Ας γίνει η τραγωδία του Ναυπλίου αιτία και αφορμή για την πρόσληψη ψυχολόγων στα σχολεία!

Του Κώστα Πρώιμου

Διαβάζουμε συχνά – πυκνά τα τελευταία χρόνια, για τραγικά και ακραία περιστατικά με πρωταγωνιστές εφήβους, ακόμη και μικρά παιδιά. Μια σημαντική μερίδα της νεολαίας, ως το πιο εύκολο θύμα μιας κιλμακούμενης κοινωνικής δυστοπίας δυστυχώς βάλλεται και ασφυκτιά από τα ασυγχώρητα πολιτικά λάθη και τις εγκληματικές κρατικές παραλείψεις των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Πώς νοείται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης – εφιαλτικής οικονομικοκοινωνικής κατάστασης, των αναρίθμητων και ανεξέλεγκτων “σκοτεινών” προκλήσεων του διαδικτύου να μην υπάρχει ένας ψυχολόγος σε κάθε δημόσιο σχολείο πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων;

Δεν περιμένουμε φυσικά να ακούσουμε τίποτα παραπάνω, από τους πολιτικά ανάλγητους και κυνικούς καθ’ ύλην αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας από το ότι δεν επαρκούν για την κάλυψη των επίμαχων θέσεων τα διαθέσιμα οικονομικά κονδύλια. Ωστόσο, έχει αποδειχτεί πολλάκις πως όταν θέλουν λεφτά υπάρχουν και πάρα πολλά!

Το πρόσφατο παράδειγμα με τον δύσμοιρο έφηβο που προφανέστατα σε μια πράξη ανείπωτης απελπισίας την οποία είχε προαναγγείλει (σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες) έσπρωξε τον κορμί του από την εξέδρα του δημοτικού σταδίου της πόλης στο κενό θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες. Τα περιστατικά αυτοκτονίας μικρών παιδιών στις μέρες μας θα πρέπει να εξετάζονται ενδελεχώς από τους εθνοπατέρες! Δεν χωρά στην συγκεκριμένη τραγωδία καμία δακρύβρεχτη επιστολή ή επικήδειος λόγος που θα εξυπηρετεί τις συνήθεις πολιτικές σκοπιμότητες, ανεξαρτήτων κομματικών αποχρώσεων.

Η εγκληματικότητα μεταξύ ανηλίκων θεριεύει επικινδύνως, οι αυτοκτονίες αυξάνουν, ενώ ένας άγνωστος αριθμός παιδιών εκτιμούνται λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης αλλά και της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης στην καθημερινότητά τους ως εν δυνάμει αυτόχειρες ή αν μη τι άλλο ως παραβατικά!

Η ζωή και δη ενός μικρού παιδιού δεν δύναται ούτε κατά διάνοια να συγκριθεί με το σπίτι που ενδέχεται να χάσουμε σε πλειστηριασμό, μήτε με τη δουλειά από την οποία ίσως μας απολύσουν! Είναι μοναδική, υπερπολύτιμη και αναντικατάστατη! Γιαυτό και οφείλουμε όλοι να δώσουμε την δέουσα προτεραιότητα στην προστασία της, με κάθε κόστος.

Διαβάστε: Αυτοκτονικές τάσεις και κατάθλιψη μαστίζουν τους εφήβους

Πηγή: www.enpel.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ορμπαν έχει τ’ όνομα και ο Κυριάκος τη χάρη

Ήταν μια μέρα μετά την Πρωταπριλιά του 2020, όταν ο Μητσοτάκης ζητούσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του...

Κοροϊδία οι μειώσεις Θεοδωρικάκου!

Μια καλή ευκαιρία να διαφημίσει δωρεάν σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας τις πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και ταυτόχρονα να...

Το στρίβειν διά του αρραβώνος και η Β. Ήπειρος

Θα αναρωτιέστε ασφαλώς πώς παντρεύονται αυτά τα δύο. Κι όμως καλοπαντρεύονται, και να πώς. Θυμάστε βέβαια τη φοβερή φράση...

Τρίτεκνοι και μετεγγραφές

Η κόρη μου πέρασε σε πανεπιστήμιο εκτός Αθηνών όπου μένουμε. Είμαστε τρίτεκνη οικογένεια και με ανυπομονησία περίμενα να υλοποιηθούν...