Οι ψευδαισθήσεις βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Η Τουρκία είναι εχθρός μας, ό,τι κι αν νομίζουν οι Απόστολοι του Μαρασμού, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, που έχουν αναλάβει εξόδοις μας να προπαγανδίζουν ενδοτικές θέσεις, άρα εξ αντικειμένου υπέρ των Τούρκων, εντός της Ελλάδας.

Ξεκίνησαν προ αμνημονεύτων χρόνων ως ελληνική δεξαμενή σκέψης για την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα και κατάντησαν αντηχείο ψοφοδεούς υποχωρητικότητας, μια πρόταση πολιτικής που έχει μόνο μία ταχύτητα, όπισθεν.

Η Τουρκία είναι εχθρός μας, τελεία και παύλα, διακηρύσσει ξεκάθαρα τους επεκτατικούς στόχους της σε βάρος μας και ακούραστα, με επιμονή δεκαετιών, περιμένει την ευκαιρία να τους κάνει τετελεσμένο.

Στο ενδιάμεσο τραμπουκίζει, σκοτώνει πιλότους μας, παραβιάζει κάθε τόσο τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριο χώρο μας, πλήθος πολιτικών και στρατιωτικών διατυπώνει κάθε τόσο απειλές κατά της ελεύθερης Κύπρου, ενώ συνεχίζουν την παράνομη κατοχή της υπόλοιπης, όσο και κατά της Θράκης και του Αιγαίου.

Κάθε τόσο στοχοποιούν οποιονδήποτε ταγό μας πει τα πράγματα με το όνομά τους για τον τουρκικό ισλαμοφασισμό, ενώ ένας ελεεινός μηχανισμός τραμπούκων, ευθέως καθοδηγούμενος και χρηματοδοτούμενος από τη φιδοφωλιά του Προξενείου στην Κομοτηνή, που λειτουργεί στη Θράκη παραβιάζοντας κάθε συνθήκη και κάθε έννοια καλής γειτονίας, με την ΕΥΠ και το αρμόδιο ΥΠΕΞ να κοιμούνται όρθιοι.

Η Τουρκία είναι εχθρός μας, το λέει, το φωνάζει, το κάνει πράξη, αδιαφορώντας για τις φαντασιώσεις περί ελληνοτουρκικής φιλίας του Τσούκαλη, της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, της Ντόρας και άλλων, που πιστεύουν στη θεωρία εξημέρωσης του θηρίου, πως θα το ταΐσουμε λίγο Ελλάδα, θα υποχωρήσουμε στα 12 μίλια, στην επήρεια του Καστελόριζου στην ΑΟΖ και σε άλλα ζητήματα και μετά θα τρέχουμε στα λιβάδια με τις κοτσίδες ξέπλεκες, μαζεύοντας και μαδώντας μαργαρίτες μαζί με τον Μεμέτ τον Παλουκωτή.

Η Τουρκία είναι εχθρός μας, το κραυγάζει, το πράττει, το λέει η Ιστορία, το παρόν μας και, αν δεν προσέξουμε, θα μας το πει και το μέλλον με μια γερή γροθιά στα μούτρα.

Οι επαφές μας με τους επιγόνους του ληστή Ερτογρούλ, τους γενοκτόνους δασκάλους του Χίτλερ, μέσω Κεμάλ, στα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, μπορούν να έχουν μόνον την ίδια έννοια και αποστολή που έχουν οι στρατιωτικές αναγνωρίσεις: την τήρηση της επαφής με τον εχθρό. Τον έχουμε από κοντά για να ξέρουμε πού βρίσκεται, τι κάνει, τι ετοιμάζει.

Κανένα άλλο νόημα δεν μπορούν να έχουν οι όποιες επαφές και συνομιλίες με το κράτος-συμμορία, όπου το παρακράτος και η μαφία των ναρκωτικών, των διακινητών κ.ά. ταυτίζονται με το κράτος, καθοδηγούνται και ελέγχονται από αυτό.

Να έχουμε την επίγνωση πως μιλάμε με μια περιτετμημένη ναζιστική Γερμανία, ένα σουνιτικό τραμπούκικο και επεκτατικό καθεστώς, που δεν έχει ηττηθεί ακόμη και που περηφανεύεται για τις Γενοκτονίες που τέλεσε, όταν δεν τις αρνείται: «Δεν το κάναμε, αλλά καλά κάναμε και το κάναμε και φταίνε τα θύματα, Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι». Σε αυτό συνοψίζεται η σχιζοφρενής θέση του τουρκισμού για το ζήτημα.

Η Τουρκία κατευθύνει εναντίον μας το όπλο της λαθρομετανάστευσης, τα κονομάει από αυτό και κυρίως έχει μια παράδοση που σέβεται ευλαβικά: δεν τηρεί καμία συμφωνία.

Εμείς οφείλουμε να επιδείξουμε τη βασική αρετή της ενέδρας: υπομονή. Και όσο το κάνουμε, τηρώντας την επαφή με αυτόν τον αδίστακτο εχθρό για να μην έχει ποτέ το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, οφείλουμε να χτίζουμε ισχύ, στρατιωτική, οικονομική, συμμαχίες, να μην υποχωρούμε ούτε χιλιοστό και να οργανώνουμε σε όλα τα μέτωπα και να υλοποιούμε την αντεπίθεσή μας, δημιουργώντας οικονομικό και πολιτικό κόστος, όπως στη λαθρομετανάστευση, όπου, αντί να επιδιώξουμε την τιμωρία τους, συναινούμε στη χρηματοδότησή τους!

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν φρόνημα όλου του Έθνους και πρωτίστως της ηγεσίας, μέρος της οποίας πρέπει να ζητήσει επιστημονική βοήθεια για να απαλλαγεί από τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις της, οι οποίες βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα και δημιουργούν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της Πατρίδας.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Σωκράτης αποχαιρετά τον Αίσωπο και τη ζωή

Τούτες τις μέρες που σκοτείνιαζε νωρίς, οι νύχτες γίνονταν βαθιά σκούρες κι αργούσε να ξημερώσει. Ήθελε να μείνει μόνος...

Επιτηρούμενη (ψευτο)δημοκρατία με εισαγγελική ευλογία

Πριν από μία περίπου δεκαετία, ο Γάλλος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Φρεντερίκ Γκρο (Frédéric Gros) εξέδωσε ένα καίριας σημασίας βιβλίο...

Ο Ελληνισμός στα Βαλκάνια

Η τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα αναμφίβολα ήταν μια ενδιαφέρουσα δεκαετία, μεστή γεγονότων και εξελίξεων ειδικά στην ευρύτερη περιοχή...

Πάμε κι όπου βγει, σου λέει…

Τόσο χιλιοειπωμένο, αλλά, όπως και να το κάνεις, απ' όπου κι αν το δεις, στην Ελλάδα του 2024, με...