Φακές ελευθερίας και χαβιάρι υποταγής

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Οι φακές είναι πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνες και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Φτηνή λαϊκή τροφή, που την περιφρονούσα, αλλά όλες τις διατροφικές παραξενιές μού τις διόρθωσε ο Στρατός. Μαζί με ωραίο ψωμί υπηρεσίας -αν δεν το ξέρετε, τα στρατιωτικά αρτοποιεία φτιάχνουν εξαιρετικό ψωμί- και ελιές είναι μια χαρά. Ιδίως αφού μια μέρα στο βουνό με τον Λόχο ή η διέλευση του στίβου μάχης έχουν ανοίξει την όρεξη. Ως τροφή των ταπεινών είναι και τροφή των παλικαριών, των αληθινών, αφού τα παλικάρια στον πόλεμο τρώνε απλά πράγματα. Οι προδότες, οι δωσίλογοι, οι ντιντήδες πουρκουάδες, οι κήρυκες της «σώφρονος» υποταγής πάντα τρώνε χαβιάρι και άλλα εκλεκτά στα μετόπισθεν. Γι’ αυτό θα έλεγα, κάλλιο πατριώτης, παλικάρι της φακής στην πρώτη γραμμή, παρά πουρκουάς της υποταγής στο Κολωνάκι.

Επειδή δε αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, εγώ που και στον Έβρο πήρα καθαρή θέση στήριξης της κυβέρνησης και τον συνεχάρην για τα εξοπλιστικά, την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και άλλα θετικά που έγιναν, απέδειξα πως δεν έχω ιδιοτελή κομματικά γυαλιά, δικαιούμαι να κάνω κριτική και να του πω πως η συλλήβδην επίθεση σε όποιον εκφράζει πατριωτικές θέσεις και ανησυχίες είναι μεγάλο λάθος, όπως και οι αδιάκριτες και χυδαίες επιθέσεις από τα επώνυμα και ανώνυμα τρολ κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή. Σοβαρά τώρα, πιστεύει πως κερδίζει από αυτόν τον αυτοπυροβολισμό; Και ποιος έδωσε αφορμές με δηλώσεις, αν όχι ο Γεραπετρίτης, για να υπάρξουν ανησυχίες για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον διάλογο με την Τουρκία; Ποιος είπε για ήρεμη γειτονιά «κι ας με πουν μειοδότη»; Εγώ;

Αλλά εγώ που στήριξα στον Έβρο και στα εξοπλιστικά και στις συμμαχίες, με τις ταπεινές δυνάμεις και την πένα μου, ρωτάω, είναι καλό επιχείρημα πως κήρυξαν 12 μίλια χωρικά ύδατα στο Ιόνιο και κάνουνε το παπί στο Αιγαίο και στην Κρήτη; Αν περιμένει ο Κυριάκος να έρθουν κι άλλα όπλα, να δυναμώσουμε και να κηρύξει 12 μίλια παντού, πάω πάσο, παρεξήγησις και θα φέρω δώρο κροκέτες στον στραβοκάνη τον Peanut. Τώρα που θα δούμε τον Φιντάν γιατί δεν του θέτουμε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης της Ίμβρου και της Τενέδου, τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας και τόσων ναών και μνημείων μας, την κατοχή της Κύπρου, τη δράση της φιδοφωλιάς του Προξενείου, την αναγνώριση από την ίδια την Τουρκία της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων; Αν του τα πει αυτά ο Γεραπετρίτης, θα μάθει αν έχει τικ ο Φιντάν και υπέρταση. Εν τω μεταξύ, ενώ κάποιοι, ελιαμεπιτζήδες και λοιποί Απόστολοι του Μαρασμού μας κανοναρχούν να σκύψουμε, συμβαίνουν πράματα και θάματα.

Στην Τουρκία το σκατό έχει φτάσει στην κάλτσα του βαθέος κράτους, διότι βλέπουν να έρχεται το Κουρδικό Κράτος, με τη βοήθεια Ισραήλ – ΗΠΑ. Ιρακινό, Ιρανικό και Συριακό Κουρδιστάν θα ενωθούν και θα εκραγεί το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Μέχρι που ο Μπαχτσελί, ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων», πρότεινε να φέρουν τον Οτσαλάν από το Ιμραλί να μιλήσει στην Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα! Προσπαθούν για πολλοστή φορά να εξαπατήσουν τους Κούρδους. Ματαιοπονούν. Η δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν θα βάλει φωτιά στην Τουρκία και ο Ερντογάν και ο Φιντάν θα ψωνίσουν από σβέρκο με το μεγαλεπήβολο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχουν εξαγγείλει. Είναι σαν εμείς να αγοράζουμε Rafale, Belharra, να φτιάξουμε drones και να κινδυνεύουμε με εξέγερση σε όλη τη χώρα και να αποσχιστεί όλη η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος.

Και τι θα κάνουν τα μεμέτια; Οι Κούρδοι δεν είναι μόνο στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Ούρφα, στο Μάρντιν, στις πόλεις και στα χωριά του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, που θα βλέπουν τα αδέρφια τους να φτιάχνουν ενιαίο κράτος. Είναι παντού, σε όλη την Τουρκία. Οι ισλαμοφασίστες θα βομβαρδίσουν τις ίδιες τους τις μητροπόλεις, την Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα, τη Σμύρνη, όπου ΕΚΤΟΣ Κουρδιστάν ζουν εκατομμύρια συνειδητοποιημένοι Κούρδοι εσωτερικοί μετανάστες; Μόνο η Πόλη έχει περισσότερους Κούρδους από όσος είναι ο πληθυσμός όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Εκεί είναι άχρηστα τα Μπαϊρακτάρ, οι πύραυλοι, το ισπανικό ελικοπτεροφόρο, που πλασάρουν ως δήθεν αεροπλανοφόρο, και άλλα υπαρκτά ή μελλοντικά συστήματα δισεκατομμυρίων, διότι ΔΕΝ υπάρχει Τουρκικό Έθνος. Η χώρα είναι πολυεθνική, χτισμένη πάνω στη Γενοκτονία, στην καταπίεση, στο ψεύδος. Εμείς τι δεν πρέπει να κάνουμε; Να αναχαράζουμε αλά ΕΛΙΑΜΕΠ, που ονειρεύεται να πείσουμε τους Τούρκους να μην είναι τόσο μαξιμαλιστές, να δεχθούν να υποκύψουμε, λίγο, όχι πολύ. Κεφαλάκι και μια πιθαμή σβέρκο… Φακές ελευθερίας και χαβιάρι υποταγής.

*∆ικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας ∆εξιάς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελλάδα 0 – Τουρκία 17!

Η κρατική ΡΕΝΟ έκλεισε το εργοστάσιό της στη Ρωσία. Εμείς έχουμε στενές σχέσεις με τη Γαλλία από την εποχή...

Ένας πρωθυπουργός… τζάμπα μάγκας!

Μέσα στην εθνική παρακμή το μόνο διασκεδαστικό είναι να βλέπεις την πλήρη απογύμνωση του… παραλίγο Μωυσή σε ζωντανή μετάδοση...

Ταξιδέψτε στο Βερολίνο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου! Και στην...

Δεν είμαστε βέβαιοι ότι και ο ανωτέρω διπλός καυστικός τίτλος δεν έχει αποδοθεί πιστά ως διαφημιστική ιδέα αυτές τις...

28η Οκτωβρίου 1940 – Διαρκές Μάθημα Ελευθερίας

Εορτάζουμε και τιμούμε το Έπος του 1940, τη νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών επιβουλέων, όχι μόνο με εξωτερικές...