Γάμο ο πρόεδρος, κόλλυβα το κόμμα

Η περίπτωση Κασσελάκη πρέπει να περάσει στα λεξικά, ως διευκρινιστική του όρου «τραγέλαφος» 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μια απαραίτητη διευκρίνιση: τη θηλιά στον λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ούτε καν ο Τσίπρας. Και ο τέως και ο νυν είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Τούτο το κόμμα είναι η τρανή απόδειξη της ισχύος της ηρακλειτείου φράσεως «ἦθος ἀνθρώπῳ δαίμων» (μοίρα του ανθρώπου ο χαρακτήρας του). Μοίρα αυτού του κόμματος η εξαΰλωση, διότι ο ίδιος ο χαρακτήρας του ορίζει ότι ως σχηματισμός -και μάλιστα «και ικανός και έτοιμος να κυβερνήσει»-* δεν προώρισται να ζήσει εκτός των ορίων του περιθωρίου. Κι είναι στ’ αλήθεια περιθώριο οτιδήποτε αντιτίθεται με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των πολλών, και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες και τα γινάτια των λίγων.

Ο Τσίπρας με το Μνημόνιο της Αριστεράς, την εκδικητική φορολόγηση της μεσαίας τάξης, τις Πρέσπες, την ανομία και τη λαθρομετανάστευση άνοιξε τον δρόμο για να συντριβεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει εξ Αμερικής ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγό του και τον σκύλο τους.

Και δώσ’ του οι φωτογραφίες με το ζευγάρι να γυμνάζεται, να βολτάρει, να γευματίζει εις τας Αθήνας και την περιφέρεια και να καλοπερνά, την ίδια στιγμή που η χιλιομπαλωμένη μαούνα της Άκρας Αριστεράς μπάζει νερά από παντού και πάει καρφί για τον βυθό. Και η Ελλάς μυρίζει σαπίλα από τον Βόλο μέχρι την Κρήτη, και τα συριζιάνικα ΜΜΕ έχουν ξεμείνει από ρευστό κι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κι ο κ. Κασσελάκης παντρεύτηκε και έκανε κι ένα γλέντι τριήμερο (ίσως και τετραήμερο). Μια ταιριαστή εικόνα στο ντεκόρ της νεοελληνέζικης Πομπηίας με σος αμερικάνα και μέλλον μαγειρεμένο α λα τούρκα.

*Και η Νέα Δημοκρατία του υπαρκτού μητσοτακισμού στον συριζέικο κανόνα υπάγεται. Προς αφανισμό βαίνει. Είναι αδύνατον να μην περιθωριοποιηθεί κόμμα, η ηγεσία του οποίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη φύση του πολιτικού σχηματισμού. Και Συμφωνίες Πρεσπών ανέχεται και αριστερίστικες πολιτικές (κλεισίματα εκκλησιών, πελατειακό κράτος, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ομόφυλους «γάμους») εφήρμοσε και εφαρμόζει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από τύχη ζούμε…

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν λέω… να ‘ναι καλά οι «άριστοι» και το επιτελικό κράτος. Άγιο είχαμε που δώσαμε...

Μία «Έξοδος» προς την ψυχή μας

Πάντα θα υπάρχουν σπουδαίες προσωπικότητες που με το έργο τους θα φωτίζουν την πορεία της ανθρωπότητας και των εθνών....

Το τέλος του «αριστερού» αφηγήματος

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, στη Γαλλία, αναπτύχθηκε ένα ρεύμα που είχε μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ και αναφερόταν...

Κώδωνες κινδύνου σε μια θάλασσα προβλημάτων

Με πολιτικούς του διαμετρήματος ενός Παύλου Μαρινάκη δεν αξίζει κανείς να χαλαλίζει τα λόγια του. Μια παρατήρηση μόνο, κι...