Μιας πεντάρας βοήθεια…

Του Χρήστου Μπολώση

Η σκηνή γνωστή, από τη σπουδαία ταινία «Μιας πεντάρας νιάτα». Η Ειρήνη Στρατάκη (Έλλη Φωτίου) προσπαθεί να αποσπάσει μια παράταση εξόφλησης δόσης από τον εργολάβο Σωκράτη (Στάθης Χατζηπαυλής), ο οποίος είναι ανένδοτος.

Πάνω στη συζήτηση όμως προκύπτει ότι ο εργολάβος είναι φανατικός μπουζουκόβιος και θαυμαστής του μουσικοσυνθέτη Α΄ Τσεβά Τένγκουλα, πατέρα της Ειρήνης. Ο Σωκράτης ενθουσιάζεται και πάνω εκεί η Ειρήνη ζητάει την πολυπόθητη παράταση.

Τότε αυτός, έπειτα από σκέψη, λέει: «Για χάρη του Τσεβά, για το κρασί που ήπιαμε, θα περιμένω δυο μέρες ακόμα», με την Ειρήνη απογοητευμένη να σχολιάζει «Μόνο; Τόσο κρασί ήπιατε;».

Προς τι όμως όλος αυτός ο πρόλογος;

Διάβασα σε πρωτοσέλιδο κυβερνητικής εφημερίδος να αναγγέλλει χαρουμενοθριαμβευτικά: «Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ενισχύσεις (για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών) από Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία».

Έψαξα να βρω τη βοήθεια της Γαλλίας, που τη χρυσώνουμε με τις αγορές των Ραφάλ και Μπελαρά και αυτοί έδωσαν τις… νάιλον σακούλες που σκεπάστηκε το πρωθυπουργικό ζεύγος για να μη βραχεί στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γαλλία, λοιπόν, μας διέθεσε (δεν ξέρω αν τελικώς ήλθε, διότι εν τω μεταξύ έσβησαν οι φωτιές…) ένα ελικόπτερο. Όπα, ρε μεγάλοι, και καταξοδευτήκατε.

Πάντως, η εφημερίδα τη δουλειά της την έκανε. Ενημέρωσε τον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...

Και κλάααμα για τη Λατινοπούλου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σχετικώς με μια φωτογραφία που «ποστάρισε» η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λύσσαξαν, και βέβαια αυτό έχει την...

Πώς πιάστηκε… Αμερικανάκι ο Κασσελάκης

Ακόμα δυσκολεύονται πολλοί (εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) να καταλάβουν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε το κολοσσιαίο λάθος να μην...