Ταξιδέψτε στο Βερολίνο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου! Και στην Τουρκία για την 25 Μαρτίου!

Του Κώστα Πρώιμου

Δεν είμαστε βέβαιοι ότι και ο ανωτέρω διπλός καυστικός τίτλος δεν έχει αποδοθεί πιστά ως διαφημιστική ιδέα αυτές τις μέρες από διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία.

Πάντως, παρόμοιες ταξιδιωτικές προτάσεις ενόψει του τριημέρου δίνουν και παίρνουν ιντερνετικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. «Γιορτάστε την 28η Οκτωβρίου ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, με φθηνό πακέτο τριών ημερών».

Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί ακόμη και μέσα από διεπιστημονικές νόρμες το χαοτικό κόμπλεξ κατωτερότητας και ανωτερότητας (πάνε μαζί) που δέρνει ανελέητα την ψυχή και το σώμα του νεοέλληνα. Ασφαλώς δεν υπονοούμε πως δεν μπορεί ή δεν πρέπει να ταξιδέψει ο οποιοσδήποτε πολίτης στο εξωτερικό ανά πάσα ώρα και στιγμή, μήτε να του θέτουν ηθικούς φραγμούς και να αναβάλουν τις εκδρομές του σε ξένες χώρες οι εθνικές εορτές!

Όταν όμως, οι σύγχρονοι μαρκετίστες καπηλεύονται ακόμη και την αιματοχυσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα και εν τέλει στη ναζιστική Γερμανία μόνο και μόνο για να γεμίσουν με μερικά ευρώ τις τσεπούλες τους, το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει.

Μεγαλύτερη δε ιλαροτραγωδία, αποτυπώνεται στις ιστοσελίδες εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων που αναγράφουν στα Αγγλικά τον εορτασμό της Εθνικής μας εορτής. Λες και οι Εγγλέζοι ή οι λοιποί αλλόγλωσσοι δεν είχαν άλλη καούρα από το να ενδιαφερθούν για τους παραδοσιακούς μας εθνικούς εορτασμούς.

Να το θυμηθείτε και αυτό: Σύντομα, αρκετά ταξιδιωτικά πρακτορεία θα μας προτείνουν να γιορτάζουμε και την 25 Μαρτίου εκδράμοντας στην Τουρκία!

ΥΓ. Κύριε Ερντογάν, όπως αντιλαμβάνεστε, οι περιστασιακές απειλές σας περί του νυχτιάτικου ερχομού σας στην Αθήνα τελικά πάνε στράφι. Αφού σύντομα θα είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε από μόνοι μας όποτε μας το ζητήσετε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Φακές ελευθερίας και χαβιάρι υποταγής

Οι φακές είναι πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνες και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Φτηνή λαϊκή τροφή, που την περιφρονούσα, αλλά όλες...

28η Οκτωβρίου 1940 – Διαρκές Μάθημα Ελευθερίας

Εορτάζουμε και τιμούμε το Έπος του 1940, τη νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών επιβουλέων, όχι μόνο με εξωτερικές...

Υποτιμούν τη δύναμη του Ελληνισμού

Επ’ αφορμή του διαβόητου ελληνοτουρκικού διαλόγου, επειδή υπάρχουν πολλοί στα πολιτικά έδρανα αλλά και δημοσιολογούντες που έχουν την αίσθηση...

Κουβέντα για τη σφαγή που συντελείται στη Γάζα!

Την περασμένη Παρασκευή πήγα και πέταξα τα βιβλία ενός Ελληνοεβραίου συγγραφέα που κάποτε εκτιμούσα. Περιφρονώ βαθιά, επειδή είμαι γιος...