Περίεργα παιχνίδια με την Προεδρία της Δημοκρατίας παίζει το Μέγαρο Μαξίμου, προχωρώντας σε στοχευμένες διαρροές στον φιλικό της Τύπο περί αντικατάστασης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Νίκο Δένδια. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με ομοβροντία δημοσιευμάτων, το περιβάλλον του πρωθυπουργού επιχείρησε να αποστρατεύσει διά της… προαγωγής τον δημοφιλή υπουργό της κυβέρνησης.
Κατά άλλους, απώτερος στόχος είναι να εκτεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση που αρνηθεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Σε κάθε περίπτωση, τα βλέμματα όλων στο Μέγαρο Μαξίμου είναι και στους εσωκομματικούς διαφωνούντες, καθώς με την επίμαχη σεναριολογία επιχειρείται να προσεγγιστούν όλοι όσοι διαφωνούν με την ανανέωση της θητείας την νυν Προέδρου της Δημοκρατίας και που ζητούν ο επόμενος πρώτος πολίτης της χώρας να είναι από τα σπλάχνα της «γαλάζιας» παράταξης. Το μόνο σίγουρο βεβαίως είναι ότι στην κυβέρνηση επικρατεί ο απόλυτος πανικός, καθώς προσπαθούν με αυτές τις βεβιασμένες κινήσεις να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του Νίκου Δένδια.
Ο τελευταίος, πάντως, κρατά ερμητικά κλειστά χαρτιά, καθώς δεν σκοπεύει να σχολιάσει τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία έχουν προφανείς αλλότριους σκοπούς. Για την ιστορία, το μπαράζ δημοσιευμάτων σε «Παραπολιτικά», «Πρώτο Θέμα» και «Καθημερινή» αναφέρθηκε στην προοπτική επιλογής του υπουργού Άμυνας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την οποία υποτίθεται πως επεξεργάζεται εδώ και λίγο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν πως καίτοι η σχετική συζήτηση είναι πρώιμη, δεδομένου του γεγονότος ότι μέχρι την προεδρική εκλογή μεσολαβούν ακόμη αρκετοί μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να είναι εκ προοιμίου θετικός, καθώς, σύμφωνα με τα ίδια «ρεπορτάζ», ο Νίκος Δένδιας είναι ένας πολιτικός άνδρας ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες αρετές προκειμένου να καταλάβει τον προεδρικό θώκο. Μένει να φανεί τι άλλο θα σκαρφιστεί η κυβέρνηση προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες, ιδίως μετά το «χαστούκι» των ευρωεκλογών. Κι όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται στις πλάτες του ευαίσθητου θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τον οποίο ο πρωθυπουργός θα όφειλε να σέβεται.
Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»
Για να σεβαστεί ο Πρωθυπουργός τον θεσμό της Προεδρίας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να σεβόταν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που “κυβερνά” κ΄νοντάς τα διάτρητα, τον θεσμό της οικογένειας που καταράκωσε, την Παιδεία που υποβάθμισε.