Του Απόστολου Διαμαντή
Το έγκλημα των Τεμπών φαίνεται πως δίνει το μοιραίο χτύπημα στο καθεστώς Μητσοτάκη, καθώς οι βασικοί πυλώνες που το στήριζαν μέχρι σήμερα είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν και η λαϊκή οργή ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό. Το έγκλημα των Τεμπών έχει τέσσερις όψεις:
1. Η απόφαση της κυβέρνησης να μην αποκαταστήσει την τηλεδιοίκηση και τη φωτοσήμανση άφησε τα τραίνα να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια. Η ευθύνη εδώ βαραίνει τον υπουργό Μεταφορών, αλλά και τον πρωθυπουργό, εφόσον εν γνώσει τους, παρότι είχαν την ευθύνη και είχαν προειδοποιηθεί εγγράφως δεν έπραξαν, ως όφειλαν, το παραμικρό και εξέθεσαν σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
2. Η εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων, μετέφερε καύσιμη ύλη. Κατά την αυτοψία βρέθηκαν διαλύτες που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων. Τα καύσιμα αυτά προκάλεσαν την πυρκαγιά μετά τη σύγκρουση. Το πού βρίσκονταν τα καύσιμα μέσα στην εμπορική αμαξοστοιχία είναι δευτερεύον ζήτημα. Το πρωτεύον είναι πως οπωσδήποτε βρίσκονταν εκεί, καθώς αυτό αποδεικνύει τόσο η τεράστια έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση, όσο και η αυτοψία.
Εξαιτίας αυτής της παράνομης μεταφοράς κάηκαν άνθρωποι, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν είχαμε πυρκαγιά, θα είχαν επιζήσει της σύγκρουσης. Την ευθύνη εδώ έχει και πάλι ο υπουργός Μεταφορών, αλλά και ο πρωθυπουργός, εφόσον δεν φρόντισαν να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο καυσίμων, παρότι μπορούσαν. 50 τόνοι ετησίως παράνομου λαθρεμπορίου καυσίμων δεν είναι λογικό να διαφεύγει της προσοχής των κρατικών αξιωματούχων και πάντως δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση να αγνοεί, επί τόσα χρόνια, την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού κυκλώματος λαθρεμπορίου.
Εάν τα πορίσματα που αναμένονται πιστοποιήσουν παράνομη μεταφορά λαθραίων καυσίμων, τότε ο πρωθυπουργός πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν το γνώριζε και ποιος ήταν ο παραλήπτης. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστια και οφείλει αμέσως να παραιτηθεί.
3. Η εμπλοκή της κυβέρνησης στην επιχείρηση εξαφάνισης όλων των στοιχείων που αποκάλυπταν την ύπαρξη παράνομου φορτίου καυσίμων, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και βαρύνει τον αρμόδιο υφυπουργό, αλλά προφανώς και τον πρωθυπουργό από τον οποίο λάμβανε σχετικές εντολές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν φυσικά σε θέση να προβεί στις πράξεις συγκάλυψης του εγκλήματος. Ο Τριαντόπουλος ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
Το κίνητρο για την εξαφάνιση των στοιχείων αλλά και τη συγκάλυψη είναι προφανές: η ύπαρξη παράνομου φορτίου καυσίμων -ενόψει μάλιστα εκλογών- θα μετέθετε αμέσως την ευθύνη στην κυβέρνηση, θα ανέτρεπε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους και θα άνοιγε τον δρόμο για την αναζήτηση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.
4. Πλην του μπαζώματος για την εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων είχαμε και την απάνθρωπη πράξη εξαφάνισης οστών των νεκρών, γεγονός αποτρόπαιο, που παραβιάζει αιώνιους ανθρωπιστικούς κανόνες και είναι αυτό το γεγονός που οδήγησε στην ηθική απαξία συνολικά της κυβέρνησης.
Αυτά τα τέσσερα δεδομένα ήταν βεβαίως αρκετά για να κινηθούν άμεσα οι ανακριτικές αρχές. Οι αρχές αυτές, ωστόσο, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα και άφησαν τον χρόνο να κυλήσει. Πυροσβεστική, Αστυνομία, Εισαγγελία και Ανάκριση, αδράνησαν χαρακτηριστικά και παρότι έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια από το έγκλημα, η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στην προδικασία και δεν έχουν ασκηθεί ούτε καν διώξεις!
Σε οποιοδήποτε κράτος του δυτικού κόσμου, από τις πρώτες ώρες θα είχαν συλληφθεί οι επικεφαλείς των σιδηροδρόμων, θα είχαν κατασχεθεί τα κομπιούτερ και τα κινητά τους, θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός και ο πρωθυπουργός και το πολύ μέσα σε 1-2 μήνες θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής των πολιτικών προσώπων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν έγινε και βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον μιας γενικής λαϊκής εξέγερσης, που απαιτεί την τιμωρία των ενόχων. Οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι υποτίθεται πως εξαπατήθηκαν και οι ίδιοι από τον ψευδόμενο ή παραπλανημένο πρωθυπουργό, εκτίθενται τώρα από τον ίδιο, ο οποίος προσπαθεί να αμυνθεί προσωπικά. Τώρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα θεσμικό σκάνδαλο, όπως ήταν οι υποκλοπές. Τώρα έχουμε απέναντί μας τα θύματα ενός κρατικού σκανδάλου, αλλά και σύσσωμο τον λαό, ο οποίος έχει καταλάβει πολύ καλά τι έχει συμβεί και ποιο καθεστώς έχει απέναντί του.
Δεδομένης της γενικής παρακμής, της μαζικής φτώχειας και της ανασφάλειας που μαστίζει πλέον τη χώρα, το έγκλημα των Τεμπών και κυρίως η λαϊκή εξέγερση, δίνουν τη χαριστική βολή στο καθεστώς Μητσοτάκη.
Η Βουλή καλείται άμεσα να δώσει τη λύση. Εάν οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιδράσουν και δεν αντικαταστήσουν άμεσα τον Μητσοτάκη, τότε, κατρακυλώντας ήδη προς το 20%, θα προσδεθούν μαζί του σε μα πορεία διάλυσης της ΝΔ. Ήδη τα δεξιά κόμματα αθροίζουν σχεδόν 25% και εάν ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει, όπως λένε οι πληροφορίες, να ηγηθεί αυτού του χώρου, τότε η μητσοτακική ΝΔ θα συρρικνωθεί δραματικά.
Τι μπορούν να κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ; Να υποχρεώσουν τον Μητσοτάκη σε παραίτηση, να εκλέξουν νέο πρωθυπουργό και να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης των Τεμπών και την τιμωρία των ενόχων.
Εάν οι βουλευτές της ΝΔ δεν κινηθούν και εάν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να πάει κόντρα στην κοινή γνώμη που απαιτεί την παραίτησή του και παραμείνει στη θέση του, τότε η λύση θα επιβληθεί υποχρεωτικά από τον λαό, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Το ρεύμα της λαϊκής οργής εναντίον του θα φουντώσει και θα τον υποχρεώσει σε πρόωρες εκλογές που θα σημάνουν και το πολιτικό του τέλος.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει όριο την 28η Φεβρουαρίου. Μετά από κει δεν θα έχει άλλη διέξοδο από την παραίτηση.
Πως “Θα υποχρεώσουν τον Μητσοτάκη σε παραίτηση, να εκλέξουν νέο πρωθυπουργό και να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης των Τεμπών και την τιμωρία των ενόχων”;;;; Αφού αυτοί οι ίδιοι οι βουλευτές του τον υπερασπιζονται δημόσια για όσα έχει κάνει για την συγκάλυψη και οι ίδιοι χειροκροτουσαν τον Καραμανλή τζούνιορ για τα Τέμπη. ΠΟΙΟΙ;;; Ο ΒΟΡΙΔΗΣ; Ο ΆΔΩΝΙΣ; Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ; Ο ΠΛΕΥΡΗΣ; Ο ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ; Ο ΜΑΡΚΌΠΟΥΛΟΣ; Ο ΓΙΟΓΑΚΑΣ; Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ; Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΣΆΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΗ ΓΆΜΟ;
Όσο για τον Σαμαρά ξέχασες πως ψηφίζει Τασούλα για ΠτΔ. Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη για την συγκάλυψη. Μαζί με όλη την κοινοβουλευτικη ομάδα της ΝΔ. Έχετε σκάσει όλοι να βάλετε τσιμέντο στα ρημαγμενα θεμέλια ενός σαθρου συστήματος για να σωθεί το “κόμμα” χωρίς να λογαριαζετε ούτε λεπτό τον ελληνικό λαό που έχει φτάσει σε επίπεδα πλήρους αγανάκτησης με το σάπιο αυτό σύστημα που του τρώει τα σωθικά!!!
ενα ολοκληρο αρθρο για ακομα μια φορα για το πως θα σωσετε την νδ απο τον μητσοτακη λογω φθορας και σκανδαλων χωρις στην εξισωση να βαλετε τον ελληνικο λαο που υποφερει σε ολα τα επιπεδα.πλεον ο ελληνικος λαος εχει ξεπερασει προ πολλου τα ορια της δυστυχιας και της αγανακτησης και εσεις γραφετε τι πρεπει να κανουν οι υπολοιποι βουλευτες για να διωξουν τον κυριακο.δυστυχως κυριε αρθρογραφε ειναι πλεον πολυ αργα για να τον διωξουν για πολλους λογους,η θα φυγει μονος του η θα αναγκαστει σε παραιτηση και εκλογες.
Αν ο Έλληνας σηκωθεί από τον καναπέ, πολλά μπορούν να αλλάξουν .
Αν πάλι συνεχίσει να παραμένει ξαπλωμένος μπροστά στην τηλεόραση και να λέει “..όλοι ίδιοι είναι..” δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα . Απλά θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό γεγονός .
Αυτός ο άνθρωπος είναι η κατάρα της Ελλάδας. Εμφανίστηκε σαν Μωυσής και απεδείχθη σατανάς.
Οι Έλληνες ξεσηκώνονται και στις 28/2 ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΙΣΟΥΝ τον μαφιόζο. Πρέπει όχι μόνο να πέσει, αλλά να τιμωρηθεί παραδειγματικά, με πολυετή κάθειρξη, σαν τον Τσοχατζόπουλο (ασχέτως αν θεωρώ ότι ο Τσοχατζόπουλος ήταν «αγγελούδι», μπροστά στο σατανοσόι).
Πρέπει να πιέζουμε, ως πολίτες, κάθε μέρα για να μην ξανατολμήσει κανένας να διαπράξει να αίσχη του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Είναι το χειρότερο καθεστώς που πέρασε από τη χώρα μέτρα το 1944.
Ναι!
Ο Μητσοτάκης φταίει για όλα:
Ακόμα και για το φονικό στους Γόννους Λαρίσης!
Άλλωστε είναι “Γόννοι δήμου Τεμπών”!
Κι εδώ έγκλημα Τεμπών λοιπόν…
ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΔΕ ΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΟΠΟΤΕ ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΜΕ ΤΟΝ -ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ – ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΤΖΙΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΟΥΛΙΝΙ
ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΣΟΥΠ Ο ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΕΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ
Φωνάζετε απο πόνο οργή και αγανάκτηση; Ισως όλο αυτό είναι η τελευταία ευκαιρίαΓια να ξυπνήσετε όσοι απο εσάς, θέλατε σαγιονάρες και φρέντο τις ημέρες των εκλογών….Εσείς τους αναδείξατε με την αποχή σας
Αν θα γίνουν πρόωρες; Δεν νομίζω…..Θα Βγάλουν τον Κυριάκο, για να σωθεί το μαγαζί ..Και θα βάλουν τον Δένδια μπας και προλάβει να σώσει, οτι είναι να σωθεί απο την ….ΝΔ Που δεν θα γίνει ….Τουλάχιστον να δωσει ενα ευπρεπες τέλος. σε μια ιστορική παράταξη όσο ειδεχθης και αν απεδείχθει ……
Ο Τασούλας ΗΛΙΑΣ@ θα μπει για τα ελληνοτουρκικά ….Οπως και η Σακελλαροπούλου για τους γάμους Ετσι και ο ΤΑσσουλας Ο οποίος θα είναι μιας χρησής . Μενει είτε νέα συντακτική βουλή που θα καταργήσει και το μόρφωμα του δήθεν συντάγματος που έχουμε .Και θα καθορίσει και τον ρόλο του ΠτΔ
ΡΕ ΛΙΑΚΟ δεν είμαστε στο αμέρικα που δίνει χάρες ο τραμπάκουλας σε όποιον θέλει. Στη χώρα μας ο πρόεδρος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Παιδιά πάρτε το αλλιώς. Δεν υπάρχει φορτίο με καύσιμο στην εμπορική αμαξοστοιχία, ούτε οι βουλευτές της νδ θα αυτοκτονήσουν πολιτικά επειδή κάποιοι δεν θέλουν τον κούλη. Χωρίς τον κούλη θα διαλυθούν στις εκλογές.
Τώρα επανάσταση και σωτηρία του έθνους με τον μπάνο(έχω και κότερο), τον κηραλοιφήτη και την αφροδιτούλα δεν γίνεται.
Στρατάρχες και στρατηγοί μας τελείωσαν και τους τελειώσατε , ο φράγκας εξαφανίστηκε αλλά η κοροιδία του τον θυμίζει ακόμη και αποτρέπει τα ψάρια να πέσουν στο τηγάνι.
ο πρόεδρος των καπνοπαραγωγών δεν το έχει, ο αντώνης δεν πατάει να βγαίνει στους δρόμους και να πετά πέτρες, οπότε μόνο η ζωή και ο μπαρούφ απέμειναν να σώσουν την επανάσταση.
οι άλλοι σκληροί που θα τρόχιζαν ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια τρόχιζαν τους νυχοκόπτες της ρασπούταινας επί αλέκσι και μπανου και σήμερα το πολύ να κουβαλάνε κανένα μασχαλιστήρι της αφροδιτούλας.
Σοβαρή δεξιά δεν υπάρχει επειδή σοβαροί δεξιοί δεν υπάρχουν.
Οπότε θα συνεχίσουμε στα ίδια και εμείς και ο κούλης. Γιατί μόνο με σοβαρή δεξιά θα μπορει να αλλάξει η κυβέρνηση, μετά απο εκλογές και όχι με πέτρες και μολότωφ στους δρόμους…Συνέλθετε μερικοί…
Κακοκυβέρνησε τη χώρα, αύξησε στη θητεία του τον δημόσιο και ιδιωτικό δανεισμό.
Τραυματική η αντιμετώπιση του Covid από την κυβέρνηση του, είχαμε μέτρα Βόρειας Κορέας και θανάτους τριτοκοσμικής χώρας, στη μονάδα του πληθυσμού.
Τραγική η ενεργειακή πολιτική του, τριπλασίασε την τιμή της κιλοβατώρας, αύξησε τον πληθωρισμό, σκότωσε την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις, ενώ οδήγησε το τυπικό νοικοκυριό στην απελπισία.
Η πολιτική του διέλυσε την ανταγωνιστικότητα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (ενέργεια, εφόδια, αγορά Ρωσίας), ενώ άφησε ανεξέλεγκτα προϊόντα τρίτων χωρών να κυκλοφορούν χωρίς ελέγχους για παράνομα φυτοφάρμακο.
Αποτέλεσμα, συρρίκνωση γεωργικής παραγωγής και εκτοπισμός των ελληνικών από τουρκικά (κυρίως) προϊόντα, βλέπετε οι Τούρκοι επιδοτούν τις μεταφορές των προϊόντων τους.
Για την σωστή πλευρά της ιστορίας και το άδειασμα των στρατιωτικών μας αποθηκών, ελπίζω ο θεός να βάλει το χέρι του, μην τυχόν και χρειαστούμε αυτά τα οπλικά συστήματα που χάρισε στην Ουκρανία.
Στο έγκλημα όμως των Τεμπών, ξεπερασε τον εαυτό του. Παρανομία, αλλοίωση χώρου εγκλήματος, ειπώθηκαν συρροή ψέματα, ώθησε με τις έμμεσες εντολές στελέχη της διοίκησης σε απιστία, ενώ πολιτικά πρόσωπα αναμείχθηκαν σε κακουργηματικές πράξεις, ως μη όφειλαν.
Τρώθηκε η αξιοπιστία του, έγινε περίγελος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ευρωπαία εισαγγελέα να μιλά για παρεμπόδιση της στην απονομή δικαίου.
Χθες έπρεπε να είχε φύγει, κάνει κακό στη χώρα.
Καιρός να δούμε το τί πρέπει να αλλάξει στο πολιτειακό σύστημα της χώρας μας:
Τί Επιθυμώ — Τί Ισχύει
https://feronymos.wordpress.com/2025/01/27/2023-02-28/