Πιστός αυλοκόλακας του μητσοτακισμού!

Του Βασίλη Γαλούπη

Στις 28 Μαΐου βρέθηκε στην Κέρκυρα σε προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές η κόρη του Νίκου Πλακιά, που έχασε τις δύο αδελφές της στο δυστύχημα των Τεμπών. Ήθελε να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό ενώπιος ενωπίω. «Αφήστε την, αφήστε την» έλεγε δήθεν… μεγαλόψυχα ο Μητσοτάκης, ενώ την ίδια στιγμή οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του απομάκρυναν σηκωτό το κορίτσι με επιθετικό τρόπο.

Η πολυπληθής ασφάλεια του πρωθυπουργού φάνηκε σε βίντεο να σπρώχνει με το ζόρι προς την έξοδο κι άλλους παρισταμένους που διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τα κυβερνητικά όργια στην υπόθεση των Τεμπών. Η φωνή της αδερφής των δύο θυμάτων των Τεμπών πνίγηκε από το δυναμωμένο πρωθυπουργικό μικρόφωνο και τους «φουσκωτούς». Ποτέ δεν ακούστηκε τι ήθελε να πει. Φιμώθηκε και εκδιώχθηκε. Ο Πλακιάς έκανε λόγο για «βίαιη απομάκρυνση».

Σε αυτό το σκηνικό, που «έπαιξε» στα ΜΜΕ με αρνητικό πρόσημο για τον Μητσοτάκη, ο Γιάννης Πρετεντέρης είδε… προπηλακισμό του πρωθυπουργού. Έτσι, αμέσως μετά, στις 30 Μαΐου, εννέα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο εκδότης του «Βήματος» και σύμβουλος Έκδοσης των «Νέων» αποφάσισε να πάρει θέση.

Στο σχόλιό του με τίτλο «Λογική», που δημοσιεύθηκε τόσο στα «Νέα» όσο και στο σάιτ του «Βήματος», θεώρησε χρέος του να υπερασπιστεί τη λογική. Το ποια ακριβώς «λογική» είναι συζητήσιμο. Σίγουρα όχι, πάντως, τη λογική όσων κλαίνε μέχρι σήμερα τα παιδιά τους στα Τέμπη, περιμένοντας δικαιοσύνη 1,5 χρόνο μετά. Είναι αυτό το σχόλιο που επανέφερε χθες στην επικαιρότητα η Μαρία Καρυστιανού.

«Θεωρούμε λογικό κάποιος συγγενής κάποιου θύματος, κάποιου δυστυχήματος να εγκαλεί ή να προπηλακίζει δημοσίως τον πρωθυπουργό; Φαίνεται πως κάποιοι το θεωρούν» έγραψε για τον… προπηλακισμό του Μητσοτάκη από τον… κανέναν.

Δημόσιος προπηλακισμός του Έλληνα πρωθυπουργού σε ομιλία του, είτε στη Βουλή είτε εκτός Βουλής, δεν έχει υπάρξει ποτέ. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης και οι θαυμαστές του είναι που το έχουν πράξει πολλάκις. Όπως όταν ο κυβερνήτης της χώρας αποκαλούσε «ψεκασμένους συνωμοσιολόγους» τους συγγενείς των Τεμπών.

Ο Πρετεντέρης επικαλέστηκε, για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ως πρότυπο χώρας με πολιτικό πολιτισμό τη Γαλλία, εκεί «που δικάζονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στις 14 Νοεμβρίου 2015 στον Κάτω Ρήνο». Όπως ενημέρωνε την ελληνική κοινή γνώμη, «παραδόξως, έχουν και οι Γάλλοι συγγενείς που βίωσαν την απώλεια των δικών τους», αλλά «κανείς συγγενής δεν επιχείρησε να εγκαλέσει ή να προπηλακίσει τον Μακρόν ή κάποιον υπουργό του».

Στη Γαλλία, που φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση ο Πρετεντέρης, σε σχέση προφανώς με την εκτός… Διαφωτισμού Ελλάδα, ο Μακρόν έχει φάει δύο φορές αβγά στο κεφάλι από διαδηλωτές και έτρεχαν οι κρόκοι πάνω στο κοστούμι του. Και μία φορά τον χαστούκισαν σε κοινή θέα στο πρόσωπο, φωνάζοντας «Κάτω η Μακρονία». Τέτοια γεγονότα με Έλληνες πρωθυπουργούς δεν έχουμε δει στην Ελλάδα. Ευτυχώς, δεν έχουμε μετατραπεί ακόμα σε Γαλλία, ούτε υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για «κλούβια» επιχειρηματολογία μιμητισμού.

Ο Πρετεντέρης δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, στο σχόλιό του την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, ενώ επικαλείται και Ανεξάρτητες Αρχές. Όμως, η Δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει βαλθεί να απογοητεύσει τη σιγουριά του, αφού μέχρι τώρα οι Αρχές απαιτούν από τους συγγενείς να βρουν στοιχεία, όχι από τον κρατικό μηχανισμό που σύσσωμος κουκουλώνει την υπόθεση κι εξαφανίζει αρχεία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών Μαρία Καρυστιανού ξέσπασε διαβάζοντας εκείνο το κείμενο του Πρετεντέρη περί… λογικής: «Ένας “δημοσιογράφος” αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε όχι ό,τι απέμεινε από το παιδί μας, αλλά ό,τι μας παραδώσανε άρον άρον, και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη. Και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια τη γνώμη μας για τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρώην υπουργού Μεταφορών, παρακάμπτοντας τη “δικαιοσύνη” που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο».

Και συνέχισε: «Αλήθεια, πού βρίσκετε την ομοιότητα με το δυστύχημα στη Γαλλία και τη συμπεριφορά του Μακρόν; Στο δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους από υπερβολική ταχύτητα; Αυτά που συνέβησαν εδώ είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για τη λογική, τη “δικαιοσύνη”, την ηθική, αλλά και για τη “δημοκρατία”. Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δική μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας».

Χθες, το Politico δεν δικαίωσε τη… λογική Πρετεντέρη, αλλά αυτήν της Καρυστιανού. Μιλά για «συγκάλυψη, κακοστημένες έρευνες και ένα γενικότερο αίσθημα ατιμωρησίας που βαράνε καμπανάκια επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Οι 1.500.000 πολίτες που υπέγραψαν υπέρ της Καρυστιανού επέλεξαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους νόμιμα, ειρηνικά και απόλυτα δημοκρατικά. Η στάση της μάνας και ιατρού έως τώρα είναι υποδειγματική σε κάθε επίπεδο, πέρα από λεβέντικη, και εκφράζει έναν πολιτικό πολιτισμό που όλοι θα είχαν όφελος αν επικρατούσε κάποτε στην Ελλάδα.

Δεν είναι «φουσκωτοί» να σπρώχνουν και να φιμώνουν κόσμο σε εκδηλώσεις, δεν αντιμετωπίζουν ως εχθρούς όσους σηκώνουν ανάστημα σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις, ούτε είναι θαυμαστές του γαλλικού πολιτικού «πολιτισμού» με πέταγμα ασπραδιών σε κεφάλια αρχηγών κρατών. Και δεν δέχονται μαθήματα λογικής. Ειδικά όταν αυτή η λογική διαλέγει σταθερά την πλευρά της εξουσίας και το σαλιάρισμα με το Μαξίμου.

  1. Πούσουνα μωρέ ντερμπεντέρη όταν κάθε μέρα νοιώθουμε στο πετσί μας τη ποικιλόμορφη βία των εκπροσώπων της ελιταμπουρίας και μέσω αυτών το ξυλο των ραβδούχων της; τη πείνα; , τη στέρηση; ,τον εξευτελισμό του ασθενούς στα νοσοκομεία; και τόσα άλλα ;
    Εσύ είσαι από τη μεριά των λίγων και των….χορτάτων!
    Να εύχεσθε, εσύ και αυτοί που σας…καλοζωίζουν, να μην σηκωθεί ο ΡΑΓΙΑΣ απο το καναπέ για να διεκδικήσει το μερτικό του!

  2. Μεθοδεύσεις την απαξίωση και τον ωχαδελφισμο του Έλληνα πολίτη σιγά σιγά δεκαετίες πολλές κιαυτο νομιζετεσας δίνει το τραγικό δικαίωμα να γράφετε όσα γράφετε να απαξιώνετετους άγραφος νόμους να πληγωνετε την καρδιά και τη δύναμη της ψυχής μας.ποσο τραγικοί είστε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι δάσκαλοι που έριχναν σφαλιάρες

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνος που περνάει παίρνει μαζί του και κάποιους πόντους από τη νοημοσύνη του λαού μας....

Αφόρητα λογύδρια στον αγιασμό

Όσοι είναι γονείς, αδέλφια ή λοιποί στενοί συγγενείς (θείοι/ες, παππούδες, γιαγιάδες) με μαθητές σίγουρα θα έχουν υποστεί το μαρτύριο...

Νέα αθώωση του Ι. Φιλιππάκη και δικαστική ήττα του Σ. Μιωνή

Ομόφωνα αθώο έκρινε τον εκδότη της «δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη, το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, ύστερα από μήνυση που είχε...

Κασσελάκης: Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε τη σάτιρα στην πολιτική μας. Δεν είναι ασύνηθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση να χλευάζονται, όταν ξεφεύγουν. Αλλά...