλεσμα την αποβιομηχανοποίηση των χωρών τους, κυρίως της Γερμανίας, όπως προέβλεπε το σχέδιο Morgenthau μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Ζελένσκι δεν αντιλαμβάνεται ότι τον χρησιμοποιούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι προς όφελός τους. Κατέστρεψε την Ουκρανία και θανάτωσε τον λαό της. Σήμερα τον εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί, αύριο, με τα χρήματα του νέου Trump-USAID, θα τον εγκαταλείψουν και οι Ευρωπαίοι.
Χαλεπά χρόνια για τους Ουκρανούς εξαιτίας ηλίθιων, ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών. Είθε να μη βιώσουμε αντίστοιχες καταστάσεις στην Ελλάδα με τα κακέκτυπα αντίγραφά τους.
*∆ιδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Ανοιχτά και ξεκάθαρα μιά γροθιά Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, αλλιώς καληνύχτα……
Εκφράζει συμφέροντα πολυεθνικών και του βαθέως κράτους, δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα του, την Ουκρανία.
Πίστεψε στον ρόλο του προέδρου που είχε ως ηθοποιός, ενώ οι κάποιες επικοινωνιακές του ικανότητες έπεισαν και τους πολύπαθους Ουκρανούς πως θα γίνουν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Φαντάστηκαν λοιπόν τους εαυτούς τους με σπιταρόνες, γερμανικά αμάξια και χρήμα για εκτόξευση της ευημερίας τους.
Όμως, κανένας δυτικός κόκορας δεν γεννά χρυσά αυγά για να πλουτίσουν οι Ουκρανοί, ούτε ο συγγενής τους λαός, οι Ρώσοι, ήταν αμελητέος αντίπαλος.
Ο εσωτερικός εχθρός, τα εκεί μπουκωμένα ΜΜΕ, τα συμφέροντα των πολυεθνικών (δυστυχώς η χώρα έχει σπάνια μεταλλεύματα) και οι ολιγάρχες ροκανίζαν την βοήθεια παραμύθιαζαν τους πολίτες και οδηγούν στο θάνατο τον ανθό των πολιτών της Ουκρανίας.
Υποδαύλισαν λοιπόν και το μίσος για τον αδελφό τους λαό, τους Ρώσους. Οπότε ως νέοι Δον Κιχώτες όρμησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ρωσία και την εξουσία Πούτιν.
Το βαθύ κράτος περίμενε αναρχία, διάσπαση της ρωσικής ομοσπονδίας και κλοπή των πλούσιων μεταλλευτικών και ενεργειακών πόρων της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας του κόσμου.
Όμως, δεν τους βγήκε.
Οι σύμμαχοι, έφεραν μνημόνια στην Ουκρανία. Το υπουργείο οικονομικών τους διοικείται ουσιαστικά από τεράστια πολυεθνική, με συμμετοχές της στις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη (την έχουμε και στην Ελλάδα, λυμαίνεται τους κλάδους μεταποίησης τροφίμων και της υγείας). Εκποίησαν ήδη και το 38% της αγροτικής τους γης, ενώ μόνο άλλο τόσο παρέμεινε για τα επτά εκατομμύρια των Ουκρανών αγροτών.
Χάσανε και το 20% της ανατολικής χώρας τους, ενώ τεράστιος και ο αριθμός των πολιτών που μετανάστευσε.
Οι προστάτιδες χώρες ερίζουν για τον απομένοντα πλούτο, δίνουν όπλα, στρατιωτικές πληροφορίες και μισθοφόρους με ανταπόδοση δικαιώματα στον μεταλλευτικό τους πλούτο ( το είδαμε με τη συμφωνία τους με το Ηνωμένο Βασίλειο και την κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο Τράμπ).
Φουσκώνει σαν παγόνι ο πρόεδρος τους, απειλεί, νουθετεί και καταστρέφει το λαό του. Όμως, όπως λένε οι κακές γλώσσες φροντίζει άριστα τα οικονομικά του.
Μονόδρομος οι επιλογές του, όσο αργεί για την αποδοχή της ειρήνης, άλλο τόσο ροκανίζει τα όρια της χώρας του.
Η κ. Νούλντ και ο κ. Πάιατ δεν μπορούν να τον βοηθήσουν, δεν το έκαναν τότε που είχαν την εξουσία και του έταζαν λαγούς με πετραχήλια, τώρα που συνταξιοδοτήθηκαν περιμένει να το κάνουν ;
Έχεις πάρει ήδη το ελικόπτερο της φυγής κ. Ζελένσκι, απλά δεν το έχεις εμπεδώσει.
Άρθρο γροθιά στην καρδιά του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος σε Ευρώπη και Ελλάδα.
@ Mara,
Αν γνώριζες την άποψη που έχουν οι ισραηλινοί για την οργάνωση και τις δυνατότητες σε οποιονδήποτε τομέα του κράτους που λέγεται Ελλάδα, μάλλον δεν θα έγραφες το σχόλιο σου. Επιπλέον οι κατα καιρους αντισημιτικές ανοησίες κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, που θεωρούμε ότι διεγράφησαν μετά από τις γνωστές τους πολιτικές κωλοτούμπες, είναι καταγεγραμμένες ως τέτοιες στο Ισραήλ. Γενικώς είμαστε μόνοι μας χωρίς προστάτες και θεό, με μόνο σύμβουλο την διαχρονική αβελτηρία μας. Το μόνο μας στήριγμα το ήθος των πολιτικών που ψηφίζετε…
Καλά εδώ είδα facebook pages Solidarity with ukraine, σολιντάριτυ με τους ναζί δηλαδή. Τί ψάχνεις να βρεις, θέατρο μπουρλέσκ.