Κατηγορίες παραθεριστών που συναντάς στις διακοπές

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

1. Ο φιγουρατζής

Δεν τον πιάνει το μάτι σου, αλλά σκάει μύτη με ιδιωτικό τζετ ή -βολικότερα- με μεταφορικό μέσο του Δημοσίου. Το χέρι στην τσέπη διχάζει: ή δηλώνει άνεση και αυτοπεποίθηση στα σοκάκια του νησιού ή είναι προάγγελος κιμπάρικων υποσχέσεων στη ΔΕΘ. Τα μεσημέρια στη βεράντα ή στην κοσμική παραλία διαβάζει μανιωδώς βιβλία αυτοβελτίωσης, καθώς, όπως λέει, οφείλει να γίνεται καλύτερος έπειτα από κάθε μέτρια επίδοση.

2. Ο άπλας

Τον συναντάς κυρίως σε διακοπές στο εξωτερικό. Από μερικούς θεωρείται αρχοντικό είδος του παρελθόντος που εξαφανίστηκε, αλλά διάσπαρτα άτομα επιβιώνουν ακόμα με δυσκολία μέσα στο εχθρικό, νεοφιλελεύθερο περιβάλλον. Αφήνει σαρωτικές εντυπώσεις όπου βρεθεί, όπως ένα υποβρύχιο στον ήσυχο βυθό.

3. Ο εκσυγχρονιστής

Θα περίμενες να διαλέγει κάθε χρόνο διαφορετικό θέρετρο, αλλά προτιμά επί 20+ χρόνια το ίδιο νησί. Θα περίμενες πάλι ότι το νησί αυτό, με τις ιδιαίτερες φροντίδες και το ενδιαφέρον του ανδρός, θα είχε μετατραπεί σταδιακά σε αιγαιακή Σιγκαπούρη, αλλά ακόμα τα καράβια δυσκολεύονται να δέσουν στον ακατάλληλο προβλήτα.

4. Ο κουλτουριάρης

Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μερακλώνει μόνο με «Carmina Burana» και να φχαριστιέται με εκθέσεις ζωγραφικής του Πικάσο. Η τραγιάσκα ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες όχλου που φοράει κινέζικα καπελάκια με στάμπες της πεντάρας. Σε στιγμές χαλάρωσης θα τον πετύχεις, πάντως, να μαδάει μολόχες ή γαριφαλιές ακούγοντας λαϊκές ωδές του ’80 ή του ’90. Ίσως ακόμα ο καλύτερος για παρέα εν συγκρίσει με τους υπολοίπους, κατά το στρατηγικό δόγμα «το μη χείρον βέλτιστον».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αφόρητα λογύδρια στον αγιασμό

Όσοι είναι γονείς, αδέλφια ή λοιποί στενοί συγγενείς (θείοι/ες, παππούδες, γιαγιάδες) με μαθητές σίγουρα θα έχουν υποστεί το μαρτύριο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...

Και κλάααμα για τη Λατινοπούλου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σχετικώς με μια φωτογραφία που «ποστάρισε» η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λύσσαξαν, και βέβαια αυτό έχει την...