Ο απόλυτος σουρεαλισμός στα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Εκτός από τις δημοσκοπικές εταιρίες, για τις οποίες ορθώς ο Π. Γερουλάνος είπε ότι «εάν τις πιστεύαμε, ο Λοβέρδος θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μεϊμαράκης πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός της χώρας», υπάρχουν και οι στοιχηματικές που έχουν πέσει και αυτές με τα μούτρα στις εκλογές για τη νέα ηγεσία στην πάλαι ποτέ κραταιά αξιωματική αντιπολίτευση.

Βεβαίως, το παράδοξο και εδώ είναι ότι, όπως και από τους δημοσκόπους, «μετριούνται» ονόματα, αν και (σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ όπου έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες) δεν έχουν υποβληθεί ακόμη υποψηφιότητες. Ούτε καν ο λεγόμενος οδικός χάρτης έχει οριστικοποιηθεί, αφού υπάρχουν στο τραπέζι και θέματα αλλαγής των χρονοδιαγραμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το αξιοσημείωτο (τουλάχιστον για τους «αλογομούρηδες» των κομματικών παρασκηνίων) είναι ότι υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στα ευρήματα  των στοιχηματικών και των δημοσκοπικών εταιριών.

Πρώτα απ’ όλα οι μεν ανέκαθεν «παρακολουθούσαν» κατά κάποιον τρόπο τις δε και συμβάδιζαν. Άλλωστε οι «προβλέψεις» του (πολιτικού) στοιχήματος είχαν πάντοτε ως βάση τις δημοσκοπήσεις.  Για πρώτη φορά δεν παρατηρείται λοιπόν κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι στοιχηματικές θεωρούνταν (και ήταν) πιο αξιόπιστες, για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτές πληρώνονται από τους παίκτες, ενώ οι δημοσκοπικές δεν πληρώνονται από τους ψηφοφόρους.

Γιατί τώρα όλα αυτά έχουν γαργαλιστικό ενδιαφέρον; Επειδή σε όλες τις στοιχηματικές που ασχολούνται με το θέμα ποιοι νομίζετε ότι ξεχωρίζουν ως βασικοί αντίπαλοι για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Κρατηθείτε: Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης. Αυτοί οι δύο καταγράφονται ως φαβορί και ανάμεσά τους θα κρινόταν -στον δεύτερο γύρο- η μάχη.

Οι αποδόσεις για τον Κασσελάκη κυμαίνονται στο 2,10 με 2,15, ενώ ο Πολάκης ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 2,20 έως 2,25. Τρίτος, αλλά με σημαντική διαφορά, έρχεται ο Σωκρ. Φάμελλος και όλοι οι υπόλοιποι πιθανολογούμενοι διεκδικητές βρίσκονται στα τάρταρα…

Στις δημοσκοπήσεις η κατάταξη είναι διαφορετική και ο μεν Κασσελάκης είναι πρώτος  μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά αυτός που τον ακολουθεί είναι ο Τσίπρας, αν και δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του.

Το κοινό εύρημα είναι ότι από τους υπολοίπους ο Φάμελλος έχει την καλύτερη δημοφιλία,   ενώ η Όλγα Γεροβασίλη (την οποία φέρεται ότι θέλει ο Αλ. Τσίπρας) δεν «τραβάει». Γι’ αυτό και η ίδια, σε αντίθεση με τον Φεβρουάριο, δείχνει εντελώς απρόθυμη.

Όλα αυτά θα ανατραπούν φυσικά εάν αποκλειστεί, όπως μεθοδεύεται, η υποψηφιότητα Κασσελάκη, αν και κάτι τέτοιο λόγω της πρωτιάς του θα ανάψει δικαιολογημένα άλλες φωτιές.

Φαντάζεστε, πάντως, να επαληθευόταν το στοιχηματικό σενάριο και να βλέπαμε την τελική μονομαχία ανάμεσα στον Stephanos και τον Σφακιανό; Ο απόλυτος σουρεαλισμός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Επιτέλους, συλλήψεις

Το ρεπορτάζ ήταν σαφές: «Συνελήφθησαν 29 άτομα. Από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής, Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιά...

Αναψυκτήριον «O Αλαφούζος»

Τελικά, πρέπει να παρακολουθούμε στενά τα σοβαρά, τα συστημικά, τα έγκυρα ΜΜΕ - είτε πρόκειται για τηλεοπτικούς σταθμούς είτε...

«Οδός Παπαδοπούλου» στα Ιωάννινα

Τις προάλλες βρέθηκα στα -όντως μαγευτικά- Ιωάννινα και έκανα αυτό που κάνει κάθε επισκέπτης όταν βρίσκεται σε άλλη, εκτός...

Πάλι τα λεωφορεία

Ανήκω στην πλέμπα που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ και όχι στην αριστοκρατία που δεν ξέρει πώς βγάζουν εισιτήρια για το...