Από τη ΔΕΘ στη ΜΕΘ ένα Αιγαίο δρόμος;

Του Κώστα Πρώιμου

Σε λίγες μέρες θα κλείσουν και οι πύλες της ΔΕΘ όπου παραδοσιακά φιλοξενούν και ένα πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Κακά τα ψέματα, η ανωτέρω γιορτή της επιχειρηματικότητας διοργανώνεται και για να περνάνε καλά οι εκπρόσωποι των φεουδαρχών αλλά και για να κάνουν οι πολιτικοί πιασμένοι χέρι χέρι με τη νομενκλατούρα δημόσιες σχέσεις.

Πολύ σύντομα και ο πιο αφελής νεοέλληνας θα διαπιστώσει πως δεν έχει καμία σημασία τι εξαγγέλλει ο κάθε Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης στη συμπρωτεύουσα, ειδικά όταν οι υποσχέσεις του έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη σκληρή πραγματικότητα. Κανένα από τα 45 μέτρα δεν πρόκειται να ανακουφίσουν επί της ουσίας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που στενάζει. Απλούστατα η εκάστοτε κυβέρνηση στήνει στους χώρους του λαμπρού εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης και το δικό της  επιχειρηματικό περίπτερο, στο οποίο εκτίθενται παροχές γιαλαντζί και διάφορα πολιτικά και οικονομικά «τάματα» φυσικά άνευ αντικρίσματος στις περισσότερες των περιπτώσεων. (Κοινώς φούμαρα.)

Δεν έχει καμία σημασία τι ισχυρίζεται ο Μητσοτάκης για την ακρίβεια, όταν ζητάς μισό κιλό φέτα και σε πιάνει εγκεφαλικό που στο ζύγι παράπεσε και αναγράφει 590 γραμμάρια και έτσι έρχεσαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσεις πως επιθυμείς την αφαίρεση του παραπανίσιου βάρους. Ή όταν κάθεσαι με την οικογένειά σου στο σουβλατζίδικο και «ιδρώνεις» για τον λογαριασμό που θα σου έρθει στο τέλος.

Δεν έχει νόημα και μάλλον γέλωτα ή αποστροφή θα πρέπει να προκαλεί αν μη τι άλλο σε νοήμονες πολίτες, το τι ακριβώς εκτιμά ο Μητσοτάκης για την πορεία της χώρας, όταν οι Τούρκοι με σχετικό συνυποσχετικό προφανώς θα γίνουν και με τη δική μας «έννομη» συγκατάθεση (συγ)κυρίαρχοι στο Αιγαίο.

Δεν έχει καμία απολύτως λογική, να παρακολουθείς την ομιλία του πιο καταστροφικού πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης μπας… και! Αφού και αυτόν τον Σεπτέμβριο, όπως και τον επόμενο Οκτώβριο αλλά και τον μεθεπόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, θα τη βγάλουμε με μερικά κέρματα και όχι με χρήματα στην τσέπη μέχρι και τη δέκατη έκτη μέρα τους.

Έχει αποκτήσει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον η τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδος στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα γιγαντώνεται διότι η Αγία Οικογένεια έχει αντιληφθεί πως οι μέρες της εξουσίας είναι αμφιβόλου χρονικού ορίζοντα.

Τα προσεχή Χριστούγεννα ακόμη και οι «καθεστωτικές» δημοσκοπήσεις κατά πάσα πιθανότητα όσο και αν ωραιοποιηθούν θα καταδεικνύουν τη δομική κατάρρευση και της Νέας Δημοκρατίας, με έναν περίβλεπτο άσσο μπροστά… Σε αυτή την περίπτωση το φαινόμενο της άμπωτης θα αποκαλύψει την αποσάθρωση αλλά και τη συρρίκνωση του κομματικού ιστού, που ήδη υφίσταται με γοργούς ρυθμούς το κόμμα του αείμνηστου Καραμανλή ως ολέθρια συνέπεια του καρκινώματος του νεομητσοτακισμού.

Αν δε, ο κ. Γεραπετρίτης ιδιαιτέρως πιεζόμενος όπως ακούγεται, αποτολμήσει να φέρει το επαίσχυντο συνυποσχετικό περί τα μέσα Οκτωβρίου, θα γελάσει αναμφισβήτητα και ο κάθε πικραμένος καθώς τουλάχιστον πενήντα βουλευτές της γαλάζιας παράταξης αναμένεται ότι θα απέχουν της επάρατης ψηφοφορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ σαφέστατα ποντάρουν στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να τη σκαπουλάρουν δια της πλαγίας όπως συνέβη και με τον γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά: Τα κόζια έχουν αλλάξει άρδην, έκτοτε έχουν μαζευτεί πολλά ενώ το συνυποσχετικό υπερτερεί σημαντικά φέροντας ειδικό πολιτικό βάρος.

Και στο φινάλε, αν δεν του «βγει» τούτη τη φορά το έργο του κυρίου πρωθυπουργού μας, είτε γιατί αποφάσισε να μη ρισκάρει και τελικά να τρενάρει την όλη διαδικασία, είτε γιατί κατέπεσε η επαίσχυντη αντεθνική συμφωνία στη Βουλή, οι δήθεν φίλιοι προστάτες μας θα δυσαρεστηθούν (και στις δύο περιπτώσεις) τα μάλα και θα πράξουν ιστορικά και ανενδοίαστα όπως είθισται τα… δέοντα.

ΥΓ. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν άμεσα ως τραγελαφικά πολιτικά δρώμενα, θα αποδειχτεί περίτρανα πως: Από τη ΔΕΘ στη ΜΕΘ ένα Αιγαίο δρόμος…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Αριστερά και η «μητέρα όλων των προβλημάτων»

Οι Γερμανοί θυμήθηκαν ότι έχουν σύνορα και κάπου εδώ αξίζει να θυμηθούμε κι εμείς τα εξής...

Πεθαίνει το έθνος μας και κανείς δεν μιλάει

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ότι κινδυνεύουμε με αφανισμό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυφό καμάρι. Είναι, πλέον, τόσο ταχείς...

Αν τολμάτε ραγιάδες ξανακάντε το!

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Λιγούρια, λέρες και γλίτσες διασώζονται  γραπωμένοι πάνω  σε τεράστιους πολιτικούς φελλούς....

«Ελληνική ατζέντα»

Το Δεκαπενταύγουστο του 1909, στο «Πάσχα του Καλοκαιριού», εκδηλώθηκε ένα από τα σπουδαιότερα «αναστάσιμα» ορόσημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας,...