Ποια Ευρώπη; Ο Κυριάκος μας έκανε Αμερική!!!

Του Strange Attractor

Έβλεπα τις προάλλες σε πάνελ πρώην υπουργό, και νυν wannabe υπουργό, που προφανώς του λείπει η καρέκλα, να εκθειάζει τον Κυριάκο και να λέει με στόμφο πως η ομιλία του στον ΟΗΕ θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία!

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα τουρκολιβυκά μνημόνια, τις ΑΟΖ, και γενικά την «περήφανή» μας εξωτερική πολιτική, η καθημερινότητα του απλού πολίτη είναι εφιάλτης.

Ξέρω κόσμο που παίρνει ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ πριν ανοίξει τον λογαριασμό ρεύματος κάθε μήνα, άλλους που βρίσκονται σε προεμφραγματική κατάσταση μόλις μπουν σε σούπερ μάρκετ, και άλλους που δανείζονται από τοκογλύφους προκειμένου να πληρώσουν το νοίκι τους, ή εκείνο των παιδιών τους που σπουδάζουν αλλού. Τα 500 ευρώ το μήνα για ένα άθλιο ημιυπόγειο κτισμένο το 1965, είναι πλέον καθεστώς.

Αυτά στον οικονομικό τομέα, όπου όντως με τον Κυριάκο γίναμε Ευρώπη, μιας ακόμη κι εγώ ο Αιλυναράς στη νοοτροπία, αγοράζω πλέον το καρπούζι σε φέτες…

Εκεί όπου γίναμε όμως όχι μόνο Ευρώπη αλλά Αμερική, και πιο συγκεκριμένα Σικάγο των 1930’ς και Ντιτρόιτ ων 1980’ς, είναι η εγκληματικότητα.

Ενηλίκων και ανηλίκων.

Όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε μια διάρρηξη ή ληστεία κάθε 10 λεπτά, και μια δολοφονία κάθε 2-3 μέρες.

Βλέπουμε εισβολές σε καφετέριες συμμοριών με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι, εκτελέσεις εν μέση οδώ, ακόμη και ληστείες χρηματαποστολών με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χώρια οι δεκάδες καθημερινές διαρρήξεις σε σπίτια ανύποπτων πολιτών, που τους κλέβουν μέχρι και τα χρυσά δόντια αν τους βρουν μέσα.

Τηλεφωνικές απάτες εναντίον ηλικιωμένων, ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα ανηλίκων, βιασμοί, κ.ο.κ.

Κάθε μέρα…

Και ναι, φταίει η παιδεία, φταίει η κοινωνία, φταίει η ανέχεια, φταίνε τα λάθος πρότυπα, φταίνε οι καθηγητές, φταίει το κακό μας ριζικό.

Να προσλάβουμε κι άλλους ψυχολόγους, να στηρίξουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες με επιπλέον κοινωνικούς λειτουργούς, να οργανώσουμε σεμινάρια για τους γονείς, να διδάσκουμε ενσυναίσθηση στα δημοτικά, να προωθήσουμε τη συμπερίληψη, και άλλες παρόμοιες παπάτζες.

Με κανέναν ειδικό ή μη να αναφέρει το προφανές.

Ότι για όλα φταίει η ατιμωρησία, που είναι χρόνια τώρα θεσμοθετημένη.

Βαρέθηκα κάθε τόσο να ακούω και να διαβάζω πως συνελήφθη ο τάδε μαχαιροβγάλτης, ο δείνα ληστής, κλπ, κλπ, και την αμέσως επομένη να αφήνεται ελεύθερος με «περιοριστικούς» (χα χα) όρους…

Το τελευταίο διάστημα συνελήφθησαν κάμποσοι ανήλικοι για βίαιους ξυλοδαρμούς, μαζί και οι γονείς τους, αλλά ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους.

Μάλιστα στην περίπτωση ενός 17χρονου που «ξύρισε» με φαλτσέτα το μουστάκι ενός 12χρόνου, ο μπαμπάς του, που επίσης συνελήφθη (λέμε τώρα) βγήκε στα κανάλια και έλεγε πως ο γιος του θέλει να γίνει κομμωτής, εξ ου και η φαλτσέτα στην τσέπη του. Και ο μπαμπάς και ο γιος αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Και άντε οι διάφοροι μαϊντανοί «συνήγοροι» υπεράσπισης που κατοικοεδρεύουν στα πάνελ, κάποιοι ακούω κοιμούνται σε τροχόσπιτα έξω από τα κανάλια προκειμένου να είναι πανέτοιμοι το πρωί να πουν τα δικά τους για την αθωότητα όλων των κακοποιών στοιχείων… καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά και οι ανακριτές και οι εισαγγελείς;

Μα αυτοί δεν έχουν παιδιά;

Πώς αφήνεις έξω έναν μαχαιροβγάλτη, έστω και αν είναι ανήλικος;

Πώς θα τον συνετίσεις;

Όλοι γνωρίζουμε πως με το διαδίκτυο, όλοι οι έφηβοι είναι πλέον φουλ ενημερωμένοι, ειδικά για το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα.

Οπότε;

Η ατιμωρησία θεριεύει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Τόσο απλά.

Τα σχολεία απέτυχαν. Φτιάξτε κι άλλες φυλακές, ειδικά ανηλίκων, μπας και συμμαζευτεί το πράγμα πριν αρχίσουν και τα drive by shootings μιας και όλα τα άλλα τα βλέπουμε καθημερινά.

Τα αμερικανάκια, που ζουν τη σκληρή εγκληματικότητα από τότε που εμείς ακόμη βοσκάγαμε κατσίκια και κοιμόμασταν αμέριμνοι στις αυλές, αποφάσισαν και δικάζουν ανηλίκους ως ενήλικες εδώ και 30-40 χρόνια, ενώ σήμερα υπάρχουν και ανήλικοι θανατοποινίτες.

Αυτό έγινε διότι η ανεκτικότητα που εμείς εφαρμόζουμε σήμερα ίσχυε εκεί από τη δεκαετία του ’50. Τότε που στα καθ’ ημάς ο μαθητής έτρωγε σφαλιάρες από τους καθηγητές ακόμη και χωρίς λόγο.

Σήμερα 14χρονος στέλνει στο νοσοκομείο τον γυμνασιάρχη του, ο μπαμπάς του τον καλύπτει, και ο συνήγορός του μιλάει για παιδική αφέλεια…

Πόσο λέτε να απέχουμε από τις εξελίξεις της Αμερικής;

Και ναι, η αστυνομία πιστεύω ότι κάνει ό,τι μπορεί παρά τη «λειψανδρία».

Πάλι καλά δηλαδή, γιατί όταν οι αστυνομικοί που τρώνε μήνες για να εξαρθρώσουν μια σπείρα βλέπουν ότι την αμέσως επομένη άπαντες κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Και μιας και είπα λειψανδρία, ακόμη περιμένω 30 χρόνια τώρα να υλοποιηθεί εκείνη η κούφια υπόσχεση κάθε πολιτικάντη υπουργού ΠροΠο, ότι θα πάρει αστυνομικούς από τη φύλαξη επισήμων και μη μαϊντανών, για να τους βγάλει στο δρόμο.

Προχθές διάβαζα πως ξηλώθηκε πεζοδρόμιο για να μπει κουβούκλιο για αστυνομικό φρουρό έξω από το σπίτι ενός ακόμη μεγαλοδημοσιογράφου.

Και χθες είδα πορεία διαμαρτυρίας με παπάκια καμιά 20αριά ντελιβεράδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης… το κλου; Τους συνόδευαν πάνω από 20 μηχανές της αστυνομίας με δυο αστυνομικούς στην καθεμία.

Εν τω μεταξύ από τις 10 περίπου φορές που κάλεσα το 100 στη ζωή μου, τις μισές μου είπαν ότι δεν έχουν διαθέσιμο περιπολικό.

Και αυτά στο κέντρο της ερωτικής συμπρωτεύουσας… που να δείτε τι γίνεται στα περίχωρα και στα χωριά δίπλα στην πόλη, όπως π.χ. η Θέρμη, η Περαία, ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι, κλπ.

Εκεί που καθημερινά οι συμπαθείς Ρομά κάνουν πάρτι, και οι ανήλικοι ζουν το όνειρο…

Αυτά και την καλησπέρα μου.

  1. Μπατσες, ποδιές, χωρίς ίντερνετ, υποχρεωτικό εκκλησιασμο και γονείς στη φυλακή. Αυτό είναι το μέλλον τους αν δεν συμμορφωθουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ξέστρο και σύρμα για τη μπίχλα

Το Σάββατο υπήρξε ανέκαθεν μέρα γενικής καθαριότητας για τα σπίτια μας. Η προσμονή της αργίας της Κυριακής με την...

Πολιτική και πολιτικοί με θάρρος και αρχές

Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο βιβλίο του Τζον Κένεντι «Σκιαγραφία των γενναίων» που είχε γράψει πριν εκλεγεί πρόεδρος των...

Τα αδιέξοδα της πολιτικής και της δημοκρατίας

Πώς μπορεί ο εθνικισμός να παύσει να μετατρέπεται σε σοβινισμό; Πώς μπορεί ο πατριωτισμός να κόψει τις γέφυρες με...

Στη μνήμη του Κυβερνήτη μας

Σαν σήμερα, το 1831, οι ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν ελληνόφωνα ενεργούμενα για να «φρενάρουν» την ελληνική κούρσα προς τα πεπρωμένα...