Ξέχνα την ελευθερία του λόγου που ήξερες

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι. Μέσα από τη θερινή ραστώνη που κάποιοι ήμασταν τυχεροί να τη βιώσουμε διότι κάποιοι συμπατριώτες μας ήρθαν αντιμέτωποι πάλι με τις φλόγες, διαβάσαμε και ειδήσεις για τις οποίες μόνον αδιάφοροι δεν θα έπρεπε να είμαστε.

Ο κόσμος που απλώνεται γύρω μας δεν είναι ο κόσμος της χαλαρότητας που βίωσαν οι μπούμερς. Μπροστά μας μία νέα πραγματικότητα εν είδει δυστοπίας ξεπροβάλλει. Ο Σάντρο Γκότσι, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε στις 19 Αυγούστου ότι η πλατφόρμα X «οφείλει να συμμορφωθεί με την οδηγία DSA όσον αφορά την παραπληροφόρηση και την υποκίνηση μίσους», αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπη με απαγόρευση. Συνέδεσε, βέβαια, τα προηγούμενα με την άνοδο της καλούμενης ως «ακροδεξιάς». Δεν παρατηρήθηκε η ίδια ευαισθησία όταν το πρώην τουίτερ, μη ευρισκόμενο στα χέρια του Μασκ, απαγόρευσε στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναρτά τις σκέψεις του.

Επιβεβαιώνεται ο Παναγιώτης Κονδύλης σε αυτό το σημείο όταν, απογυμνώνοντας τις ιδεολογίες, κατέθετε τη σκέψη ότι η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια εκείνου που κατέχει την ισχύ. Και σε αυτόν τον τεράστιο διανοούμενο, παρεμπιπτόντως, το ελληνικό πανεπιστήμιο των μπούμερς δεν πρόσφερε θέση καθηγητή. Ο Μασκ λοιπόν, παρατηρώντας ότι οι πολυεθνικές και άλλου είδους συμφέροντα εννοούν ως «ελευθερία του λόγου» ό,τι δεν διαταράσσει την ευμάρεια του καθεστώτος του Νταβός, προέβη σε μία παράτολμη κίνηση. Εξέφρασε ανοικτή υποστήριξη προς τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και γενναία οικονομική ενίσχυση για την εκστρατεία του. Ο ίδιος ο γιος του Μπόμπι Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, καίτοι σταθερά προερχόμενος από το κόμμα των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί δεν είναι πλέον «υπέρμαχοι του Συντάγματος» και μέσα σε αυτά που τους κατηγόρησε είναι η καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου. Το μπλοκ μπετοναρίστηκε, λοιπόν, και πολλές από τις ελευθερίες μας που θεωρούσαμε δεδομένες θα περάσουν μέσα από την κάλπη των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Διαφορετικά, δείτε τι συμβαίνει στη Βρετανία. Αδειάζουν οι φυλακές για να χωρέσουν οι «ακροδεξιοί» εντός τους. Κάποιος κοινοποιεί περιεχόμενο από τα κοινωνικά δίκτυα και έρχεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή φυλάκισης! Υφίστανται διπλά κριτήρια για την κοινότητα των λευκών Βρετανών και όλων των άλλων κοινοτήτων που ήλθαν στον Ηνωμένο Βασίλειο δίχως τη συγκατάθεση της πρώτης, της μεγαλύτερης δηλαδή, κοινότητας. Φρίκη! Αλλά μην πάτε μακριά. Και στην πατρίδα μας, εάν εξαιρέσουμε τη «δημοκρατία» και την «Εστία», τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ παίζουν ειδήσεις από τη μεριά του «καθεστώτος». Θα έπρεπε ο πατριωτικός χώρος ΑΜΕΣΑ να συστήσει έναν διακομματικό νομικό φορέα εναντίον της λογοκρισίας. Είναι η μάχη της γενιάς μας.

*Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, πολιτικός και γεωπολιτικός αναλυτής

  1. Στην περίπτωση αυτή ο Μάσκ είναι ο πανίσχυρος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αλλά προκλητικά πουτινικος στην προπαγάνδα του.
    Τίποτα το περίεργο όταν τα χοντρά πακέτα για να αγοράσει το Twitter τα έδωσαν εκτός από το σύνηθες σκυλολοϊ της Wall Str. οι αχυρανθρωποι του Πούτιν ολιγαρχες Petr Aven και Vadim Moskvich.

  2. Ποιας ‘γενιας’ σας;;; Πέρασε αυτή… Σιγά μη βγείτε και στο δρόμο οι βολεμένοι.

  3. @ ανατολικός τομέας
    Μήπως είναι και το “σκυλολόι της Wall Str.” πράκτορες του Πούτιν ?
    Και ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ πουτινικός προπαγανδιστής ?
    Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ελευθερία του λόγου.
    Αν μη τι άλλο για να γελάμε με εμμονικούς πουτινοφάγους.

  4. @pythagorean Ο γυρολόγος έφαγε πόρτα από την Χάρρις πρώτα. Έπειτα το σκυλολοϊ είναι παντού, όπου υπάρχει κέρδος και ο ένας μεγαλοεπενδυτης δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να είναι οι άλλοι. Αλλά οι αχυρανθρωποι του Πούτιν ήταν έκπληξη και εξηγούν γιατί ο Μάσκ συστηματικά κατέβαζε τους διακόπτες του Σταρλινκ στους Ουκρανούς. Δεν είναι απλώς ένας συμπαθών τη Ρωσία ο Μάσκ. Κάθε παγκόσμιος και πανίσχυρος όπως αυτός, ινφλουενσερ, είναι επικίνδυνος για όποιο έθνος βάλει στο μάτι. Δήθεν αντιwoke με αλλοπροσαλλες όμως ατομικές επιλογές, καθόλα αφερεγγυος.

  5. @ ανατολικός τομέας
    Όποιος διαφωνεί με τις διεστραμμένες ελίτ Ουάσιγκτον / Βρυξελλών / Νταβός βαφτίζεται από τα συστημικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους “πουτινικός” και/ή “ακροδεξιός”.
    Ενώ η γνώμη του χαρακτηρίζεται “misinformation” και λογοκρίνεται.
    Δεν υπερασπιζόμαστε πρόσωπα αλλά αρχές, με ύψιστη την ελευθερία του λόγου.
    Αυτό είναι το νόημα του εύστοχου άρθρου του Καλυβιώτη.
    Και να μην πετάμε πονηρά τη μπάλα στην εξέδρα / Πούτιν.

  6. @Pythagorean δεν βάφτισα κάποιον ακροδεξιό, που δεν είναι, η ελευθερία του λόγου που υπερασπίζεται ο Μασκ είναι επιλεκτική όπως αποδεικνύεται. Στο άρθρο αναφέρθηκε στον Μάσκ. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε και τα πλήρη μοτίβα του κάθε Μάσκ. Ο Μάσκ είναι επικίνδυνος εξ αιτίας της ισχύος του περισσότερο από 10 στρατιές γιατί επηρεάζει θερμοκεφαλους.

  7. @ ανατολικός τομέας
    Οι διάφοροι Μασκ & Τραμπ έχουν πέραση λόγω της πολύπλευρης κρίσης και παρακμής όπου ταχύτατα οδηγείται η δύση από τις διεστραμμένες και διεφθαρμένες ηγεσίες που επιμελώς αποφεύγεις να κριτικάρεις.
    Ηγεσίες που καταπνίγουν την ελευθερία του λόγου μπας και διασωθούν.

  8. @pythagorean Δεν αποφεύγω, αυτά είναι δεδομένα και χιλιοειπωμένα, αλλά το αντίδοτο δεν είναι ο Πούτιν. Στην Ουκρανία άνδρες μαχητές μάχονται υπέρ πατρίδας και οικογένειας και καμία σχέση με διεστραμμένους ηγέτες και καταστάσεις. Κατά τα άλλα συμφωνώ για Τραμπ και Μασκ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το τέλος του «αριστερού» αφηγήματος

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, στη Γαλλία, αναπτύχθηκε ένα ρεύμα που είχε μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ και αναφερόταν...

Η εξουσία της δουλικότητας

Και μόνο από αυτές τις δύο φωτογραφίες κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος που...

Κώδωνες κινδύνου σε μια θάλασσα προβλημάτων

Με πολιτικούς του διαμετρήματος ενός Παύλου Μαρινάκη δεν αξίζει κανείς να χαλαλίζει τα λόγια του. Μια παρατήρηση μόνο, κι...

Ελληνοκεντρική Παιδεία Αρίστων

Άνοιξαν πάλι τα σχολεία και είναι συγκινητικό να βλέπεις τα πρωτάκια, να θυμάσαι τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, που σίγουρα νιώθουν...