Αναψυκτήριον «O Αλαφούζος»

Λατρεμένος μιντιακός όμιλος δίνει έξυπνες συμβουλές για βγάλουμε τόσο χρήμα, ώστε να επενδύσουμε -αν γουστάρουμε- σε μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Τελικά, πρέπει να παρακολουθούμε στενά τα σοβαρά, τα συστημικά, τα έγκυρα ΜΜΕ – είτε πρόκειται για τηλεοπτικούς σταθμούς είτε για ραδιόφωνο ή για εφημερίδες και ιστοσελίδες. Χθες, από την ιστοσελίδα της «Καθημερινής» ενημερωθήκαμε πώς να «χτίσουμε» κεφάλαιο (βλ. εικόνα). Ο τρόπος είναι απλός: κόβεις έναν ρημαδοκαφέ την ημέρα. Αυτός είναι, βρε, που σε εμποδίζει να γίνεις κεφαλαιούχος. Και σου σπάει τα νεύρα και σε ξεπαραδιάζει. Κόψ’ τον τον καταραμένο, να φουσκώσει η τσεπάρα σου με πεντακοσάευρα…

Επίσης, αν είσαι οπαδός του ομίλου Αλαφούζου και βλέπεις Σκάι, μαθαίνεις ότι με τις γενναιότατες μειώσεις της διέλευσης από την Αττική Οδό (30 λεπτά του ευρώ) και με το κόψιμο μιας τυρόπιτας (που χοντραίνει κιόλας) γλιτώνεις τρίευρω! Τα ανακοίνωσε ο ρεπόρτερ Τσελίκας στον Σκάι στις 29 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» είπε: «Τα ευχάριστα για τους φίλους οδηγούς που περνάνε συχνά από την Αττική Οδό. Έτσι, λοιπόν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χτες ότι από 6 Οκτωβρίου από 2,80 € κάθε διέλευση θα είναι 2,50 €. Είναι κάτι. Είναι μια ανάσα. Τριάντα λεπτά; Τριάντα λεπτά! Αθροιστικά, 30 κόβεις από κει, 40 από κει, είναι 2-3 ευρώ την ημέρα!»

Εις εκ των δύο παρουσιαστών της εκπομπής τον ρώτησε: «Κάτσε, ρε Γιώργο, από πού το ‘κοψες; Πώς τα ‘κανες 3 ευρώ την ημέρα; Περνάς δύο φορές την Αττική Οδό, τα 60 λεπτά τα γλίτωσες. Τα υπόλοιπα;» Εκεί, ο Τσελίκας, ως γνήσιος απόγονος και συνεχιστής του μαθηματικού Καραθεοδωρή και του οικονομολόγου Κέινς, απάντησε: «Ωραία… Δεν θα πάρεις τέσσερις τυρόπιτες, θα πάρεις τρεις».

Εδώ, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 26 Ιανουαρίου 2024, σε πρωινή εκπομπή του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, του Σκάι δηλαδή, ο παρουσιαστής Άκης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας και των σούπερ μάρκετ, είπε το μνημειώδες «Τέσσερα τοστ, Γιώργο, χορταίνει η οικογένεια όλη» και ο συμπαρουσιαστής του Δημήτρης Οικονόμου συμπλήρωσε: «Παλιά αυτό έκαναν, “βάλε 10-15 φέτες”, και τις πέταγαν τις μισές. Πάνε αυτά, αυτά ήταν πολυτέλεια».

Κοντολογίς, τα αλαφούζεια ΜΜΕ βρήκαν συνταγή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που δεν εμπλέκει καν την κυβέρνηση. Μόνο τους καταναλωτές, που πρέπει να κόψουν καφέδες, τοστ, τυρόπιτες. Φάτε αέρα μπόλικο και σανό παραγωγής Μητσοτάκη. Φάτε και λίγο «Σαρβάιβορ» να στανιάρετε…

  1. με λιγα λογια με 4 τοστ χορταινει το μεσημερι μια οικογενεια για το βραδυ η το πρωι ουτε λογος για φαγητο!!!! επισης 0,60 λεπτα για καποιον με δυο διελευσεις στην αττικη οδο και αυτος βαζει στην τσεπη τα λεφτα βεβαια ουτε λογος για το κοστος καυσιμων !!!! βεβαια αν κοψεις και μια απο τις τρεις τυροπιτες που τρως εχεις μια μικρη περιουσια την ημερα !!!! και ερχεται η καθημερινη να μας αποτελειωσει με τον εναν καφε ,λες και πινουμε και δευτερο,και αυτον τον φτιαχνουμε σπιτι, να μας πει οτι μπορουμε να τα επενδυσουμε σε σιγουρα ομολογα και σε εικοσι χρονια να εχουμε απο 16 χιλιαδες εως 23 χιλιαδες ευρω !!!!! νομιζω οτι φετος το βραβειο πουλιτζερ θα βρει μεγαλο ανταγωνισμο.
    η απιστευτη ξεφτιλα του κρατους η απιστευτη χυδαιολογια κοροιδια των μμε ,η χωρις ντροπη ομολογια οτι αυτη η κυβερνηση απετυχε σε ολα. νομιζω οτι εκει στα μμε ενα νομπελ οικονομιας πρεπει να δωθει. αυτα ακουνε τα τοστ οι τυροπιτες και τα φρεντουτσινα και εχουν βαλει τα κλαμματα.ντροπη σας ρε αλητες απλα ντροπη σας. ας μας πουν οι κυριοι αυτοι αν μπορουν να ζησουν με ολα αυτα; ας μας πει ο πρωθυπουργος αν μπορει να ζησει ετσι οταν αυτος εχει ηδη δηλωσει στο παρελθον οτι με 800 ευρω δεν θα μποορουσε να ζησει και ευχοταν να μην εφτανε σε αυτο το σημειο. ντροπη σας ρε ντροπησας ρε ξεφτιλες. κοροιδευετε τον κοσμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο απόλυτος σουρεαλισμός στα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τις δημοσκοπικές εταιρίες, για τις οποίες ορθώς ο Π. Γερουλάνος είπε ότι «εάν τις πιστεύαμε, ο Λοβέρδος...

«Οδός Παπαδοπούλου» στα Ιωάννινα

Τις προάλλες βρέθηκα στα -όντως μαγευτικά- Ιωάννινα και έκανα αυτό που κάνει κάθε επισκέπτης όταν βρίσκεται σε άλλη, εκτός...

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν τη λογοκρισία του Τύπου!

Τον Νοέμβριο του 1989 συγκροτήθηκε σε Σώμα, για πρώτη φορά μετά τη σύστασή του επί συγκυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας -...

Πάλι τα λεωφορεία

Ανήκω στην πλέμπα που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ και όχι στην αριστοκρατία που δεν ξέρει πώς βγάζουν εισιτήρια για το...