Υποτιμούν τη δύναμη του Ελληνισμού

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Επ’ αφορμή του διαβόητου ελληνοτουρκικού διαλόγου, επειδή υπάρχουν πολλοί στα πολιτικά έδρανα αλλά και δημοσιολογούντες που έχουν την αίσθηση ότι αυτή η θητεία του Ερντογάν θα είναι η τελευταία και πως ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου και συνομιλιών με όποιον τον διαδεχθεί, θέλω να υπενθυμίσω ότι η εισβολή στην Κύπρο έλαβε χώρα από τον «προοδευτικό» πρωθυπουργό Ετζεβίτ, υπό κυβέρνηση ισλαμιστών και κεμαλικών.

Στο πλαίσιο αυτής της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, υπουργοί στην Κύπρο που συντάσσονται υπέρ του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας και Κύπρου «αποκεφαλίζονται» από υπουργοί στην Κύπρο, διότι η σύνδεση Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, που συνδέεται φυσικά με τις ζώνες έρευνας και διάσωσης, όπως και με το FIR Ελλάδας και Κύπρου, ενοχλεί.

Για το πρόγραμμα εξοπλισμών που είχαν εισηγηθεί στην Κύπρο, ούτε κουβέντα! Αντιθέτως, βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση της Ουκρανίας -της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- όχι απλώς φάνηκε πρόθυμη, αλλά ήταν έτοιμη να διακόψει οποιαδήποτε σχέση με τη ρωσική πλευρά και να προωθήσει όπλα στην ουκρανική.

Θα μπορούσα να το αντιληφθώ αυτό εάν υπήρχαν γενναία ανταλλάγματα. Όχι απλά δεν παρατηρώ να λαμβάνουμε γενναία ανταλλάγματα, αλλά συμμετέχουμε οικειοθελώς σε έναν διάλογο κατά τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών μας δεν ενδιαφέρεται εάν θα τον αποκαλέσουν μειοδότη, ενώ από το ΕΛΙΑΜΕΠ ακούμε στην κρατική τηλεόραση ότι τα χωρικά μας ύδατα μπορεί να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Μας είπαν ότι η Τουρκία δεν θα λάβει F-16. Τελικά θα λάβει αναβαθμισμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Συζητείται εντόνως και για τα F-35, ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τους συμμάχους μας στην Ευρώπη που θα της δώσουν και Eurofighter. Άλλωστε, τι έχει κάνει η Τουρκία; Μήπως κατέχει το 37% του εδάφους χώρας-μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.;

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί θέλουν να σβήσουν την ιστορική μας μνήμη; Ο Ελληνισμός διαθέτει Λεωνίδα, αλλά διαθέτει και Μέγα Αλέξανδρο. Διαθέτει Παλαιολόγο, αλλά διαθέτει και Βουλγαροκτόνο. Αμύνθηκε ηρωικά το 1940, αλλά κάποια χρόνια πριν είχε φτάσει στο Αφιόν Καραχισάρ. Διαθέτει Καραολή, Δημητρίου, Παλληκαρίδη, Ισαάκ και Σολωμού. Διαθέτει και Κατσίφα.

Είμαστε έθνος που είναι καταδικασμένο να γεννά ήρωες. Αλλά είμαστε και ένα έθνος που είναι καταδικασμένο να διαθέτει και ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων – για να το θέσω κομψά.

Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου που θα αποδεχθεί τον τμηματικό καθορισμό των χωρικών μας υδάτων είναι βουλευτής που το όνομά του θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας.

Και, εάν υπάρχει η ελπίδα εκ μέρους τους ότι με μια «ρεπούσεια» επανακαταγραφή θα δικαιωθούν, τότε υποτιμούν τη δύναμη του Ελληνισμού.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ξεδιπλώνοντας την προδοσία…

Τρία έθνη έρχονται αντιμέτωπα με ασαφείς εθνικές ταυτότητες στην Ευρώπη. Οι Αυστριακοί αιωρούνται μεταξύ γερμανικού και κεντροευρωπαϊκού αυτοπροσδιορισμού, οι...

Ταφική σιωπή γύρω από τα εγκληματικά Μνημόνια

Η πρόσφατη συνέντευξη του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ και οι σχετικές δηλώσεις του τραπεζίτη Σάλλα γύρω από τη δραματική...

Δίνει τα Eurofighters με «πλάτες» Κυριάκου

Τα τελευταία 14 χρόνια, όσο η Ελλάδα βολοδέρνει από τη μια κρίση στην άλλη, η εικόνα γίνεται όλο και...

Κουβέντα για τη σφαγή που συντελείται στη Γάζα!

Την περασμένη Παρασκευή πήγα και πέταξα τα βιβλία ενός Ελληνοεβραίου συγγραφέα που κάποτε εκτιμούσα. Περιφρονώ βαθιά, επειδή είμαι γιος...