Το παράδοξο σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ

Έχει την ποιότητα των οικτρών βιντεοταινιών της δεκαετίας του ’80, αλλά σερβίρεται σε σινεφίλ συσκευασία

Του Παναγιώτη Λιάκου

Όσα γίνονται στο κόμμα του ταβλαδόρικου αριστερισμού έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο οι εξελίξεις σ’ έναν κάδο πλυντηρίου, ο οποίος περιστρέφεται σαν παλαβός την ώρα του στυψίματος των ρούχων.* Ο Κασσελάκης έγινε πρόεδρος από το πουθενά, και ακριβώς εκεί, στο πουθενά δηλαδή, οδηγεί το κόμμα του. Αρκετοί εξ όσων τον αποθέωναν και τον εμφάνιζαν ως κάτι το «καινούργιο» εργάζονται ακαμάτως (ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους) για να τον ξεφορτωθούν. Μαζί μ’ αυτούς έχουν συστρατευθεί Τσιπρίστας που έγιναν Κασσελακίστας και μετά το ξεφούσκωμα των εντυπώσεων ξανάγιναν Τσιπρίστας άνευ Τσίπρα.

Ο Πολάκης κάπου μισοδιαγράφεται και κάπου ξανάρχεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και υπάρχουν και 87 που θέλουν να γίνουν εκλογές για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως πάει το πράγμα, το κόμμα θα μείνει με 87 ψηφοφόρους συνολικά.

Από την άλλη, η σημαντικότερη μέχρι στιγμής αντίδραση του Κασσελάκη στις ραγδαίες και κάπως ασυνάρτητες εξελίξεις ήταν να παντρευτεί τον Αμερικανό της καρδιάς του και να ενημερώσει το φιλοθεάμον κοινό ότι η πισίνα που είδαμε στις φωτογραφίες που απαθανάτιζαν την έπαυλή του στις Σπέτσες δεν ήταν πισίνα, αλλά μια κάπως καλλωπισμένη δεξαμενή. Αργότερα μάθαμε ότι αυτή η καλλωπισμένη δεξαμενή που… πισινοφέρνει έχει πολεοδομική άδεια σηπτικής δεξαμενής. Κοντολογίς, βόθρου!

Τούτη η τελευταία λεπτομέρεια έχει σημειολογική σημασία. Μπορεί κάτι να φαίνεται σαν πισίνα, σαν βελτιωμένη δεξαμενή ύδατος, αλλά η εντελέχειά της, ο ύστατος σκοπός πίσω από τη δημιουργία της, είναι να αποτελεί σηπτική δεξαμενή. Βόθρο, δηλαδή. Και τι έχουν μέσα οι βόθροι; Αυτό που γνωρίζουμε άπαντες.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ του ταβλαδόρικου αριστερισμού λειτουργούσε επί σειρά ετών σαν δεξαμενή υποδοχής κυμάτων δυσαρεστημένων ψηφοφόρων και αποσυνάγωγων πασόκων, και τώρα φαντάζει σαν σηπτική δεξαμενή ακόμα και σε πρώην ψηφοφόρους του.

*Βέβαια, για να μην είμαστε άδικοι πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κάδος πλυντηρίου και λειτουργεί για συγκεκριμένο σκοπό (να πλύνει τα ρούχα) και προσφέρει πάστρα και μοσχομυρωδάτες φορεσιές στο άτομο – και κατ’ επέκταση καλή διάθεση και καθαριότητα στο σύνολο. Η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ερευνάται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Παραπαίουσα Γερμανία: Η αρχή του τέλους της Ευρώπης;

Δεν είναι καλά τα πράγματα στη Γερμανία, και αυτό μας αφορά ευθέως, όχι πλαγίως. Δεν είναι για να χαιρόμαστε...

Θα μας σώσουν οι «ντόπιες ερωμένες» των κατακτητών;

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα για τον νεομητσοτακισμό, συνεπώς και για το πολυδαίδαλο σύστημά του. Θα μου...

Η επιστολή μάνας που συνθλίβει τα ψεύδη Μητσοτάκη!

Κόλαφος επιστολή Ελληνίδας μάνας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ψέματα που λέει στους πολίτες ανερυθρίαστα. Αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες του...

Από την Αλβανία του Μπερίσα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξανάπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου Τζέιμς Πέτιφερ και της ανθρωπολόγου Μιράντα...