Μάλλον Πακιστάν ή Νιγηρία γίναμε!

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Από την άλλη μεριά, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης αρθρογραφεί στο Liberal.gr και γράφει στις 4/9/2024 υπό τον τίτλο «Μεταρρυθμισμός ή Βαρβαρότητα»: «Ας μου επιτραπεί να θέσω αυτό που κατά την άποψή μου θα ήταν το βασικό εθνικό αφήγημα, το πρόταγμα που για τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε να καθοδηγήσει ένα ευρύ, ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα: η δημογραφική αναγέννηση της Ελλάδας. Πρέπει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια ως έθνος των Ελλήνων να έχουμε φτάσει σε πληθυσμό τα 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Για να επιτευχθεί αυτός ο, κομβικής σημασίας, στόχος χρειάζεται ένας πραγματικός εθνικός συναγερμός, προκειμένου κάθε νομοσχέδιο, κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση να υπηρετεί ρητά και απαρέγκλιτα τη λύση του Δημογραφικού».

Προσωπικά, η τελευταία φορά που άκουσα τον αριθμό «20.000.000» ήταν όταν άνθρωπος που ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε ενώπιόν μου ότι η Ελλάδα μπορεί άνετα να φιλοξενήσει ακόμα και 20.000.000 πρόσφυγες! Πλάκα πλάκα, το όραμα της Ακροαριστεράς θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας η Ν.Δ. με την έως σήμερα πολιτική της. Το όραμα για πληθυσμιακή έκρηξη του ελληνικού έθνους (αλήθεια, τι ακροδεξιά ρητορική είναι αυτή του κ. Θεοχάρη;) ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος θα το υλοποιήσει, και μάλιστα εντός δεκαπενταετίας!

Πάντως, τον Απρίλιο του 2024 ο κ. Θεοχάρης έλεγε από το μικρόφωνο του συνεδρίου της Ν.Δ. ότι «η Νέα Δημοκρατία, στα 50 της χρόνια, είναι πιο νέα και πιο δυνατή από κάθε άλλη πολιτική παράταξη στη χώρα. Στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, όμως η εμφάνιση, το φέρεσθαι, ακόμη και η βιολογική ηλικία καθαυτή μπορεί να παραπλανούν. Οι αντιλήψεις και οι ιδέες μετράνε. Κι εκεί η 50χρονη Νέα Δημοκρατία, κατεξοχήν, όπως εκπροσωπείται από τον πρόεδρό μας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο».

Καλύτερα να διευκρινίσει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός αν στα καινούργια 10.000.000 προτιμά η πλειοψηφία να είναι εύρωστοι και ροδομάγουλοι μεταρρυθμιστές νεοδημοκράτες και όχι δευτεράντζες, ψεκασμένοι λαϊκιστές. Είναι κρίμα η κυβέρνηση, με το τόσο συγκροτημένο σχέδιό της για τη χώρα, να αφήσει τέτοια ασάφεια στη διατύπωση του προγράμματος πληθυσμιακής ανασυγκρότησης και να χάσουμε από απροσεξία το τρένο της κατακόρυφης ανάπτυξης…

Βγαίνει σωστός κατά κάποιον τρόπο και ο κ. Χατζηδάκης, που οι δηλώσεις του κινούνται σε άλλο ύφος. Καταρχάς, δεν πολλαπλασιάζεται με τους παραπάνω ρυθμούς ο πληθυσμός σε Σουηδία και Ελβετία! Μάλλον Πακιστάν ή Νιγηρία γίναμε!

  1. Μάλλον Πακιστάν ή Νιγηρία γίναμε!! Δεν υπάρχει “Μάλλον” , έχομε γίνει προ πολλού. Και ας μην μπερδεύουμε το Δημογραφικό με την αύξηση του πληθυσμού. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. 10,5 εκατομμύρια είμαστε (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) το 1/10 είναι άνεργοι, τα 5/10 είναι στις μεγάλες πόλεις, που δεν προσφέρουν παραγωγή παρά μόνο “υπηρεσίες”, κάτι παραπάνω από 2/10 συνταξιούχοι που δικαίως του λόγου ξεκουράζονται, και απομένουν άλλα 2/10 που κοιτάζουν να την κάνουν ‘σε άλλη Γή σε άλλα μέρη’ για λόγους βιοπορισμού. Εφόσον αυτή η χώρα δεν μπορεί να θρέψει τα 10,5 εκατομμύρια της, τι τα θέλει τα άλλα 10 εκατομμύρια? Φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες σας πωλούν οι Ακρο-ΑριστεροΔεξιοί, που αναφέρετε.

  2. Μπορεί να θρέψει η Ελλάδα τα 10,5 εκατομμύριά της , αλλά δεν θέλει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Δείτε το βίντεο»

Όταν συμβαίνει ένα γεγονός, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι ιστοσελίδες σκοτώνονται ποιος να το πρωτοπαρουσιάσει και, ει δυνατόν,...

«Περί μίαν υπόληψις ζούμε»…

Για διαβάστε, σύντροφοι, μία σύγχρονη είδηση, που θα μπορούσε να είναι και αληθινή: «Συνελήφθη ένας 45χρονος, διότι εξαπατούσε 38χρονο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...