Θέλουν τον αστυνομικό πειναλέο και ξεθεωμένο

Μαρινάκης και Παππάς βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αφού ανέχονται τα σώματα Ασφαλείας να κάνουν δύο δουλειές και να σκοτώνονται ως οικοδόμοι

Του Βασίλη Γαλούπη

Αποτελεί τζάμπα μαγκιά να αποκαλεί κανείς τους αστυνομικούς «μπάτσους». Είναι μια ανέξοδη «μόδα» εδώ και τόσες πολλές δεκαετίες, που έχει καταντήσει πια παλιακή. Παρά ταύτα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς αποκάλεσε «μπατσάκο» έναν αστυνομικό σε διαδικτυακή κόντρα. Επιπλέον, σύμφωνα με ένα ηχητικό που κυκλοφόρησε, φέρεται και να τον απείλησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε, ζητώντας τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «για τη χυδαία και απειλητική συμπεριφορά του», προσθέτοντας με έμφαση ότι «σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του θα ήταν αυτονόητη».

Στην ουσία, όμως, κυβέρνηση και Παππάς είναι στην ίδια πλευρά της συγκεκριμένης ιστορίας. Και οι δύο υποτιμούν την Αστυνομία και την απαξιούν ο καθένας με τον τρόπο του. Οι μεν με πράξεις, ο δε με λόγια.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, έσπευσε να υπερασπιστεί τους Έλληνες αστυνομικούς μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διεκπεραιωτική οργή κομματικής προσήλωσης του Μαρινάκη στοχεύει στον Κασσελάκη, ενώ ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι (και) η Αστυνομία υποφέρει από τον οικονομικό στραγγαλισμό της κυβέρνησης.

Και οι δύο πλευρές του επεισοδίου, Παππάς και Μαρινάκης, ενδιαφέρθηκαν τελικά μόνο για να φέρουν εις πέρας τη δική τους ατζέντα.

Ασφαλώς και η δήθεν επαναστατική μαγκιά του ευρωβουλευτή είναι πέρα από παρωχημένη και κατακριτέα. Κι ελαφρώς αστεία για έναν ενήλικα άνθρωπο και πρόσφατα εκλεγμένο πολιτικό. Κανείς δεν εντυπωσιάζεται πια με το «μπατσάκο». Ακόμα χειρότερα όταν ένας ευρωβουλευτής φέρεται να ακούγεται να λέει όσα ξεστόμισε ο πρώην μπασκετμπολίστας.

Από τους δύο, Παππά και Μαρινάκη, ο πρώτος, που κάθεται στην καρέκλα του ευρωβουλευτή, έκανε bullying, χαχανίζοντας σαρδόνια κι εκ του ασφαλούς σε έναν αστυνομικό. Είναι έτσι κι αλλιώς κατακριτέος για το φτηνό κι εύκολο νταηλίκι του, αλλά όχι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο Μαρινάκης, όμως, είναι υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που αποφασίζει τι είδους Αστυνομία έχουμε.

Η χθεσινή αναφορά του Μαρινάκη ήταν: «Είναι αδιανόητο ένας εν ενεργεία εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο να απειλεί και να βρίζει με τόσο χυδαίο τρόπο αστυνομικούς που σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς».

Πράγματι, όπως είπε ο Μαρινάκης, οι αστυνομικοί «σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς». Είναι, όμως, η κυβέρνηση που εκπροσωπεί η οποία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, δεν σέβεται το έργο των αστυνομικών, με συνέπεια να μένει αθωράκιστη όλη η κοινωνία.

Πριν από μόλις λίγους μήνες, τον Απρίλιο, ο αστυνομικός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος έχασε τη ζωή του όχι εν ώρα υπηρεσίας, αλλά σε εργατικό δυστύχημα. Ο 31χρονος έπρεπε να κάνει και δεύτερη δουλειά, στην οικοδομή, για να επιβιώσει λόγω των μη αξιοπρεπών μισθών στην ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν τότε που το πανελλήνιο πληροφορήθηκε ότι το 80% των αστυνομικών είτε ψάχνει είτε ήδη έχει βρει μια δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να ζήσει. Από delivery και οικοδομή, μέχρι σεκιούριτι και φορτοεκφορτωτικές, αρκεί να βγαίνει ένα μεροκάματο.

Ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε και ο Παππάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης νοιάζονται για όλα αυτά στον θεατρικό «πόλεμο» που άνοιξαν με φόντο καμιά ψήφο παραπάνω ή λίγη ψευτομαγκιά στα social media.

Όσο οι περισσότεροι αστυνομικοί μπαίνουν στην υπηρεσία με έναν μισθό κάτω από τα 1.000 ευρώ, μη μπορώντας να ζήσουν ή να σκεφτούν να κάνουν οικογένεια, ο Μαρινάκης παριστάνει τον υπερασπιστή τους.

Ο φορολογούμενος δεν πληρώνει στο κράτος για να μοιράζει η κυβέρνηση απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους. Πληρώνει για να έχουμε, εκτός των άλλων, και «κανονική Αστυνομία». Δίχως «πεινασμένους» αστυνομικούς, που θα δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα, με ακόμα ένα «μαύρο» οκτάωρο ως ντελιβεράδες ή σοβατζήδες και ταξιτζήδες.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Μαρινάκη θα μπορούσε να ληφθεί σοβαρά μόνο αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών – ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα που μετά τον θάνατο του συναδέλφου του δήλωνε:

«Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν αναγκάζονται να δουλέψουν δεύτερη εργασία στην Αττική για να επιβιώσουν. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Όμως η ηγεσία κάνει τον τυφλό και άτυπα το επιτρέπει, γιατί την εξυπηρετεί μαζί με την Πολιτεία, εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλίσει βιώσιμους μισθούς για τον Έλληνα αστυνομικό. Δυστυχώς, οι απαιτήσεις για τον Έλληνα αστυνομικό και από την Πολιτεία και από την κοινωνία είναι να στέκεται αντίστοιχος του αστυνομικού του FBI, οι μισθοί του όμως είναι μισθοί ψωροκώσταινας. Ασφάλεια πολιτών δεν μπορεί να προκύψει, διότι ένας κακομοίρης αστυνομικός δεν μπορεί να παράξει αξιόπιστη αστυνόμευση».

Για τους Έλληνες φορολογουμένους είναι η ώρα η κυβέρνηση, πέρα από τη στιλιζαρισμένη ιδεολογική αντιπαράθεση περί Ελληνικής Αστυνομίας, να αντιμετωπίσει το αληθινό πρόβλημα.

Όσο ο Μαρινάκης αντιδρά με… αγανακτισμένες ανακοινώσεις για τις απαράδεκτες ανοησίες του Παππά, ο οποίος ακόμη δεν έχει καταλάβει καν ότι είναι ευρωβουλευτής, η κατάσταση της αστυνόμευσης επιδεινώνεται συστηματικά. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της νυν κυβέρνησης.

Η δουλειά του Μαρινάκη δεν εξαντλείται στην καφενειακή κουβέντα περί «μπάτσων». Το χρέος της κυβέρνησης είναι να αντιστρέψει άμεσα την αποχρηματοδότηση και τη διάλυση της Αστυνομίας. Μια «κανονική» κυβέρνηση αυτό θα έκανε.

  1. …κ.Γαλουπη. -Δεν εγκρινω την επιλογη λεξεων και εκφραση του κ.Παππα, ΑΛΛΑ.. -Σημερα, στο DOCUMENTO (φυσικα..) δημοσιευει η Ε Ακριτα…στιχομυθια απο το 2019 με τον εν λογω..”οργανο”..-Για ριξε μια ματια και θα δεις…
    -Αφ ετερου, η ΕΛΑΣ (με -ευτυχως- ΠΟΛΛΕΣ εξαιρεσεις) προ πολλου εχει απωλεσει τον σεβασμο, την αγαπη, και εμπιστοσυνη του ΛΑΟΥ -ο οποιος και πληρωνει -τα -οντως εξευτελιστικα- μεροκαματα που δινει το κρατος, -το οποιο εχει “αλλου” ..προτεραιοτητες …συνδρομης!! (ΜΜΕ, Μεγαλοεργολαβους, απευθειας αναθεσεις..κλπ..)
    Εξαλλου, μη ξεχναμε οτι ζουμε στη χωρα οπου ο Πιλοτος του F16 εισπραττει περ. το 15% του μισθου του …βουλευτη!! (θα μπορουσα εδω να αναφερω μερικα -αρκετα ΟΝΟΜΑΤΑ..αλλα, τα αυγα ειναι πιο χρησιμα…τηγανητα -παρα στον…τοιχο..!!

  2. Ντροπή δεν είναι συμπεριφορά αυτή ευροβουλευτη πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Ξέρει τι μισθό παίρνει ο Έλληνας αστυνομικός? Παίρνει το 1/3 και ίσως και παρακάτω από τον μισθό του ευρωβουλευτή που κάνει κάνει διακοπές στις Βρυξέλες .Οι αστυνομικοί κάθε μέρα παίζουν με την ζωή τους γι αυτό λίγο σεβασμός δεν βλάπτει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελληνοκεντρική Παιδεία Αρίστων

Άνοιξαν πάλι τα σχολεία και είναι συγκινητικό να βλέπεις τα πρωτάκια, να θυμάσαι τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, που σίγουρα νιώθουν...

ΣΥΡΙΖΑ σε σπιράλ καταστροφής

Σε σπιράλ καταστροφής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες. Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή, και να γράψω...

Σαββατοκύριακο στη δουλειά

Ακούγοντας στις 4.30 τα χαράματα τον μεταλλικό ήχο της αφύπνισης η πρώτη σκέψη που σου περνά από τον νου...

Εμείς και οι «γείτονες»

Οι ιδέες έχουν συνέπειες, έγραφε κάποτε ο φιλόσοφος Richard M. Weaver. Και είναι αλήθεια. Αναλογιστείτε, οι ιδέες της Aριστεράς...