Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Η ενημέρωση, όπως αυτή προσφέρεται από μια εφημερίδα, δεν μπορεί απλώς να περιορίζεται σε άχρωμη, άοσμη και άγευστη εξιστόρηση των γεγονότων. Η παρουσίαση της επικαιρότητας οφείλει να είναι εμπεριστατωμένη και να συνοδεύεται από τη διατύπωση της άποψης των συντελεστών της, να έχει πρόταση πνευματική και ιδεολογική συνέπεια. Η δημοσιογραφία της «δημοκρατίας» στα 14 χρόνια της κυκλοφορίας της έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά∙ και τα εμπλουτίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από αυτή την Κυριακή η εφημερίδα μας θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση της «Ορθόδοξης Αλήθειας», χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους αναγνώστες, ενώ η πλήρης έκδοση της «Ορθόδοξης Αλήθειας» θα συνεχίσει να κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα.

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» πλησιάζει να συμπληρώσει δεκαετία συνεχούς παρουσίας στην εκκλησιαστική ενημέρωση. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσοι θέλουν να μάθουν τα νέα για έναν χώρο που δίνει οξυγόνο στην κοινωνία και στο έθνος μας, την Εκκλησία. Στις σελίδες της έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί όλα όσα αφορούν τον χώρο που συντηρεί τη φλόγα της πίστεώς μας. Ιερείς και λαϊκοί, εθελοντικές ομάδες και ναοί, αγιάσματα και προσκυνήματα, άγιοι και μάρτυρες έχουν την κυρίαρχη θέση στις σελίδες της «Ορθόδοξης Αλήθειας».

Για εμάς η Ορθοδοξία δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την παράδοση. Δεν είναι μια σειρά τυπικών, μυστηρίων και τελετών που γίνονται από συνήθεια. Είναι ζώσα η πίστη μας, όπως ζωντανός είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας, ο Ιησούς Χριστός.

Το πλησίασμα της Εκκλησίας στην κοινωνία έχει νόημα κυρίως σωτηριολογικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε καλύτερα τα πράγματα χωρίς πίστη. Δεν υπάρχει ανάταση χωρίς τη βοήθεια του Κυρίου. Δεν πληρώνονται τα κενά, αν δεν γεμίσουν με το μήνυμα που κομίζει η Εκκλησία μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέχθηκε από την εφημερίδα μας να συνοδεύει το κυριακάτικο φύλλο της με την ειδική έκδοση της «Ορθόδοξης Αλήθειας». Η ύλη της είναι και το δικό μας μήνυμα προς το αναγνωστικό κοινό μας.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Όχι αγένεια. Γαϊδουριά

Ανήκω στην κατηγορία των πτωχών πλην τίμιων συμπολιτών μας, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, που χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ....

Βαθιά ανήθικο ελληνέζικο κράτος

Στην «Espresso»* διαβάσαμε ότι συνελήφθη στη Ρώμη για να εκδοθεί στην Αυστραλία Έλληνας, ο οποίος είναι ύποπτος για «τον...

Η ντροπή των ΜΜΕ για το έγκλημα των Τεμπών

Σιωπούν για το δέντρο των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη και φωνασκούν για τις «έριδες»...

Οι αρμόδιοι δεν τα βλέπουν;

Σκηνές καθημερινής τρέλας. Παραγγέλνεις το (πανάκριβο πλέον) σουβλάκι σου και, ανοίγοντας την πόρτα, βλέπεις να σου το φέρνει ο...