… Και κάπως έτσι τελειώνει κι ο Κυριάκος

Του Factor X Jr.

«Πρόεδρε πρέπει να επιδείξεις πυγμή. Δεν πρέπει να σου πάρουν τον αέρα οι διαφωνούντες βουλευτές. Εσύ είσαι ο αρχηγός και πρέπει να τους το καταστήσεις σαφές».

Πιθανή στιχομυθία του… παραλίγο Μωυσή με τους πραιτοριανούς του πριν αποφασίσει να διαγράψει τον Σαλμά, έναν εκ των 11 επαναστατημένων κυβερνητικών βουλευτών, ο οποίος δεν έμεινε στο σφυροκόπημα για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά προέβη και σε αποκαλύψεις για σκάνδαλα του… επιτελικού κράτους.

Κοινώς, ο Μητσοτάκης υποδυόμενος τον αρχηγό έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του.

Εξηγούμεθα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν του χτυπήματος των «11» θα ακολουθήσουν μέχρι τέλος του έτους τρεις με τέσσερεις ερωτήσεις για τα πεπραγμένα του μητσοτακισμού.

Τα… καλυτέρα όμως αρχίζουν από το νέο έτος. Όπου λόγω της λήξης της λίστας αναμένεται να αυτονομηθούν πλήρως οι αγανακτισμένοι βουλευτές και να πυροβολούν κατά ριπάς μεμονωμένα για να καταπραΰνουν την οργή των ψηφοφόρων τους και να υπερασπιστούν τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ενδεχομένως κάτι πήρε το αυτί του Κυριάκου και έσπευσε με μια εντυπωσιακή κίνηση να στείλει το απαραίτητο μήνυμα στους εν δυνάμει στασιαστές.

Δηλαδή αυτοκτόνησε πολιτικά.

Διότι τι θα κάνει αν οι δυσαρεστημένοι βουλευτές τον γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους λόγω της πίεσης από τους ψηφοφόρους τους και συνεχίσουν να τον πετροβολούν;

Θα τους διαγράψει κι αυτούς;

Ολίγον τι δύσκολο.

Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί ο Κυριακός αλλά κινδυνεύει με τον απολυτό εγκλωβισμό.

Κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον απόλυτο εξευτελισμό.

Φανταστείτε σκηνικό: Οι αντιμητσοτακικοί βουλευτές να εξαπολύουν μύδρους καθημερινά κι ο Κυριάκος να κάνει τον χαζό προσποιούμενος ότι δεν τον φτύνουν αλλά βρέχει, καθώς αν πάει να το παίξει μάγκας θα πέσει η κυβέρνηση.

Μιλάμε για τσιτάχ και σιμουλτανέ μαζί, όχι αστεία.

Δυστυχώς του έχουμε και χειρότερα μαντάτα του παμμέγιστου τιμονιέρη μας.

Σύμφωνα με κακές γλώσσες οι απεγνωσμένοι βουλευτές (και είναι πολλοί, πάνω από 30) είναι αποφασισμένοι να τον… πάνε μέχρι τέλους και ο νοών νοείτω, γιατί μόνον έτσι πιστεύουν ότι δύναται να επιβιώσουν ώστε να μη βρεθούν στο κατώφλι του ταμείου ανεργίας.

Και συμπληρώνουν ότι οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ θα στηρίξουν τον αγώνα τους.

Επίσης οι κακές γλώσσες σημειώνουν εμφατικά ότι ο πόλεμος που έχει ανοίξει ο Μητσοτάκης με πανίσχυρο ολιγάρχη (από αυτούς που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις) δε θα έχει αίσιο τέλος.

Παράλληλα σχολιάζουν δεικτικά ότι ο Κυριάκος κατάφερε να χάσει σχεδόν όλους τους συμμάχους (πολιτικούς, επιχειρηματικούς) που τον στήριξαν για να γίνει πρωθυπουργός και έχει μείνει με τα λιμά του συστήματος.

Στην εξίσωση βάλτε και τον αντίκτυπο που θα έχει στην παραπαίουσα πρωθυπουργία του Κυριάκου η δεδομένη επιδείνωση στα μέτωπα της ακρίβειας, του μεταναστευτικού και των εθνικών.

Ιδιαίτερα για τα δύο τελευταία τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Υπάρχουν φόβοι ότι ο Ερντογάν θα εκμεταλλευτεί το χάος στη Μέση Ανατολή στέλνοντάς μας σωρηδόν μετανάστες για να μας πιέσει ώστε να συνθηκολογήσουμε στις Πρέσπες του Αιγαίου για τις οποίες ο Μητσοτάκης έχει ήδη λάβει τελεσίγραφο από τους «συμμάχους» προσπαθώντας να τρενάρει την προδοσία για ευνόητους λόγους.

… Και κάπως έτσι τελειώνει κι ο Κυριάκος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τη γλίτωσε και ο Γιάννος για τις μίζες!

Η Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε και χθες με την αθώωση του Γιάννου Παπαντωνίου γιατί αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας....

Ο τρόμος των γειτόνων

Η Ελλάδα και η Κύπρος την Τετάρτη είπαν «ναι» στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ζητεί να...

Χάρης Δούκας, ο… ημιαπασχολούμενος

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιον κοροϊδεύει ή ποιον επιδιώκει να κοροϊδέψει: Τους Αθηναίους, τους πασόκους...

Νύχτα με περούκα και γυαλιά…

Είχαμε επισημάνει στον κύριο Μητσοτάκη ότι αν δεν αλλάξει ρότα το εκλογικό κοντέρ θα γράψει χαμηλότερο ποσοστό  από το...