Δύσκολα τα πράγματα Κυριάκο!

Του Πάνου Ζήση

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 11(!!!) βουλευτές επαναστάτησαν κατά του Κυριάκου κατηγορώντας τον εμμέσως ως δούλο των funds που αρπάζουν τα σπίτια του λαού.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, τέλος η περίοδος χάριτος για τον… παραλίγο Μωυσή. Το «πετροβόλημα» άρχισε!

Προφανώς οι αγανακτισμένοι βουλευτές δε σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης επειδή τους έπιασε ο πόνος για τον δύστυχο λαό που κινδυνεύει να μείνει άστεγος.

Απλώς βλέπουν τη ΝΔ να καταρρέει και τους πιάνει σύγκρυο μην τυχόν και βρεθούν από τα αναπαυτικά έδρανα της Βουλής στο ταμείο ανεργίας. Τα ψηφαλάκια πάνω απ’ όλα.

Επομένως ο μόνος τρόπος για να διασωθούν είναι να αντισταθούν κατά της μητσοτακικής λαίλαπας στέλνοντας το μήνυμα… ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

Επειδή είναι σίγουρο ότι ο παμμέγιστος ηγέτης μας -που έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο πριγκιπόπουλο- θα στυλώσει τα πόδια επιμένοντας στη λάθος συνταγή μέχρις εσχάτων, η συντριβή της ΝΔ είναι προδιαγεγραμμένη.

Άρα τόσο οι 11 όσο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν θέλουν να έχουν μέλλον στην πολιτική από θέση ισχύος.

Διότι δεν είναι μόνο η αρπαγή των σπιτιών του λαού που δυσχεραίνει την κατάσταση. Είναι η ακρίβεια που τσακίζει τους πολίτες για να κονομάνε οι εκλεκτοί του Κυριάκου. Είναι το χρέος που ξεπέρασε τα 400 δισ. και μας οδηγεί αλματωδώς σε νέα μνημόνια. Είναι οι Πρέσπες του Αιγαίου που πλησιάζουν απειλητικά. Είναι η «λάθος πλευρά της ιστορίας» που χαντακώνει την πατρίδα. Είναι η woke ατζέντα που εξαφανίζει το έθνος μαζί με τα ήθη και τα έθιμά του. Είναι το εν εξελίξει μπόλιασμα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Είναι τα ατελείωτα σκάνδαλα. Είναι η μετατροπή της χώρας σε Κολομβία των Βαλκανίων. Είναι η ακυβέρνητη πολιτεία που αφήνει τους Έλληνες στο έλεος του θεού λόγω της ανικανότητάς της να τιθασεύει τις φωτιές και τις πλημμύρες.

Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα αναγκαστούν να σκληρύνουν -ενδεχομένως συνεπικουρούμενοι κι από άλλους συναδέλφους τους- έτι περαιτέρω για να αποφύγουν το ταμείο ανεργίας που λέγαμε.

Στην εξίσωση βάλτε και τους Σαμαρά και Καραμανλή.

Θυμάστε τα πυρά που εξαπέλυσαν κατά του Μητσοτάκη από το Πολεμικό Μουσείο τον Ιούλιο.

Ετοιμαστείτε για νέα τέλη Σεπτεμβρίου ή μέσα στον Οκτώβριο.

Κάτι που σημαίνει ότι θα… τον πάνε μέχρι τέλους.

Άραγε θα μπορέσει ο Κυριάκος να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ιδιαίτερα αν φέρει τα συνυποσχετικά με τα μεμέτια προς κύρωση στη Βουλή λίαν συντόμως όπως ακούγεται εντόνως;

Δύσκολα τα πράγματα Κυριάκο!

Σε περίπτωση δε που βγει ο Τραμπ το… you are fired θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για ευνόητους λόγους.

Όσο για τα περί ανύπαρκτης και αδύναμης αντιπολίτευσης που αναμασάνε καθημερινά τα… πετσωμένα ΜΜΕ για να προστατεύσουν το αφεντικό τους κρατάτε μικρό καλάθι, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα οργανωθεί. Άλλωστε, ως γνωστόν, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Καληνύχτα και καλή τύχη… νεοφιλελεύθερα-κρατικιστικά αδέρφια.

Πάντως, πραγματικά, αν καταφέρτε να βγάλετε αλώβητοι τον μαύρο χειμώνα που έρχεται ορκιζόμαστε ότι θα βγούμε γυμνοί στο Σύνταγμα κραυγάζοντας… ζήτω ο Μητσοτάκης!!!

  1. Η χώρα οδεύει προς πραγματική χρεοκοπία και εθνικό ακρωτηριασμό κι εσείς ακόμα περιμένετε σωτηρία από βουλευτές που χειροκροτουσαν ορθιοι τον Καραμανλή τζούνιορ για τους νεκρούς στα Τέμπη, ψήφισαν υπέρ του γάμου ομοφυλων, και τον Σαμαρά. Μακάρι να μη μπει στη βουλή ξανά ούτε η ανάσα τους, και η ιστορία, η δικαιοσύνη, και η χλευη του έθνους να ειναι αμείλικτες μαζί τους.

  2. (Άρα τόσο οι 11 όσο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν θέλουν να έχουν μέλλον στην πολιτική από θέση ισχύος.) ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΈΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ; τΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ (ΙΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΗΣ).Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ;
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΩΗΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΔΚΡΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΡΑΜΠ-ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ
    ΨΑΞΙΜΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ

  3. Συνένοχοι όλοι τους δεν είναι ικανοποίηση, διότι συνένοχοι και η κατηγορία των πολιτών που αν και γνώριζε ολόκληρη την πραγματικότητα ούτε που ίδρωνε, στην κάλπη και μονοκομματική κυβέρνηση.
    Στο σήμερα στεκόμαστε μάρτυρες όλοι μας , εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που δεν έχει ουδεμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά που ακόμα ελέγχεται-κατευθύνεται συντηρείται, εκτελεί πιστά εντολές έξωθεν, αδιαφορεί πλήρως για την μοίρα του λαού και της χώρας.
    Από ρήσεις των σοφών κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
    Οι αντιδρώντας, οι διαφωνούντες , οι μη αρεστοί στο όλο σύστημα ελπίδα προς το φως δεν βλέπουν για την ώρα, αλλά από υπομονή και καρτερικότητα τίποτα άλλο δεν απομένει μέχρι την ώρα της λύτρωσης.
    Έχουν βεβαίως καταφέρει να προκαλούν και να επιμένουν, ώστε το επόμενο πολιτικό μοτίβο να παραμένει άκρως κεντροδεξιό ώστε να έχουν το πάνω χέρι.
    Τα ΜΜΕ δεν τολμούν να δείξουν το θέμα. Οι εργοδότες ελέγχονται τουλάχιστον για την ώρα.
    Εάν από την άλλη όψη αυτός ο λαός με τόση κοροϊδία, με τόσο ψέμα, με όλη αυτή την εξαθλίωση τον εξαπατήσουν ξανά και κερδίσουν την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης, η χώρα όχι δεν αξίζει ουδεμία
    σωτηρία, είμαστε λαός μόνο για λόγια, ποτέ για πράξεις και έργα.
    Όσο για όλους όσους προβάλλουν αντίσταση δεν αλλάζει κάτι. Έχουν συνηθίσει να βρίσκονται με τους χαμένους και γνωρίζουν να επιμένουν στην μάχιμη πλευρά.
    Το παιχνίδι λοιπόν κερδίζεται στην πλειοψηφία της κάλπης, εκεί στρέφεται ο αγώνας.
    Τα δύσκολα και τα εύκολα για τον τίτλο του άρθρου σας δεν πονοκεφαλιάζουν.
    Επιλογές του συνειδητά να μην ακούει, να μην αντιλαμβάνεται την φωνή του δοκιμαζόμενου πολίτη, αλλά να εκτελεί πιστά εντολές όλων αυτών που τον προώθησαν, τον ανέβασαν, τον στήριξαν και θα δείξει το αύριο πως θα πορευτεί στην συνέχεια.

  4. Eίχε πει ότι θα συντρίψει τους Ελληνες, πριν γίνει ΠΘ.

  5. Τώρα, για να ακριβολογουμε, στην δημοκρατία μπορεί να μην υπάρχουν αδιέξοδα, στο κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης πάντως υπάρχουν πολύ συχνά αδιέξοδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τι δεν είπαν οι 11 για τα «κόκκινα» δάνεια

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της Ν.Δ. για τα «κόκκινα» δάνεια, εκτός από τη σημαντική εσωκομματική διάσταση...

Το χρέος της μνήμης

Η 18η Σεπτεμβρίου 1922 ήταν η μέρα που το δράμα του μικρασιατικού Ελληνισμού έγινε γνωστό με τρόπο τραγικό στον...

Η Αριστερά και η «μητέρα όλων των προβλημάτων»

Οι Γερμανοί θυμήθηκαν ότι έχουν σύνορα και κάπου εδώ αξίζει να θυμηθούμε κι εμείς τα εξής...

Πεθαίνει το έθνος μας και κανείς δεν μιλάει

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ότι κινδυνεύουμε με αφανισμό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυφό καμάρι. Είναι, πλέον, τόσο ταχείς...