«Βολικές» διαψεύσεις περί… διαρροών για Δένδια και Προεδρία

Συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου τα περίεργα παιχνίδια με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά τις  στοχευμένες διαρροές του Σαββατοκύριακου στον φιλικό της Τύπο, περί αντικατάστασης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Νίκο Δένδια, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε -με εμφανή αμηχανία- να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς αν διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν τον κ. Δένδια, είπε «ναι, βεβαίως. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση/πρόταση. Ο κύριος Δένδιας είναι ένα από τα σημαντικά μέλη της κυβέρνησης, όπως όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Έχει ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια. Η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο έργο της. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή, ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και όλα αυτά τα οποία διαβάζουμε συνολικά είναι σενάρια». Υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι εξαιρετικά πρόωρη αυτή η συζήτηση και αντιπαραγωγική, και θεωρώ ότι είναι και προσβλητική όχι όταν γίνεται από τους δημοσιογράφους, αλλά όταν γίνεται από τουλάχιστον την πλειοψηφία». Με την υπογράμμισή του αυτή ουσιαστικά άφησε αιχμές εναντίον βουλευτών της Ν.Δ. που εδώ και μήνες ζητούν να μην ξαναπροταθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διαμηνύοντας ότι δεν θα την ψηφίσουν. Οι βουλευτές αυτοί είναι κυρίως υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι επιχειρεί να καθαρίσει το «έδαφος» από επικίνδυνους εσωκομματικούς αντιπάλους και θέλει να τους αποστρατεύσει διά της… προαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι στοχευμένες διαρροές για τον κ. Δένδια μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός και από τα πιο ισχυρά στελέχη που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τον Κ. Μητσοτάκη σε μια ενδεχόμενη μελλοντική εσωκομματική εκλογή για την αρχηγία της Ν.Δ. Επίσης, οι διαρροές έρχονται ως συνέχεια της απόφασης του κ. Μητσοτάκη να στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναν άλλον δημοφιλή πολιτικό και δυνάμει αντίπαλό του για την ηγεσία, τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Δείτε το βίντεο»

Όταν συμβαίνει ένα γεγονός, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι ιστοσελίδες σκοτώνονται ποιος να το πρωτοπαρουσιάσει και, ει δυνατόν,...

«Περί μίαν υπόληψις ζούμε»…

Για διαβάστε, σύντροφοι, μία σύγχρονη είδηση, που θα μπορούσε να είναι και αληθινή: «Συνελήφθη ένας 45χρονος, διότι εξαπατούσε 38χρονο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...