Στην άλωση της Τριπολιτσάς για την άλωση του νεομητσοτακισμού…

Του Κώστα Πρώιμου

Οι αυριανές επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Τρίπολη, τιμούν την ημέρα της άλωσης της πρωτεύουσας του Μωριά και της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Δε γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη γιορτή επιλέχθηκε όλως τυχαίως για τη γένεση πολιτικών ζυμώσεων οι οποίες όπως εικάζεται θα πραγματοποιηθούν για την επίτευξη ενός νέου εθνικού και συνάμα «ιερού» σκοπού: Την άλωση του καταστροφικού για τα συμφέροντα της χώρας «νεομητσοτακισμού».

Για του λόγου το αληθές και προς επίρρωση του προλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες σε γνωστό εστιατόριο της Τριπολιτσάς αναμένεται να συνυπάρξουν ως συνδαιτημόνες πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τα περισσότερα μέρη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σαμαρικοί, Καραμανλικοί αλλά και πολιτευτές του πατριωτικού χώρου συμφώνησαν να παραμερίσουν τις πάλαι ποτέ ακανθώδεις εσωκομματικές διαφορές του παρελθόντος και με «κεφαλή» στο τραπέζι την Αφροδίτη Λατινοπούλου να επισφραγίσουν την εκκίνηση μιας οργανωμένης πολιτικής εκστρατείας από άκρη σε άκρη στην Πελοπόννησο.

Ασφαλώς από την ανωτέρω πολιτική «μέθεξη» δε θα μπορούσε να λείψει ο πρώην Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος προ ημερών ζήτησε τη διαγραφή του από την ιδεολογικά «μεταλλαγμένη» Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε μετά βαΐων και κλάδων στο κόμμα της κυρίας Λατινοπούλου.

Εκτιμάται πως περίπου σαράντα δημόσιοι παράγοντες φίλα προσκείμενοι στη «Φωνή Λογικής» θα συνθέσουν το αυριανό πολυσυλλεκτικό τραπέζι, ενώ αίσθηση στους παρασκηνιακούς κύκλους έχει προξενήσει η απόλυτη δέσμευση όλων πως αν ωριμάσουν οι συνθήκες και μετουσιωθούν σε κοινοβουλευτική ομάδα δε θα συμπράξουν επ’ ουδενί λόγω σε οποιασδήποτε μορφής και πολιτικής σύνθεσης συγκυβέρνηση όσο παραμένει πρόεδρος στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η ομορφιά δεν θέλει συστάσεις

Η Μπριζίτ Μπαρντό σήμερα κλείνει τα 90 έτη της πάνω στη Γη. Ομόρφυνε την πλάση γύρω της και απέδειξε...

Τα αδιέξοδα της πολιτικής και της δημοκρατίας

Πώς μπορεί ο εθνικισμός να παύσει να μετατρέπεται σε σοβινισμό; Πώς μπορεί ο πατριωτισμός να κόψει τις γέφυρες με...

Οι «σκελετοί» του ντιμπέιτ

«Ταμείο» κάνουν στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από το ντιμπέιτ, το οποίο όντως άφησε γενικά καλές εντυπώσεις, αλλά ανέδειξε και πολλά...

Αλήθεια κύριε Θεοδωρικάκο, για το ότι σας υπομένουμε ακόμη ποιος φταίει;

Εκκίνησε τη «φωτεινή» του πολιτική σταδιοδρομία από την ΚΝΕ. Μεγάλο σχολείο η «κομμουνιστική αριστερά» ό,τι και να λέμε... Αφού...