Το νέο τρίπτυχον: Σκύλος, σέλφι, τατουάζ

Το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» θεωρείται ξεπερασμένο και αντικαθίσταται από κάτι πιο… μοντέρνο 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Οι παραθεριστές, όπως υποδεικνύει η πρόσφατη εμπειρία των διακοπών, έχουν ολοκαίνουργια στολή εργασίας. Η στολή σχεδιάστηκε από τον οίκο χαμηλής ραπτικής που λέγεται «Νέα Τάξη» και θα φορεθεί πολύ μέχρι οι άνθρωποι να αποκτήσουν δική τους κρίση και σταματήσουν να συσχηματίζονται (να παίρνουν δηλαδή το σχήμα της εποχής τους), όπως προφητικά προέτρεπε όλους μας ο Απόστολος Παύλος*.

Τα σημαντικότερα αξεσουάρ της εποχής μας είναι τα τατουάζ, τα οποία κάνουν μετά μανίας νέοι, νέες και μεσήλικες. Κυκλοφορείς σε πλατείες, σοκάκια και παραλίες και βλέπεις τόσο μελάνι πάνω σε δέρμα, που νομίζεις ότι βολτάρεις σε προαύλιο φυλακής του Εκουαδόρ ή σε καπηλειό του Μακάο, όπου μπεκροπίνουν πειρατές και καραβόσκυλα που βρίσκονται εκτός βάρδιας και αφηγείται ο ένας στον άλλον τι συμβολίζει κάθε χρωματιστή στάμπα πάνω στο κορμί του. Δράκοντες, κινεζικά και ιαπωνικά αποφθέγματα, νεράιδες και ρόδα, καρδούλες και διαόλοι, πολυνησιακά μοτίβα και τοπία απόκοσμα κοντεύουν να καταλάβουν κάθε τετραγωνικό χιλιοστό των σωμάτων ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι με τα τατουάζ… ξεχωρίζουν από τους πολλούς.

Μαζί με τα τατουάζ κι οι σκύλοι. Οι ιδιοκτήτες τους τα φιλάνε στο στόμα, τα παίρνουν μαζί τους στις ταβέρνες και τα καφέ, στις παραλίες για να τις καταχ#σουν, στους δρόμους και στις ρούγες. Τους κάνουν γενέθλια, τους κόβουν τούρτες και τα αποκαλούν «παιδιά» τους, σε μια επίδειξη γνησιότατης, κραυγαλέας κτηνολατρείας. Επιπλέον, οι ανεύθυνοι δεσπότες θυμώνουν με όσους δυσφορούν από τα αδιάκοπα γαβγίσματα των σκύλων που μετατρέπουν χώρους εστίασης και αναψυχής σε κανονικά… σκυλάδικα. Εδώ που τα λέμε, έχουν κι ένα δίκιο. Είναι ευκολότερο να έχεις έναν σκύλο να σε αποθεώνει και να σε γλείφει πατόκορφα επειδή τον ταΐζεις, παρά να σχετίζεσαι με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν «τρελές» απαιτήσεις (όπως σεβασμό, καλούς τρόπους, κατανόηση, ισοτιμία και άλλα τινά).

Φυσικά, υπάρχουν και οι σέλφι φωτογραφίες. Το εγωιστικό τικ να απαθανατίζεις τη μουτσούνα σου όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Και τραβάς και ξανατραβάς στιγμιότυπα που ούτε εσύ πρόκειται να ξαναδείς.

Αυτό είναι το νέο τρίπτυχο των ημερών μας, που αντικαθιστά με γοργούς ρυθμούς το παλιό.

*Προς Ρωμαίους, κεφ. 12, 2: «Μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθε τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοός ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον».

  1. Τους αρχαιοελληνικούς μαίανδρους του κασιδιάρη μην ξεχνάμε

  2. Δε πρόκειται να ξεχάσω ποτέ μα ποτέ ότι η woke ατζέντα με τη φρενίτιδα της κυνολατρείας μαζί με τα μνημόνια έβλεπα ανθρώπους με δυο καροτσάκια γεμάτα σκυλοτροφές μέχρι πάνω να κοιτούν τους γύρω τους με ύφος χιλιων καρδιναλίων επειδή αισθάνονταν ότι ξεχώριζαν από το συρμό και ήταν ανώτεροι σε σχέση με εμάς τους υπολοίπους που βλέπαμε να μας τσεκουρώνουν τους μισθούς κάθε δίμηνο.
    Άτομα που από το πουθενά να μιλάνε τόσο υποτιμητικά για τον άνθρωπο να εκθειάζουν τους σκύλους να τους λένε παιδιά όπως αναφέρατε και να περιμένουν τη παραμικρή αφορμή για να σε προσβάλουν δημοσιά κιόλας επειδή τους κοίταξες για τις υπερβολές τους σε βαθμό υστερίας σχετικά με τους σκύλους.
    Ταυτόχρονα με τη κυνολατρεία ξεπετάχθηκε και άλλη έκφανση της woke ατζέντας ο veganism ….. διαμαρτυρίες στο σύνταγμα μη σκοτώνεται τα ζώα, μη τρωτέ κρέας απολίτιστοι αιμοβόροι βέβαια για τα έρμα τα γαϊδουράκια ή τα άλογα που τα μαζεύουν από όλη τη χώρα κάτι μέλη από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για να τα πουλήσουν σε κονσερβοποιίες στη γειτονική ιταλικά για να γίνουν σκυλοτροφή δεν έχουν να πουν και πολλά.
    Λεφτά στέλνουν κάτι ΜΚΟ που ιδρυθήκαν από κάτι μαντάμ σου σούδες της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τί τη δόξα τώρα στα γεράματα και τσιράκια μαζευτήκαν και χρήσιμοι ηλίθιοι βρέθηκαν και άρχισε το παιχνίδι….

    Είσαι μονός πάρε ένα σκύλο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είσαι ανύπαντρη κορασίς πάρε ένα σκύλο μέχρι να βρεις άντρα , σε κλέβουν οι ευπαθείς φουκαράδες πάρε ένα σκύλο είναι φύλακας, θες τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν σωστά πάρε ένα ..σκύλο… να τα διαπαιδαγωγήσει κιόλας, χωρισμένος/ νη πάρε έναν σκύλο για σύντροφο…. μόνο αγάπη …. Κλπ κλπ
    Μετα ήρθαν οι έρανοι δώστε για τα αδέσποτά ενώ είχαν πέσει οι μισθοί και σταμάτησαν οι χορηγίες γιατί η οικονομια έκατσε όμως τα pet shop θησαύριζαν και οι κτηνίατροι αγόραζαν τρίτο αμάξι και τέταρτο σπίτι.
    Και πάμε παρακάτω τα κόμματα μυρίστηκαν εύκολους χαζούς ψήφους και αρχίσαν και αυτά τις νομοθετικές προσφορές τους κάποιος υπουργός χλέτσιας έφερε ποινές 30000 ευρώ εάν πάθει κάτι ο σκύλος, δεν άρεσε το ποσό στις φιλόζωες; εντάξει πάμε παραπάνω ρε ψηφοφόροι θα το πάμε οπού θέλετε αρκεί να μας στηρίξετε…. Μέχρι και η χρυσή αυγή όποιον πείραζε σκύλο τον έλεγε σκατοψυχο θυμάμαι, μπας και πάρει καμιά τυφλή ψήφο ή να ρεφάρει την δυσαρέσκεια….. ειδική υπηρεσία της Ελας για τη κακοποίηση σκυλιών όσο κακοποιούσαν το εισόδημα μας τρόικα και θεσμοί και να και ο ρειος πάγος και να και η κα Προέδρος της δημοκρατίας και δως του υποσχέσεις αριστεροί και δεξιοί μη χάσουν τις ψήφους που κάνουν τη διαφορά.
    Αποτέλεσμα ; κάθε μπαλκόνι, ταράτσα, αυλή, είσοδος, οικόπεδο, αλάνα, πεζοδρόμιο, πλατεία, παρτέρι, παιδική χαρά, παράλια, αυτοκίνητο, κολόνα της ΔΕΗ του ΟΤΕ και ενας σκύλος να γαυγίζει 24 ώρες το 24 ωρο να κοπρίζει και να ουρεί εκεί που παίζουν παιδιά ή εκεί που μπορεί να πέσει ένα πεζός να βρωμάνε όλες οι γειτονίες κυρίως όταν έχει υγρασία…
    και στα χοιροστάσια ακόμα κάθε μέρα οι ακαθαρσίες εξαφανίζονται ενώ στη πόλη παντού κόπρανα χύμα.

    Και τώρα η κυβέρνηση μιλάει για ποιότητα ζωής και καθημερινότητας…. να κλάψεις ή να γελάσεις, που πιο πολύ μερίμνησαν για σκύλους αντί για ανθρώπους και πατρίδα;

    Αποθρασυνθήκαν λοιπόν με τις πλάτες των κομμάτων οι σκυλολάτρες και φτάσαμε μετά από 20 χρονιά προπαγάνδας να διαβάζουμε το εξής φρικαλέο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης … ένα παιδί θα μου στοίχιζε 20000 ευρώ το χρόνο ενώ ένα σκυλί που μόνο καθαρή αγάπη δίνει μου στοιχίζει μόνο 2000 ευρώ αρά σκυλί θα έχω…..
    και αυτό μου θυμίζει πάρα πολύ έντονα το εξ ίσου κατάπτυστο ξεφτιλικι ….. Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο και η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς
    Έτσι λοιπόν καταλάβαμε πως οι πολιτικοί μας σε συνεργασία με τους κυνολάτρες θα λύσουν και το δημογραφικό

    O tempora, o mores!

    Δεν είναι φίλτατε η νέα τάξη πράγματων μακάρι να ήταν μόνο αυτή, είναι η νέα τάξη βλημάτων που φτιάχνεται στα διαλυμένα σχολεία σε παιδιά που τεμπελιάζουν και προτιμούν το εύκολο δηλαδή να μιμούνται, αντί να δομούν στάσεις και συμπεριφορές σοβαρών προσωπικοτήτων για να ξεχωρίσουν νοητικά από τους πίθηκους.
    Αυτό προωθεί το πολίτικο και εκπαιδευτικό σύστημα αναπαραγωγή του ανόητου ημιμαθή ξερόλα του κομπλεξικού που κάνει ότι κάνουν οι άλλοι οι πολλοί γιατί αυτή είναι η νέα τάξη θυμάτων του αναρχοκαπιταλισμού

  3. Σας βγάζω τό καπέλο.
    Τό πολεμάω εδώ καί καιρό μέ τόν δικό μου φτωχό τρόπο στό fb όταν μού προβάλει διαφημίσεις από pet shop μέ μία μικρή φρασούλα.
    Γατοσκυλολατρία. Ή καινούργια απόχη τού εξαποδώ.
    Τό τί απαντήσεις έχω δεχθεί από την ψυχική άβυσσο τών μισανθρώπων πού αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι δέν λέγεται.
    Νά πέσει θανατικό στό σπίτι σου μού ευχήθηκε κάποια ευαίσθητη ψυχή.
    Αλλά τό διασκεδάζω παραπέμποντας τους στό διαδίκτυο όπου κάποιος μπορεί νά βρεί τήν φωτογραφία τού Χίτλερ νά αγκαλιάζει μέ λατρεία τόν σκύλο του….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μία «Έξοδος» προς την ψυχή μας

Πάντα θα υπάρχουν σπουδαίες προσωπικότητες που με το έργο τους θα φωτίζουν την πορεία της ανθρωπότητας και των εθνών....

Έκπτωτος σημαίνει διαγραφή

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού η Κεντρική Επιτροπή καθαίρεσε τον πρόεδρο Κασσελάκη, διότι κρίθηκε ανεπαρκής και διχαστικός και...

Το τέλος του «αριστερού» αφηγήματος

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, στη Γαλλία, αναπτύχθηκε ένα ρεύμα που είχε μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ και αναφερόταν...

Κώδωνες κινδύνου σε μια θάλασσα προβλημάτων

Με πολιτικούς του διαμετρήματος ενός Παύλου Μαρινάκη δεν αξίζει κανείς να χαλαλίζει τα λόγια του. Μια παρατήρηση μόνο, κι...