Κεραυνοί Καραμανλή κατά Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά!

Συγκλονιστικό μανιφέστο στρατηγικής αντιμετώπισης της Τουρκίας και της επεκτατικής πολιτικής της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο

Ένα συγκλονιστικό μανιφέστο στρατηγικής αντιμετώπισης της Τουρκίας και της επεκτατικής πολιτικής της στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Θράκη, με βάση τις εθνικές θέσεις, ήταν επί της ουσίας η ομιλία του Κώστα Καραμανλή χθες σε εκδήλωση για την 80ή επέτειο απελευθέρωσης της Καρπάθου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, καθώς επεσήμανε με επιχειρήματα τους πιθανούς κινδύνους του διαλόγου με την Τουρκία, ούτως ώστε η Ελλάδα «να μη γίνει υποτελής στην Τουρκία» και θέτοντας τους αναγκαίους όρους για προσφυγή στη Χάγη.

Αρχικώς ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Κάρπαθος και όλα τα νησιά του Αιγαίου, παρόλο που βίωσαν την τραγωδία πολλών κατακτητών κατά τη διάρκεια των αιώνων, παρέμειναν ελληνικά τόσο στη σύνθεση και τη συνείδηση του πληθυσμού τους όσο και ως προς την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Επίσης δήλωσε: «Με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τιμήσουμε μια μέρα πλήρη συμβολισμών και μηνυμάτων, που εμπνέουν και καθοδηγούν και που απευθύνονται σε πολλούς αποδέκτες για την Κάρπαθο, για τα Δωδεκάνησα, για το Αιγαίο μας, για την πατρίδα μας».

«Η φυσική μας άμυνα»

«Στο Αιγαίο όποιο βότσαλο κι αν σηκώσεις από κάτω Ελλάδα θα βρεις. Όποιο νησί επισκεφτείς ξωκλήσια με εικόνες της Παναγιάς θα δεις. Στο Αιγαίο, στις ασβεστωμένες αυλές, στα μοναστήρια, στις γιορτές και στα έθιμα, η μια γενιά παραδίδει στην άλλη ελληνική παράδοση και πολιτισμό» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. «Το Αιγαίο είναι η φυσική άμυνα της πατρίδας μας. Είναι στρατηγικός κόμβος για τις συγκοινωνίες. Το Αιγαίο κάνει την Ελλάδα υπολογίσιμο ναυτικό και γεωπολιτικό παράγοντα. Στο Αιγαίο λοιπόν κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού αλλά και οι αντοχές του. Είναι καθήκον μας, καθήκον μας ιερό, να το υπερασπιστούμε πάση δυνάμει» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός στη συγκλονιστική ομιλία του και τόνισε στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκης: «H συμφωνία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί, με πρόσχημα την καλή θέληση και την ανάγκη ειρήνης και συνεργασίας, να κάνει εκπτώσεις που θα διευκολύνουν την Τουρκία στην υλοποίηση του οράματός της για έλεγχο του μισού Αιγαίου και ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός, σπεύδοντας να προλάβει όσους θα ερμήνευαν την τοποθέτησή του ως επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη. «Θεωρώ όμως χρήσιμες τις επισημάνσεις που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της εθνικής μας στρατηγικής, ειδικά όταν προέρχονται από όσους έχουν χειριστεί τα θέματα αυτά από θέσεις ευθύνης. Σε τελική ανάλυση, κοινή είναι η αγωνία και η έγνοια για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων» είπε.

Ειδική αναφορά έκανε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπενθυμίζοντας πως η δική του κυβέρνηση απέκλεισε κατηγορηματικά τον Ιανουάριο του 2015 με δήλωση στον ΟΗΕ το ενδεχόμενο που προωθούν διάφοροι «επιτήδειοι» τρίτοι η Ελλάδα και η Τουρκία να προσφύγουν στη Χάγη με ευρύτερη ατζέντα, και όχι μόνο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά ακόμη και για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. «Με απώτερο στόχο έναν συμβιβασμό διανομής του Αιγαίου με βάση όχι αποκλειστικά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά επί της ουσίας αυτές τις ίδιες τις αξιώσεις της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, να γίνει αντικείμενο διαλόγου ή παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο η ελληνική κυριαρχία επί νήσων ή βραχονησίδων κατά την καινοφανή θεωρία των λεγόμενων “γκρίζων ζωνών”. Κανένα κράτος που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του δεν διανοείται να θέσει υπό δικαστική κρίση την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα» είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως τα Δωδεκάνησα, όπως και όλο το Αιγαίο, έχουν τεράστια γεωπολιτική σημασία. «Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις κρίσεις στην περιφέρειά μας, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, η σημασία αυτή καθίσταται ακόμα πιο επίκαιρη. Η σημασία της Αλεξανδρούπολης στον Βορρά και της Σούδας στον Νότο έχουν εμπεδωθεί διεθνώς. Οι εμπορικές και στρατιωτικές διελεύσεις μέσω του Αιγαίου είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και τους εταίρους μας. Ακόμη πιο σημαντικό, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει τον έλεγχο της περιοχής, προκειμένου να διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα εκεί για την ίδια και τους εταίρους της. Και το κυριότερο, σε έναν χώρο που είναι γεμάτος από ελληνικά νησιά, από ελληνικά εδάφη, και του οποίου η ενότητα με τον ηπειρωτικό χώρο πρέπει να είναι πάντα διασφαλισμένη» ανέφερε.

«Όχι στις εκπτώσεις! Δεν είναι μπλόφα η “Γαλάζια Πατρίδα”»

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, ηχηρός μάρτυρας των προθέσεων της Τουρκίας είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Πρόκειται για μια πασιφανώς παράλογη και παράνομη ενέργεια που είναι ανυπόστατη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Η Τουρκία, ωστόσο, χωρίς να έχει καμία επαφή με τη Λιβύη, γεωγραφικά και νομικά, σαν να μην υπάρχουν τα ελληνικά νησιά στην περιοχή, μοίρασε με τη Λιβύη την ΑΟΖ της Ελλάδας. Και, παρόλο που έχει καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα για αυτήν την εξόφθαλμη παρανομία της, εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Όμως είναι ακριβώς αυτό που διεκδικεί και για το υπόλοιπό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Να αγνοηθούν τα ελληνικά νησιά και εκεί και να μοιραστεί ο θαλάσσιος χώρος σαν να μην υπάρχουν. Το μόνο πράγμα για το οποίο το Διεθνές Δίκαιο μας καλεί να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε υποχώρηση στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε απώλεια εδαφών, σύμφωνα με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «δεν είναι μπλόφα η “Γαλάζια Πατρίδα”», «οι διεκδικήσεις της Άγκυρας είναι αυθαίρετες και πάντως ανυπόστατες» και η Τουρκία «με τις προκλήσεις και τις απειλές επισείει το φόβητρο του πολέμου, προκειμένου να κάνει πολύ υψηλό το κόστος της επιμονής στο δίκαιο, για εμάς και τη διεθνή κοινότητα». «Κανείς Έλληνας δεν διανοείται ότι, προκειμένου να ικανοποιηθεί η Τουρκία και να οδηγηθεί σε διαπραγμάτευση, θα κάναμε από μόνοι μας εκπτώσεις στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας» είπε και επισήμανε πως «η συμφωνία πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια και τα συμφέροντά μας σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Ούτε διασφαλίζονται η ειρήνη και η σταθερότητα με υποχωρήσεις. Αντιθέτως, ενθαρρύνονται η επιθετικότητα και η βουλιμία της άλλης πλευράς».

«Δικαίωμά μας τα 12 μίλια»

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα: «Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι ένα μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμά μας, κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο, που δεν υπόκειται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Οποιαδήποτε διευθέτηση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα. Και, σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε οριοθέτηση είτε προσφυγή στη Χάγη θα πρέπει να διασφαλίζει ότι αυτό το δικαίωμα θα ληφθεί υπόψη και δεν θα οδηγηθούμε σε μια οριοθέτηση που θα ακυρώνει τη δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης εκ μέρους της Ελλάδας».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως είναι αδιανόητη η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία σε περιοχές όπου βρίσκονται δυτικά των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. «Αν η Τουρκία αποκτήσει υφαλοκρηπίδα δυτικά των νησιών, τότε τα νησιά μας σταδιακά θα περιέλθουν στον έλεγχο της Τουρκίας και θα διασπαστούν η ενότητα και η συνεκτικότητα της ελληνικής επικράτειας» είπε και εξήγησε: «Όπως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε τονίσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1991, αν η Τουρκία αποκτήσει υφαλοκρηπίδα δυτικά των νησιών, τότε τα νησιά μας σταδιακά θα περιέλθουν στον έλεγχο της Τουρκίας και θα διασπαστούν η ενότητα και η συνεκτικότητα της ελληνικής επικράτειας».

Προτεραιότητα ο Κυπριακός Ελληνισμός

Ειδική αναφορά έκανε στην Κύπρο, που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ στο Κυπριακό τελευταία εκδηλώνεται έντονη διπλωματική κινητικότητα. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε επίσης ότι καίρια προτεραιότητα είναι πάντα ο Κυπριακός Ελληνισμός. «Όχι μόνο γιατί είναι αναπόσπαστο τμήμα του έθνους. Αλλά και διότι το τόξο που σχηματίζουν τα δύο κράτη μας αποτελεί ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που αναβαθμίζει με τον πιο κατακόρυφο τρόπο τη γεωπολιτική σημασία του Ελληνισμού. Αυτό ακριβώς φοβάται η Τουρκία και αυτό ακριβώς προσπαθεί να ακυρώσει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Ελληνισμός αποτελεί τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι το προπύργιό της σε μια πολύ κρίσιμη περιοχή. Γι’ αυτό και η λύση του Κυπριακού μάς αφορά άμεσα και θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τις αποφάσεις των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και που να συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο. Και σίγουρα με τρόπο που να είναι λειτουργικός και βιώσιμος και όχι να καθιστά το κυπριακό κράτος όμηρο της Τουρκίας».

«Στόχος της Άγκυρας να διασπάσει την ενότητα του ελληνικού χώρου»

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «ασφαλώς πρέπει να εξαντλήσουμε την όποια ευκαιρία παρουσιαστεί για επίλυση της διαφοράς μας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όμως θα πρέπει, όταν προσερχόμαστε στον όποιο διάλογο με την Τουρκία, να είμαστε πρώτα από όλα εμείς ξεκάθαροι ως προς το τι συζητάμε και ποια πράγματα μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να το κάνουμε μετά ξεκάθαρο τόσο στην Τουρκία όσο και σε εταίρους και συμμάχους».

Κι αυτό γιατί, όπως είπε, «γίνεται μια παρεξήγηση». «Πολλοί λένε ότι έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Κανένας δεν αρνήθηκε τα δικαιώματα της Τουρκίας. Τα δικαιώματα εκείνα, όμως, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και από τις διεθνείς συνθήκες και όχι αυτά που ονειρεύεται η ίδια με τις θεωρίες περί γκρίζων ζωνών και τις φιλοδοξίες της περί «Γαλάζιας Πατρίδας» ή συνόρων της καρδιάς της. Δεν είναι λάθος να υπάρχουν δίαυλοι διαλόγου με την Τουρκία. Λάθος θα ήταν αν γίνεται εσφαλμένη ανάγνωση των προθέσεών της.

Διάσπαση ενότητας

Η Τουρκία δεν θέτει απλώς κάποια ζητήματα για τα οποία καλοπροαίρετα έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Η δηλωμένη στόχευση της Τουρκίας είναι να ανατρέψει το υφιστάμενο καθεστώς, όπως προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, να διασπάσει την ενότητα του ελληνικού χώρου και να επιβάλει το imperium της στην ευρύτερη περιοχή. Με απλά λόγια, κινείται συστηματικά και διαχρονικά στην κατεύθυνση του αναθεωρητισμού και της διασφάλισης ηγεμονικής θέσης. Εάν το επιτύγχανε αυτό, η Ελλάδα θα υποβιβαζόταν σε χώρα υποτελή και εξαρτώμενη από αυτήν.

Το μόνο πράγμα για το οποίο το Διεθνές Δίκαιο μάς καλεί να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Για τίποτα άλλο. Και να διαπραγματευτούμε με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τίποτα άλλο. Αλλά και η επίκληση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου δεν αποτελεί πανάκεια και δεν αρκεί από μόνη της».

Τα βρόμικα τουρκικά παιχνίδια με τη Θράκη

Όπως υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, «η Τουρκία επιχειρεί συνεχώς να επιτύχει την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής, με απώτερους μάλιστα σκοπούς», ενώ «πλέον προσπαθεί σιγά σιγά να δημιουργήσει και άλλο ζήτημα», καθώς «θέτει θέμα “ομογενών” της στα Δωδεκάνησα».

«Μουσουλμανική η μειονότητα»

«Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρη και αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Μουσουλμανική μειονότητα, η οποία αποτελείται από τρεις εθνοτικές ομάδες, εξίσου σημαντικές. Το μέλος της καθεμιάς από αυτές μπορεί να επικαλείται την εθνοτική του καταγωγή, τουρκογενή, πομακική ή ρομά, στο πλαίσιο του ατομικού αυτοπροσδιορισμού. Αλλά δεν μπορεί κανείς εκ του πονηρού να συγχέει συνθήκες που αφορούν τα σύνολα, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, με συνθήκες και πρόνοιες που αφορούν τα άτομα και τα ατομικά δικαιώματα» επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΓΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΡΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΘΕΜΑ Η ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΟΛΑΣ

  2. Γεμίσαμε απο όψιμους τουρκοφάγους…
    Οταν ήταν πρωθυπουργοί, ούτε 12 μίλα ανακήρυξαν στο Αιγαίο, ούτε ΑΟΖ ανακήρυξαν, κουμπαριές με τον ερδογάνη έκαναν, συνομιλούσαν μια χαρά με τους τούρκους και σήμερα βγαίνουν με τα γιαταγάνια και τα κουμπούρια στα χέρια..
    Σιγά ρε λεβέντες….Κάλμα…Αν ήταν τόσο εύκολα όλα αυτά που ζητανε σήμερα απο τον κούλη γιατί δεν τα έκαναν οι ίδιοι ως πρωθυπουργοί, αφού είναι τόσο μεγάλοι πατριώτες.

    Δηλαδή πρέπει να διώξουμε τον κούλη επειδή δεν έφερε τα 12 μίλια στο Αιγαίο και συγχρόνως να χειροκροτάμε τον κωστάκη και τον αντώνη που και αυτοί το ίδιο έκαναν…Α και να φέρουμε στην πρωθυπουργία την αφροδίτη που έδωσε ισχυρά δείγματα γραφής για την γνώση και τον αγώνα της για καθαρές μασχάλες και μέση δαχτυλίδι για τις καλλίπυγες ελληνίδες.
    Ο κωστάκης εξ άλλου έδωσε το μηνυμα..Μετά τον αλέξη η αφροδίτη…Να μας πεί ότι την πάει κι αυτή για να πάει και το παλιάμπελο.

  3. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα μέσα από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο αύριο.
    Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς που δεν προλαμβάνονται οι αστοχίες του χθες ώστε να έχουμε την πολυτέλεια σε αναμονή.
    Εάν δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος όχι μόνο για την ίδια την χώρα την Εθνική της Κυριαρχία, αλλά και πέρα από αυτά τα βαθύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσει η Ε.Ε. , αυτό το δικό μας σπίτι ως προς την επιβίωση – ύπαρξη και συνέχεια της Ε.Ε. και του Ευρώ ως νόμισμα, τότε το καλύτερο που έχουν να πράξουν να παραχωρήσουν την θέση τους σε άλλα πρόσωπα που ήθελαν προσφέρει από θέση πολιτικής δραστηριότητας.
    Μπορεί η ενημέρωση στη χώρα μας να παραμένει φτωχή, το επεδίωξαν και το επέβαλλαν και αυτό μέσα από πειθαρχεία και ποινικοποίηση της ελευθερίας του τύπου.
    Τα γεγονότα όμως δεν αντιλαμβάνονται ούτε άγνοια, ούτε απαγορεύσεις, ούτε επιτρέπουν την απόλυτη σιωπή, ούτε και συγχωρούν.
    Λόγω εμπειρίας και επαγγελματικής προϋπηρεσίας τομέας πολιτική, έχουν χρέος να ενεργήσουν με ταχύτητα, να σηκώσουν το βάρος και να σώσουν την χώρα.
    Και όχι μόνο αυτοί. Οι καιροί επιβάλλουν συνεργασία, ομόνοια και συμπόρευση για το κοινό όφελος.
    Ο πρωθυπουργός όσο και να μάχεται στο χρόνο, υπολείπεται το ανάστημα που οι καιροί προστάζουν.
    Τις ευκαιρίες τις άφησε στο περιθώριο, λόγω ατολμίας αλλά και λόγω εξαρτήσεων.
    Δεν πορεύεται σε επόμενο αύριο η χώρα μας με αυτά που είχε ως δεδομένα μέχρι χθες.
    Ξυπνήστε!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κυβιστήσεις και απολύσεις, μπας και διασωθεί

Ο Αλέξης Πατέλης δεν άφησε και πολλά στη φαντασία με τη χθεσινή ανάρτησή του στα social media περί «παραίτησης»...

Νέα στρατηγική, αλλά με ποιον;

Υποτίθεται ότι τις προσεχείς ημέρες, και πάντως πριν από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό την...

Η φινλανδοποίηση της Ελλάδος

Το 2016 δημοσιεύτηκε από τον καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη άρθρο το οποίο ερμηνεύει τα γεγονότα που σήμερα βιώνουμε...

Ποιος λατρεύει τις Κασσάνδρες;

Ο φίλος μου ο Κώστας Γεωργίου συνηθίζει να λέει με τη γνωστή δηκτικότητά του ότι κάποιος πρέπει να μένει...