Μόνο από δεξιά μπορεί να υπάρξει ισορροπία

Του Πάνου Ζήση 

Είτε με τους Δημοκρατικούς είτε με τους Ρεπουμπλικάνους στο τιμόνι της εξουσίας ο στόχος της Αμερικής είναι ένας: Η εδραίωσή της ως σύγχρονη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Ασχέτως αν οι Ρεπουμπλικάνοι προτάσσουν τη διπλωματική οδό και οι Δημοκρατικοί την πολεμική, αυτό που βιώνουμε είναι μια ιδιότυπη Νέα Γιάλτα (το Antinews το υποστηρίζει εδώ και δυο χρόνια, όταν οι γνωστοί-άγνωστοι αναλυταράδες μέσα στην ασχετοσύνη τους σπέρναν… πυρηνικό πανικό). Ήτοι, δημιουργία νέων σφαιρών επιρροής προς διασφάλιση του αμερικανικού imperium.

Με τους Αμερικανούς να βρίσκονται κοντά στην κατάκτηση του στόχου τους.

Εξηγούμεθα.

Ποιοι κερδίζουν στην Ουκρανία;

Οι Αμερικανοί. Γιατί;

Καταφέραν να αναχαιτίσουν τη διείσδυσή του Πούτιν στην Ευρώπη μέσω της συμμαχίας που είχε με τη Γερμάνια. Προφανώς και δεν είναι διατεθειμένοι να τον στριμώξουν στον τοίχο (πάντα αφήνεις διέξοδο στον αντίπαλό σου, Σουν Τσου). Θα του επιτρέψουν να κρατήσει το κομμάτι της Ουκρανίας που είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία, θα κάνουν μια διχοτόμηση κι όλοι ικανοποιημένοι. Άλλωστε ο Πούτιν δεν είναι χαζός. Γνωρίζει ότι αν προβεί σε ολοκληρωτική σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα χάσει. Απλώς σαν έξυπνος ηγέτης θέλει να ασφαλίσει τα εδάφη του.

Κι έτσι οι Αμερικανοί καταφέρνουν να ελέγχουν την Ευρώπη. Κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τη Ρωσία, τσακίζοντας πάλι την επικίνδυνη Γερμάνια, με επικρατέστερο νέο αφεντικό στη Γηραιά Ήπειρο την Αγγλία. Είδατε φαντάζομαι το πρόσφατο άνοιγμα του Στάρμερ στις Βρυξέλλες.

Ποιοι κερδίζουν στη Μέση Ανατολή;

Πάλι οι Αμερικανοί. Γιατί;

Έχουν βάλει το Ισραήλ να σπείρει το χάος κατά του ακραίου ισλαμισμού ώστε να κυριαρχήσουν στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός απροόπτου θα τα καταφέρουν.

Στο παιχνίδι έχει μπει έμμεσα και το Ιράν το οποίο έχει καταλάβει πλέον ότι για να έχει μέλλον πρέπει να ξεφορτωθεί τους μουλάδες και να γίνει ξανά κοσμικό κράτος. Δε θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος πώς κονιορτοποιήθηκαν εν ριπή οφθαλμού Χεζμπολάχ και Χαμάς. Το καλύτερο όπλο είναι οι διπλοί πράκτορες έλεγε επίσης ο Σουν Τσου. Δηλαδή, πληροφορίες εκ των έσω προς εξόντωση του εχθρού και ο νοών νοείτω.

Πιθανώς το Ιράν φοβάται και την περαιτέρω πίεση που θα υποστεί με τη δημιουργία κουρδικού κράτους που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί για πλήρη έλεγχο της περιοχής και σπεύδει ασθμαίνοντας να αποφύγει τα χειρότερα.

Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση των Αμερικανών η Τουρκία. Η οποία ούτε καν θέλει να μπουν οι Κούρδοι στην πίσω αυλή της. Δε μπορεί να το αποφύγει όμως γιατί είναι επιθυμία των Αμερικανών. Καλά τα παιχνιδάκια του Ταγίπ με δύση και ανατολή, αλλά μέχρι ενός σημείου. Λίγη ιστορία να διαβάσει κανείς θα δει ότι η νεότερη Τουρκία ανήκει στη δύση η οποία έκανε, κάνει και θα κάνει τα πάντα για να την κρατήσει στις σφαίρες επιρροής της. Κι ο Ερντογάν το ξέρει πολύ καλά. Και απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που επιτρέπεται, διαφορετικά οι συνέπιες θα είναι τραγικές. Επομένως, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιδίδεται στο γνωστό παζάρι ανταλλαγμάτων. Καταλάβατε τώρα πώς εξηγείται η… εφόρμηση της «γαλάζιας πατρίδας»; Αμερικανικής εμπνεύσεως φυσικά για να είναι ικανοποιημένος ο Ταγίπ. Συνελόντι ειπείν, ο Ερντογάν (ή όποιος άλλος κυβερνάει την Τουρκία) θα αποδεχτεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους, παίρνοντας για αντάλλαγμα αυτά που ποθεί σε Αιγαίο και Κύπρο.

Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση των Αμερικανών η Ελλάδα. Η οποία ως σταθερός και προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ (τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης) ετοιμάζεται να συνθηκολογήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου επειδή έτσι τη διέταξε ο μπαρμπα-Σαμ. Ούτε παζάρια για ανταλλάγματα ούτε τίποτα. Μόνο ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας.

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά οι ΗΠΑ;

Για να αντιμετωπίσουν ισχυροποιημένες την πραγματική μεγάλη απειλή. Την Κίνα.

Την οποία δε θέλει να δει να εξελίσσεται σε υπερδύναμη ούτε ο Πούτιν για ευνόητους λόγους.

Οι υπόλοιποι παίχτες στη διεθνή σκακιέρα άγονται και φέρονται από τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Επιμένω ότι το διεθνές σκηνικό παραμένει διπολικό.

Και κάπου εδώ κουμπώνει η ιδιότυπη Νέα Γιάλτα, όπου αν έχει επιτυχή έκβαση θα οδηγήσει στην επιβολή της Pax Americana.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Να διεκδικήσει τον ρόλο της στη Νέα Γιάλτα.

Μέσω μιας πατριωτικής ηγεσίας που θα καταστήσει σαφές στους Αμερικανούς ότι Νέα Γιάλτα χωρίς ισχυρή Ελλάδα δε δύναται να υπάρξει.

Γιατί δηλαδή να παίρνει ανταλλάγματα μόνο η Τουρκία κι όχι η Ελλάδα;

Επειδή είναι δεδομένος σύμμαχος ο κύριος Μητσοτάκης;

Εκ των πραγμάτων η ηγεσία αυτή μπορεί να προκύψει μόνο από τα δεξιά.

Η λοιπή αριστερά-κεντροαριστερά (πλην του ΚΚΕ, το οποίο όμως βγαίνει από το παιχνίδι λόγω ιδεολογίας) κινείται στην εθνομηδενιστική γραμμή Μητσοτάκη. Και το αποτέλεσμα της κάλπης τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει ότι όλα είναι στημένα, με τον Μητσοτάκη να βρίσκει τους χρήσιμους ηλίθιους για να περάσει το συνυποσχετικό με τα μεμέτια.

Συνεπώς, τι απομένει μπας και μπει φρένο στον εθνομηδενισμό;

Ένας συνασπισμός των δεξιών δυνάμεων με κοινό αρχηγό.

Που θα αποτελείται από τα κόμματα δεξιά της ΝΔ και από τους πατριώτες νεοδημοκράτες βουλευτές που διαφωνούν με τις μητσοτακικές μεθοδεύσεις.

Άνετα θα είναι πρώτο κόμμα, ίσως και αυτοδύναμο.

Μόνο έτσι θα γίνει η Ελλάδα εκ νέου ισότιμος παίκτης ώστε να ξαναποκτήσει τη χαμένη της ισχύ.

Δεκτή κάθε άλλη ρεαλιστική πρόταση…

  1. Το όλο σενάριο σου στηρίζεται και στην στάση και παρουσία του ερντογαν. Άραγε όμως για πόσο καιρό ακόμη θα είναι στη θέση του κυρίως με τις τελευταίες ανόητες δηλώσεις του; Γιατί αν φύγει ο ερντογαν από το παιχνίδι και στη θέση του αναλάβουν οι αντίπαλοι του τότε το σενάριο σου αλλάζει δραματικά. Αυτοί είναι ηλιθιοι και θα απλωσουν το χέρι τους τόσο μέχρι κάποιος να νευριάσει και να τους το κόψει. Και σίγουρα δεν θα ειμαστε εμείς που θα τους το κόψουμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο ρατσισμός της ελίτ

Ο αλγόριθμος ελέγχου της κοινωνίας βασίζεται στην εκπομπή αντικρουόμενων μηνυμάτων. Ο σκοπός είναι η πλήρης κάμψη των αντιστάσεων, μέσω...

Σένγκεν, σύνορα και παγκόσμιος πολίτης

Η κυβέρνηση διά μέσω του υπουργείου Εσωτερικών φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους συνοριακούς σταθμούς. Να αναβαθμιστούν; Αυτονόητα! Αυτοί,...

ΠΑΣΟΚ: Όσο και να μακιγιάρεις τον νεκρό, ένα ακόμη πτώμα είναι…

Στις εκλογές του  2009 το ΠΑΣΟΚ του γιού του Ανδρέα, και εγγονού του Γεώργιου Παπανδρέου,  πήρε το μεγαλειώδες 44% ...

Η περίπλοκη εξίσωση του Μεσανατολικού!

Στις μεγάλες διεθνείς κρίσεις που εκδηλώνονται σε αλλεπάλληλα επεισόδια, με δυσδιάκριτα όρια ευθυνών των αντιμαχομένων (το περίφημο «ποιος ήρξατο...