Σοκ! Στρατηγός γιόρτασε τη σφαγή στη Σμύρνη!

Απίστευτη ντροπή της Ελλάδας. Εστειλε υψηλόβαθμο στρατιωτικό στην επέτειο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Επειδή ο γιαλός είναι σπάνια στραβός, πρέπει γρήγορα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κατανοήσουν για ποιον λόγο έχουμε επιλέξει (ως κυβέρνηση και ως χώρα) να αρμενίζουμε στραβά στον δύσκολο δρόμο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τελευταία απόδειξη από αυτό το στραβό αρμένισμα είναι η παρουσία Έλληνα υποστρατήγου στη γιορτή των Τούρκων για την «Ημέρα της Νίκης» στη Σμύρνη. Με άλλα λόγια, για τη σφαγή των Ελλήνων στα παράλια της Μικράς Ασίας και τη διάλυση του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή που μεγαλούργησε για 2.000 χρόνια.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου, η τουρκική πρεσβεία αποφάσισε να κάνει δεξίωση για την «Ημέρα Νίκης». Για πρώτη όμως φορά το «παρών» αποφάσισε να δώσει αξιωματούχος των Ενόπλων Δυνάμεων, παραβιάζοντας ένα πρωτόκολλο που θέλει την Ελλάδα να απέχει από αυτές τις γιορτές μίσους. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αξιωματικός μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται σε κρίσιμο πόστο στο κομμάτι των πληροφοριών.

Τη φωτογραφία, μάλιστα, αυτή δεν την εντόπισε καμία δημοσιογραφική έρευνα αλλά την κοινοποίησε η ίδια η τουρκική πρεσβεία. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού να δίνουν το «παρών» σε μια εκδήλωση που στην πραγματικότητα γιορτάζει το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού. Το απίστευτο ατόπημα αποκάλυψε ο Πάρις Καρβουνόπουλος στο militaire.

Εκτός φυσικά κι αν οι Τούρκοι κοινοποίησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία με στόχο να δείξουν πως πλέον έχουμε μπει για τα καλά σε τροχιά όχι μόνο προσέγγισης αλλά και αδελφοποίησης με μάλιστα πρωτοφανείς ταχύτητες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, πρέπει άμεσα να απολογηθεί τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο όμως και η κυβέρνηση. Το μεν υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει αν δόθηκε άδεια στον συγκεκριμένο αξιωματικό να δώσει το «παρών» σε αυτή την εκδήλωση και η δε κυβέρνηση να αποσαφηνίσει εν τέλει πού το πάει στο κομμάτι των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Και αυτό διότι, όσο εμείς υποχωρούμε τόσο οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί και μεγιστοποιούν τις απαιτήσεις τους έναντι της Αθήνας.

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ 

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκμεταλλευόμενο την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στη χώρα μας. Αυτή τη φορά με αφορμή την τηλεοπτική παραγωγή «Famagusta» (Αμμόχωστος) εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «η σειρά που έχει αναφορά στη μαρτυρική Κύπρο και στα εγκλήματα των Τούρκων εξυπηρετεί τη δήθεν “μαύρη προπαγάνδα” των Ελληνοκυπρίων και ισχυρίζεται ότι δήθεν διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης: «Η σειρά αυτή αποτελεί (δήθεν) μεγάλη ασέβεια προς την “άγια μνήμη” των Τουρκοκυπρίων που “σφαγιάστηκαν” από τις ελληνοκυπριακές “συμμορίες” μεταξύ 1963-1974. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά όπως συνέβησαν ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου».

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ, σε ανάρτησή του στο Χ, γράφει: «Οι ψηφιακές πλατφόρμες μετάδοσης δεν πρέπει να γίνονται εργαλείο της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η επιστολή μάνας που συνθλίβει τα ψεύδη Μητσοτάκη!

Κόλαφος επιστολή Ελληνίδας μάνας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ψέματα που λέει στους πολίτες ανερυθρίαστα. Αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες του...

Από την Αλβανία του Μπερίσα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξανάπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου Τζέιμς Πέτιφερ και της ανθρωπολόγου Μιράντα...

Ανάγκη νέας πολιτικής μας στα Βαλκάνια

Αφορμή για το σημερινό άρθρο ήταν πρόσφατη συζήτηση με ομογενή από γειτονική χώρα, που με παράπονο μου ανέφερε ότι...

Έκπτωτος σημαίνει διαγραφή

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού η Κεντρική Επιτροπή καθαίρεσε τον πρόεδρο Κασσελάκη, διότι κρίθηκε ανεπαρκής και διχαστικός και...