Πώς περνούν οι πλούσιοι

Ο λαός μας, υπακούοντας στην έκκληση «βοήθα με, φτωχέ, να μη σου μοιάσω», που απευθύνουν πολιτικάντηδες, τους ψηφίζει φανατικά!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Βλέποντας τον Γιώργο Αυτιά να κάνει ρεπορτάζ αγοράς στη λαϊκή αγορά έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, δεν ξέρεις αν σου ‘ρχεται γέλιο ή αναγούλα. Ίσως και τα δύο ταυτόχρονα, ίσως και κάτι άλλο, που μοιάζει με τα παραπάνω, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς. Ο ίδιος ο Αυτιάς, με ύφος κακοαντιγραμμένου Νίκου Ξανθόπουλου, λέει πως μεγάλωσε στην αγορά, στα βενζινάδικα, στη βιοπάλη. Οι παρουσιαστές της εκπομπής τον επαινούσαν που πήγε μέχρι τη λαϊκή αγορά των Βρυξελλών για να κάνει ρεπορτάζ! Σ’ αυτό το σκέλος της υπόθεσης καλό είναι να σημειωθεί μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πας στο Ευρωκοινοβούλιο αν δεν περάσεις από τη λαϊκή αγορά. Βρίσκεται ακριβώς απέξω.

Επίσης, όταν γινόταν αναφορά στο κόστος των προς πώληση ειδών, και οι παρουσιαστές άκουγαν με ανοιχτό το στόμα τις τιμές του ελαιολάδου, της τσιπούρας, των μπαρμπουνιών και των ελαιών Καλαμών, ο εις εκ των δύο έλεγε ότι ναι μεν είναι υψηλότεροι οι μισθοί στο Βέλγιο αλλά όχι και τόσο. «Άντε, πόσο παίρνουν; 1.000 ευρώ; 1.100;» αναρωτιόταν φωναχτά. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι από την 1η Απριλίου του 2024 ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.029,88 €. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσιος απ’ αυτό που νόμιζε ο -όχι και τόσο καλά ενημερωμένος- δημοσιογράφος.

Επίσης, το κόστος ζωής στο Βέλγιο δεν φαίνεται να απογοητεύει τους Βέλγους και να τους δημιουργεί την ανάγκη να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα 2.0 του Κούλεως. Το αντίθετο βλέπουμε να συμβαίνει. Οι Έλληνες την ψάχνουν για να την κοπανήσουν από την ευρωπαϊκή Ονδούρα (το μεταπολιτευτιστάν, δηλαδή) για να βρουν μεροκάματο της προκοπής στο Βέλγιο, στη Δανία, στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο Αυτιά γιατί έπεισε περισσότερους από 300.000 τηλεθεατές, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να τον σταυρώσουν για να παίρνει τις βασιλικές μισθουλάρες της Ευρωβουλής.

Έτσι γίνονται οι ωραίες δουλειές. Ο λαός μας, υπακούοντας στην έκκληση «βοήθα με, φτωχέ, να μη σου μοιάσω», που απευθύνουν ποικίλοι πολιτικάντηδες, τους ψηφίζει φανατικά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο εχθρός του Ισραήλ που εξοντώθηκε κατά λάθος

Εδώ κι έναν χρόνο ο ισραηλινός στρατός έριχνε σποραδικά προκηρύξεις πάνω από τη Γάζα τάζοντας ανταμοιβή 400.000 δολαρίων για...

Ζόρια Μητσοτάκη λόγω χειρισμών στα Ελληνοτουρκικά

Φανερά ζορισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εις βάρος των συμφερόντων της χώρας εξελίξεις που δρομολογούνται στα εθνικά μας...

Κομματισμός στην Παιδεία

Το αλίευσα από την ιστοσελίδα του ιστορικού Αθήνα 9,84, που ίδρυσε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ: «Με ένα κείμενο υποστήριξης,...

Το πρώτο crash test στη «μάχη του Κέντρου»

Μπορεί να αντάλλαξαν τηλεφωνικά κάποιες συμβατικές «φιλοφρονήσεις» μετά τον β' γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ οι Κ. Μητσοτάκης και...