Το απόλυτο κενό…

Του Βασίλη Βέργη

Τελικά, ποιος είναι ο πραγματικός νικητής των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ; Προφανώς το ταμείο του Κινήματος, που εισέπραξε τρίευρα από περισσότερους από 300.000 φίλους του που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Κατά τα λοιπά; Αναρωτιέσαι για ποιον λόγο στήθηκε αυτό το πολύμηνο «πανηγύρι», που τελικά οδήγησε στο «Τι είχες ΠΑΣΟΚ, τι είχα πάντα». Έλα, ντε…

Το «Βαριέεεμαι» της γνωστής διαφήμισης (προερχόμενο από τραγούδι) μάλλον αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για κάθε ουδέτερο παρατηρητή.

Αμφισβήτησαν εκ των έσω τον Ανδρουλάκη, ουσιαστικά τον «ανάγκασαν» να προκηρύξει εκλογές για την ηγεσία του κόμματος και, αφού εκείνος επανεξελέγη άνετα, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και μιλούν για «νέα πορεία, με ενότητα και συσπείρωση».

Σαν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί… Αφού έχουν πει «την Άρτα και τα Γιάννενα» εναντίον του Ανδρουλάκη, αφού τον θεωρούσαν «αποτυχημένο» και τον έσυραν σε εκλογές, πώς ξαφνικά θα τον πιστέψουν και θα συστρατευθούν μαζί του σε προσπάθεια «μεγάλης αντιπολίτευσης»; Μοιάζει κοροϊδία…

Θα πει κάποιος: «Μα, η βάση μίλησε κι έδωσε 60% στον πρόεδρο του κόμματος». Σωστά. Μόνο που η βάση δεν είχε αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη. Ούτε τον αποκάλεσε ουσιαστικά «αποτυχημένο» στις πρόσφατες εκλογές, όπως έπραξαν οι συνυποψήφιοί του.

Ο Δούκας, ο Γερουλάνος, η Διαμαντοπούλου, ο Κατρίνης και η Γιαννακοπούλου ήταν εκείνοι που στάθηκαν απέναντί του, θεωρώντας ότι δεν έχει το πολιτικό μέγεθος να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, να το οδηγήσει σε διαδικασία κυβερνητικής διεκδίκησης απέναντι από τον Μητσοτάκη. Τώρα, δηλαδή, τι θα αλλάξει στις απόψεις τους;

Όσα εξελίχθηκαν τους τελευταίους μήνες στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν την ξεκάθαρη έλλειψη ηγετικών φυσιογνωμιών στην αντιπολίτευση. Τουλάχιστον αυτοί διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου «πλακώνονται» σαν τις Κατίνες στις παλιές γειτονιές.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Ο Ανδρουλάκης του «12 και κάτι %» θα συνεχίσει να ηγείται ενός κόμματος που έχει τεράστια ιστορία, αλλά αδυνατεί να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί πραγματικά να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή στη λαίλαπα Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε το ταβάνι του και θα πορευτεί προσδοκώντας περισσότερο στην αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ παρά στον ίδιο τον εαυτό του. Αυτό, όμως, δεν του δίνει πραγματικές ελπίδες να κυβερνήσει. Ούτε καν να απειλήσει τον σημερινό πρωθυπουργό.

Έγινε, επίσης, ξεκάθαρο ότι πίσω από τον Ανδρουλάκη δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να εμπνέει τους πολίτες. Κι αυτό κατεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη, όταν συμβαίνει κόντρα σε πρόεδρο ο οποίος σε καλές συνθήκες δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει παρά μια 3η θέση για το κόμμα του.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και άλλα πολιτικά μηνύματα που έστειλαν οι ψηφοφόροι του Κινήματος, πρωτίστως στον Χάρη Δούκα. Δεν του συγχώρησαν ότι αίφνης άφησε στην άκρη τις υποχρεώσεις του στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και έσπευσε να διεκδικήσει την εξουσία του κόμματος που του έδωσε τη δυνατότητα να είναι δήμαρχος. Για τον κ. Δούκα σίγουρα το αποτέλεσμα είναι ένα πολιτικό ταρακούνημα, με βάση το οποίο πρέπει να αναθεωρήσει σκέψεις και φιλοδοξίες για το μέλλον.

Κατά τα λοιπά; Αυτή η βαρετή δήθεν αντιπολίτευση συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα στην πολιτική δίνη μιας κυβέρνησης που θα μας κάνει να πούμε (και) το… νερό νεράκι. Ο Ανδρουλάκης κράτησε την καρέκλα στο «μαγαζί του», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το ριάλιτι και ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι στις πλάτες όλων ημών…

  1. Η γελοιότητα στο έπακρον. Ο Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Είναι η έκφραση του ταπεινωμένου νεοραγιά, με τον Κούλη σαν νεοσπαθάρη να κατευθύνει τις κινήσεις του νεοκαραγκιόζη. Η μόνη λύση, ΤΩΡΑ, είναι Ο ΔΕΝΔΙΑΣ, ο ΣΑΜΑΡΑΣ και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ να ΡΙΞΟΥΝ τον ανεκδιήγητο και να δώσουν μία χαραμάδα ελπίδας στον λαό, ο οποίος, μέρα με τη μέρα, καταβυθίζεται σε πολύ επικίνδυνες και δυστοπικές ατραπούς, Όσο κυβερνά ο δυστοπικός, τόσο θα διαλύεται η ΚΟΙΝΩΝΊΑ και σε λίγους μήνες η κατάσταση θα είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΟΝΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ. ΝΙΣΑΦΙ!!!!!! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ. Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Ο ΚΙΜΩΝ, Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ, Ο ΒΑΤΑΤΖΗΣ, Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Βιαστικοί «σωτήρες»

Τους υποδέχθηκαν ως τους σωτήρες και τους ανανεωτές της πολιτικής μας ζωής. Ως τους «ηγέτες» που με την ορμή...

Τι υπάρχει κάτω από τη «σκόνη» της βόμβας Λιάνη…

Σκόνη πολλή σηκώθηκε μετά την αποστροφή του Γιώργου Λιάνη περί «τηλεφωνήματος του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» για...

Η εκλογή Ανδρουλάκη «ηρέμησε» το σύστημα

Ο Ανδρουλάκης αποδείχθηκε αρκετά επικίνδυνος για τον Μητσοτάκη με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αλλά κι εντελώς ακίνδυνος τόσο με...

Η «λογική» της υποχώρησης

Ένα από τα προικιά που μας άφησε η ελληνική αρχαιότητα ήταν και ο διάλογος, που μετεξελίχτηκε στον Διαφωτισμό σε...