Ρεσιτάλ αναισθησίας Σκέρτσου: Εγγυάται… ανασφάλεια

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ευθαρσώς ότι η κανονικότητα Μητσοτάκη «χρειάζεται ψυχική ανθεκτικότητα» και γερό στομάχι!

Του Βασίλη Γαλούπη

Μέσα στην αγωνία του να περάσει «γραμμή» για ένα γρήγορο τέλος στην αναζήτηση ευθυνών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές, ο Σκέρτσος ενημέρωσε χθες τους πολίτες ότι ήρθε η ώρα να συμφιλιωθούμε «με την ιδέα ότι τα καλοκαίρια της ανεμελιάς δίνουν πλέον τη θέση τους σε καλοκαίρια που σκεπάζονται από ένα σύννεφο ανασφάλειας» και ότι πρέπει να μπει στη συζήτηση «ο παράγοντας της ψυχικής ανθεκτικότητας που πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα κανονικότητα της κλιματικής κρίσης».

Οι δηλώσεις Σκέρτσου δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση, επειδή συμβαδίζουν απόλυτα με το έργο της κυβέρνησης. Η Ελλάδα θα καίγεται κάθε καλοκαίρι και θα πνίγεται κάθε φθινόπωρο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2019. Θα μαρτυρά ξανά και ξανά από τον «Ιανό» και τον «Daniel», από τις πυρκαγιές στην Αττική, στον Έβρο, στην Εύβοια, στη Ρόδο, στην Πελοπόννησο.

Ο Σκέρτσος ήρθε με την τελευταία του ανάρτηση στο facebook να μας εγγυηθεί ότι στο εξής αυτή θα είναι η ζωή μας. Τέλος στα καλοκαίρια της ανεμελιάς, ώρα για τα καλοκαίρια της ανασφάλειας που μας παρέχει απλόχερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πάνε οι παλιές κανονικότητες, έφτασε η στιγμή για την ψυχική ανθεκτικότητα που θέλει να μας «φορέσει» το Μαξίμου.

Ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού συστήνει, πρακτικά, στους πολίτες ότι για να αντέχουν τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τα Τέμπη, τις υποκλοπές κι όλα τα φυσικά ή αφύσικα «φαινόμενα» μιας αποκτηνωμένης κυβέρνησης και του χαοτικού κρατικού μηχανισμού που έχει δημιουργήσει θα πρέπει να αποκτήσουν γερό στομάχι. Ή, νεοεπιστημονικά, «ψυχική ανθεκτικότητα».

Ο Σκέρτσος, όμως, που διαμορφώνει την ιδεολογική πλατφόρμα της κυβέρνησης εκπροσωπώντας δήθεν το… νέο, δεν σταματά εκεί. Κάνει οριζόντια μετατόπιση ευθύνης, επιδιώκοντας να πείσει ότι φταίνε το ίδιο μια παθητική κυβέρνηση κι ένας ανίκανος κρατικός μηχανισμός με τον μέσο πολίτη. Είναι η τροϊκανή ατζέντα για την καλλιέργεια της μαζικής συνενοχής.

Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης διαρκώς μιλάει για το «καινούργιο» και ότι «πρέπει να κοιτάμε μπροστά», διότι αν κάνουμε το… λάθος και δούμε πίσω, θα υπάρχουν τα πέντε χρόνια ερημοποίησης της Ελλάδας επί Μητσοτάκη με το ρεκόρ όλων των εποχών σε καταστροφές φυσικού πλούτου και περιουσιών, αλλά ο ίδιος πολιτεύεται με το τοξικό δόγμα Πάγκαλου, εκείνο το τερατώδες «μαζί τα φάγαμε».

Κατά την υποτιθέμενη ανανεωτική λογική Σκέρτσου «η ζωή μας θα γίνει ξανά πιο ασφαλής και προβλέψιμη, αν επενδύσουμε περισσότερο στην πρόληψη, στον συγκερασμό της ατομικής με τη συλλογική ευθύνη, στον εθελοντισμό, στο ουσιαστικό νοιάξιμο για το περιβάλλον».

Ο συγκεκριμένος υπουργός Επικρατείας δεν έχει τολμήσει ποτέ να ζητήσει την ψήφο του λαού για να αποτιμηθεί στην κάλπη το… έργο του από το 2019 μέχρι σήμερα. Το αποφεύγει επειδή μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Από τον Μητσοτάκη, όμως, έχει το πράσινο φως να κάνει διαρκώς εξοργιστικές δηλώσεις, με στόχο να εμπεδώνεται στην κοινή γνώμη ότι η ζωή μας είναι… αναπόφευκτο να γίνεται χειρότερη.

Ο Σκέρτσος είναι αυτός που δήλωνε εν μέσω πανδημίας ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», επειδή το πλάνο ήταν το 2024 η κυβέρνηση να έχει καταστρέψει το ΕΣΥ.

Τώρα κουνάει το δάχτυλο ότι «το ζητούμενο δεν είναι να συγκρίνουμε τα περισσότερα “δικά μας” με τα λιγότερα “δικά τους” καμένα στρέμματα» ούτε «έχει νόημα να συγκρίνουμε τους λιγότερους “δικούς μας” με τους περισσότερους “δικούς τους” νεκρούς». Όμως ο μόνος που το έχει κάνει αυτό είναι ο Μητσοτάκης όταν μέσα στη Βουλή έλεγε «εσείς μετράτε φέρετρα κι εμείς στρέμματα».

«Η δαπάνη για την Πολιτική Προστασία μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατά 180 εκατ. ευρώ» έγραψε χθες ο Σκέρτσος, δίχως να εξηγήσει γιατί τα παραπανίσια λεφτά των φορολογουμένων δεν έπιασαν τόπο, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Πού και πώς ξόδεψε πάλι τα χρήματά μας η κυβέρνηση, όταν συμβαίνει ακριβώς ό,τι και πέρυσι ή πρόπερσι;

Ως Νο2 του Μαξίμου, δεν θεώρησε αναγκαίο καν να απολογηθεί για ποιο λόγο κι ενώ «έχουν αυξηθεί από το 2019 έως σήμερα κατά σχεδόν 50% τα εναέρια μέσα για την πυροπροστασία», με ανάλογες δημόσιες δαπάνες, υπάρχουν την τελευταία πενταετία οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Ιστορία της χώρας. Πού είναι ο συντονισμός του… επιτελικού κράτους των Σκέρτσων και των Γεραπετρίτηδων;

Όμως ο Σκέρτσος, όχι αυτή τη φορά ως Πάγκαλος αλλά σαν… ψυχολόγος, ξέρει να δίνει καλές ψυχολογικές συμβουλές: «Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε το ψυχικό άγος που συνοδεύει τη συνύπαρξη με τη νέα κανονικότητα της κλιματικής κρίσης που οδηγεί κάθε χρόνο με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερες, συχνότερες και εντονότερες πυρκαγιές».

Για να καταλήξει, ασφαλώς, ότι δεν έχει ευθύνη μόνο η κυβέρνηση που σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να μπορεί να προστατέψει ακόμα και το Χαλάνδρι ή τα Βριλήσσια, αλλά και ότι «πρέπει να κάνουμε τη μετάβαση σε μια νέα κουλτούρα ευθύνης και πρόληψης όπου όλοι μαζί κράτος, δήμοι, κοινωνία των πολιτών θα δείξουμε ότι παίρνουμε στα σοβαρά την αλλαγή του κλίματος».

Η περιβαλλοντικά αναίσθητη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα ρυπογόνα πρωθυπουργικά τζετ ακόμα για να πηγαινοέρχεται από διακοπές, που βλέπει τα δάση να καίγονται μέχρι να σβήσουν στη θάλασσα και που καταργεί πρόστιμα αυθαιρεσιών στις παραλίες μεταθέτει τη δική της ευθύνη προστασίας στους πολίτες. Στους φορολογουμένους που πάντα πληρώνουν, αλλά και πάντα καίγονται ή πνίγονται.

  1. Σημιτικό ΠΑΣΟΚ μαζί με γουοκιλα. Ο καρκίνος της Ελλάδας.

  2. Επίτηδες λοιπόν μας καίνε, κατά τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει λέει να μπει στο πετσί μας η κλιματική κρίση, απαιτείται δηλαδή να προσαρμοστούμε στην πείνα που μας επιφυλάσσει το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

  3. Κι ο ίδιος και το καθεστώς που υπηρετεί θα νιώσουν ανασφάλεια όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές!!! Να είναι ΠΟΛΥ ΣΊΓΟΥΡΟΣ!!!

  4. Το 15 ο κόσμος της νδ πίστευε να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ευκαιρία Με το σκεπτικό ότι εκείνος θα ήταν διαφορετικός από τους λοιπούς γερασμένους πλέον πρώην αρχηγούς Ο Καραμανλής δεν υπήρξε ποτέ Ο Σαμαράς δεν λειτουργούσε πλέον ο μειμαράκης παρότι συμπαθής δεν τραβούσε Και αυτό συνέβη διότι οι καιροί ήταν περίεργοι Απέναντι υπήρχε ο Ισχυρός Σύριζα με έναν νέο για αρχηγό Ο οποίος δεν είχε σχέση με πολιτικά τζάκια ούτε μακρές σκιές να τον ακολουθούν τίποτε Ο Αλέξης ήταν κάτι πραγματικά καινούργιο και φρέσκο Και προπαντός νεαρός χαρισματικός πολιτικά ικανότατος ανθρωπος.
    Οπότε με αυτά τα σκεπτικά ο κόσμος της νδ έπρεπε να βρει ένα αντίβαρο έναντι στο φαινόμενο Τσίπρα Και βρήκε (ή έτσι πίστευε ότι το βρήκε ) το αντίπαλο δέος στο πρόσωπο ενός ανθρώπου Σοβαρός μετρημένος Σύγχρονος πολιτικός που με την σειρά του αφενός θα διόρθωνε τα λάθη της ΝΔ και θα έκανε την παράταξη συμπαθή στον κόσμο Και δη να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία Και το σπουδαιότερο για την οικογένεια Μητσοτάκη ; Ότι δια μέσω του Κυριάκου θα εξανεμιζόταν η καχυποψία που υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε αυτήν
    Το ίδιο είχαν πιστέψει και εκείνοι που τον επέλεξαν 1681 ημέρες πριν Και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019 Το ίδιο και το 23 Το ίδιο και στις ευρωεκλογές
    Όμως η αλήθεια είναι ότι :Για πέντε ολάκερα χρόνια ο αφελής κόσμος που τους ψήφισε νόμιζε ότι η νδ είναι ένα κόμμα της σύγχρονης εποχής Συγκροτημένη από δεξιά στελέχη με πείρα με περγαμηνές με προϋπηρεσίες στην πραγματική ζωή σε οργανισμούς σε επιχειρήσεις στην εκπαίδευση κα μαθαίνει ότι πάνω από το 35% είναι φτιαχτή εικόνα που έχει κάνει μπάχαλο Και το 30% και βάλε των υφυπουργών και υπουργών να προέρχεται από το λεγόμενο σημιτικό πάσο Το οποίο διαμέσω των παρασκηνίων – διοικεί το υπόλοιπο 70%Με άλλα λόγια άμεσα είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της νδ Και έμμεσα της χώρας Όμως γιατί ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ έχει ανάγκη όλους εκείνους; Γιατί να μετατραπεί ως υποχείριο ως όχημα ως κάτι με αποτέλεσμα να ισχύει πλέον η διατύπωση Η ΝΔ κυβέρνηση το Πασόκ στην εξουσία; Προσοχή αυτοί δεν είναι ούτε καν Πασόκ ! Για ν α τους διώξει το Πασόκ είχε πραγματικά σοβαρούς λόγους για να πράξει κάτι τέτοιο
    Πιθανώς το Πασόκ θεώρησε ότι αυτά τα άτομα δεν είναι ικανά για επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία ούτε για εξεύρεση λύσεων για σοβαρούς τομείς ούτε για την στελέχωση κρίσιμων τομέων δεν είναι ούτε ικανά στελέχη με εκτόπισμα στην κοινωνική οικονομική ζωή Ούτε έχουν σπουδαίο σε πολιτικό μέγεθος Τα θεωρούσαν και τα θεωρούν ως τα φυράματα που δεν προσέφεραν κάτι ουσιαστικό κάτι αξιοπρόσεκτο κάτι επιτυχημένο Και το πιο σοβαρό: Ότι η ύπαρξη μέσω των πράξεων τους στο κόμμα που τους δέχθηκε μόνο κακό του έκανε Και έτσι το Πασόκ με την βοήθεια των απλών μελών του τους έδιωξαν Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι σοβαρή πολιτική φίρμα σέβεται το κεφάλαιο του δεν δέχεται ζημιογόνους παράγοντες εκείνους που το οδήγησαν σχεδόν στο βάραθρο
    Όμως γιατί ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ έχει ανάγκη όλους εκείνους; Και τι πραγματικά κατάφερε; Στο να εδραιωθεί στην σκέψη του κόσμου ότι η χώρα έχει δεξιά κυβέρνηση της κακιάς ώρας με το «σημιτικό »Πασόκ στην Και όλους εκείνους τους δέχθηκαν οι νδ προκειμένου να τους οδηγήσουν που; Στις μεγάλες επιτυχίες; Και γιατί να το πράξουν αυτό οι σημιτικοί και οι ποταμίσιοι; Στο να βοηθήσουν την ΝΔ ; Αν δεν βοήθησαν το Πασόκ τι έκανε τους νδκράτες να πιστέψουν ότι θα βοηθήσει την νδ ; Επίσης επί ημερών Κυριάκου η νδ έγινε το καταφύγιο και δη το φυτώριο ανάπτυξης και άλλων απορριφθέντων από άλλα κόμματα Διότι οι άλλες παρατάξεις σέβονται την ιστορία τους έχουν εκτόπισμα και δεν δέχονται όλους όσους δεν παράγουν Ακολουθούν επιταγές του Ιδιωτικού Τομέα Όσοι δεν είναι είτε ικανοί είτε ωφέλιμοι έστω και χρήσιμοι απολύονται Και λοιπά
    Παράλληλα τόσο ο αφελής Κυριάκος όσο και οι βουλευτές της νδ πίστευαν ότι εκείνοι θα πρόδιδαν τις ρίζες τους ; Όχι Απλά χρησιμοποιούν την νδ και τον Μητσοτάκη για τους δικούς τους λόγους Και ποιοι είναι οι λοιποί λόγοι ; Είναι 2. Ο μεν είναι η προσωπική τους επιβίωση και μόνο θεωρούν την νδ ως ξενιστή τίποτε περισσότερο Ο άλλος ήταν και είναι η εκδίκησή τους έναντι του Πασόκ που τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές Για αυτό χρησιμοποιούν την νδ και τον Κυριάκο στο πόλεμο με τον Ανδρουλάκη Ο οποίος προς τιμήν του και με την σύμπραξη των απλών μελών του τους έδηξε την κλειστή πόρτα Τους έκοψε τις γέφυρες
    Βεβαίως υπάρχουν εκσυγχρονιστές του Πασόκ το οποίο τους κράτησε Με βάση την πολιτική /προσωπική τους αξιοπρέπεια με ευρύτερη αποδοχή από τον κόσμο και όχι μονάχα του πασοκ Θα αναρωτηθείτε ναι τους κρατά για τους δικούς του λόγους Και καλά κάνει
    Το Πασόκ ότι και να θεωρήσει κάποιος είναι κόμμα που κατέχει τεράστιο χώρο τόσο στο θυμικό όσο και στην ψυχολογία του έλληνα Μπορεί να έκανε ότι έκανε αλλά παρά πολύς κόσμος το αγάπησε Και ακόμη το αγαπά Και δικαίως και ιδιαίτερα τα στελέχη του Τα οποία και αναγνωρίζουν ότι χωρίς το Πασόκ δεν θα ήταν τίποτε Ο Κόσμος είναι πολύ δεμένος με αυτήν την παράταξη Ακόμη και πρώην μ έλη του που έγιναν μέχρι και υφυπουργοί και γραμματείς και οτιδήποτε υψηλή θέση στην ΝΔ διακηρύττουν ότι παρότι προσληφθέντες από την νδ είναι πασόκ Και καλά κάνουν
    Αυτό είναι κατάντια για ιστορική παράταξη όπως η νδ Στο να εξαρτάται από απορριφθέντα προϊόντα άλλων κομμάτων απομεινάρια άλλων που δεν υπάρχουν πια όπως ποτάμι που έγινε βάλτος Για να διατηρείται στην εξουσία για να αποκομίζονται προνόμια Χάρης στα απομεινάρια ζουν οι βουλευτές Εμετική εικόνα ένα σύνολο ατόμων που συγκροτεί κυβέρνηση και βουλή να σκέπτεται το ιδιωτικό συμφέρον έναντι του συνόλου Και αν όχι για τον κόσμο τουλάχιστον για τον Αφελή πρωθυπουργό που είναι πλέον έρμαιο στα χέρια του οποιοδήποτε και που διαπιστώνει ότι πλέον είναι αργά ότι η ζημιά που του έκαναν όλοι εκείνοι είναι ανεπανόρθωτη Ότι τον εκμεταλλεύτηκαν τον εξευτέλισαν τον διέσυραν Να εξαναγκάζεται πρωθυπουργός από τυχάρπαστους προερχόμενους από το πουθενά Θλίψη
    Όμως προτού έρθει ο Κυριάκος η νδ δεν συγκροτούταν από ικανά στελέχη από την κοινωνία που έχουν βιώσει και έχουν αντιμετωπίσει αντιξοότητες Έτσι ώστε από την θέση ισχύος να μπορέσουν να βρουν λύσεις Αλλά αντιθέτως από γόνους επίγονους δυναστείες και λοιπές γαρνιτούρες Αυτές οι ομάδες για πολλά χρόνια διατηρούταν όπως γνωρίζουμε Όμως λύσεις δεν παρείχαν διότι δεν είχαν τα βιώματα για να το κάνουν Έστω να σταθούν σε ένα παράρτημα της παράταξης σε έναν περιφερειακό ΤΕΙ Όμως το έκαναν οι σκέρτσου Και έτσι οι λοιποί νδ έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία στο να ανέχονται να ζουν χάρης στους σκέρτους Τους λεγόμενους σημιτικούς Για αυτό οι εξωκοινοβουλευτικοί απαίτησαν διπλές αυξήσεις στους ήδη υπέρογκους μισθούς τους
    Το αναρτώ για Τρίτη φορά Ο Κυριάκος έπρεπε να παραιτηθεί μονάχα για την δική του αξιοπρεπή α όσο ήταν καιρός και στην θέση του να μπει άλλος Που θεωρεί εαυτόν φακίρη σε αυτήν την απεχθή φιδοφωλιά

  5. 1681 ημέρες πριν Και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019 ο κόσμος αγανακτισμένος απο τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα αποφάσισε να δώσει ευκαιρία σε εκείνο που πίστευε οτι ήταν το αντίπαλο δέος του Σύριζα Μια παράταξη σοβαρή που -υποτίθεται επιβεβαιωνόταν και οτι είχε δίκαιο οτι η ανανεωτική αριστερά θα έβλαπτε το τόπο -!!!!!Εκείνη η παράταξη παρουσίαζε σοβαρά στελέχη!!!! Και αρχηγό /μεγάλης /βαρύνουσας σημασίας και πρωτοφανές εκτόπισμα για τα ιστορικά του Τόπου! !!!!!!!! Ενσαρκωμένο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου : Σοβαρός μετρημένος Σύγχρονος πολιτικός που με την σειρά του αφενός θα διόρθωνε τα λάθη της ΝΔ και θα έκανε την παράταξη συμπαθή στον κόσμο Και δη να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία Και το σπουδαιότερο για την οικογένεια Μητσοτάκη ; Ότι δια μέσω του Κυριάκου θα εξανεμιζόταν η καχυποψία που υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε αυτήν Το ίδιο πίστεψε και για τα λοιπά μέλη του υπουργικού του συμβουλίου Ακόμα υπάρχει στην μνήμη η φράση «επιτελικό κράτος» και η διαφήμιση με τους μπλέ φακέλους που τους κρατούσαν “σοβαρά” πρόσωπα Σε αντίθεση με τους «καραγκιόζηδες» του Σύριζα-όπως πίστευαν με το φτωχό μυαλό τους οι πολίτες- Προηγήθηκαν το μακεδονικό η υπερφορολόγηση ,η εκδικητική ρήτρα του τρίτου μνημονίου ήταν και το Μάτι Καμία σχέση έλεγαν οι γελασμένοι και χαζοί πολίτες
    Όμως η αλήθεια είναι ότι :Για πέντε ολάκερα χρόνια ο αφελής κόσμος που τους ψήφισε νόμιζε ότι η νδ είναι ένα κόμμα της σύγχρονης εποχής Συγκροτημένη από δεξιά στελέχη με πείρα με περγαμηνές με προϋπηρεσίες στην πραγματική ζωή σε οργανισμούς σε επιχειρήσεις στην εκπαίδευση κα μαθαίνει τώρα ότι πάνω από το 35% είναι φτιαχτή εικόνα που τα έχει κάνει μπάχαλο το λοιπό 35 % πλην εξαιρέσεων είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας Και το 30% και βάλε των υφυπουργών και υπουργών να προέρχεται από το λεγόμενο σημιτικό Πασόκ Το οποίο διαμέσω των παρασκηνίων – διοικεί το υπόλοιπο 70%( δλδ τους δήθεν ικανούς και τους άλλους αμφιλεγόμενων ικανοτήτων νεοδημοκράτες) Με άλλα λόγια άμεσα είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της νδ Και έμμεσα της χώρας Επίσης επί ημερών Κυριάκου η νδ έγινε το καταφύγιο και δη το φυτώριο ανάπτυξης και άλλων απορριφθέντων από άλλα κόμματα( Διότι οι άλλες παρατάξεις σέβονται την ιστορία τους έχουν εκτόπισμα και δεν δέχονται όλους όσους δεν παράγουν Ακολουθούν επιταγές του Ιδιωτικού Τομέα Όσοι δεν είναι είτε ικανοί είτε ωφέλιμοι έστω και χρήσιμοι απολύονται Και λοιπά)
    Όμως γιατί ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ έχει ανάγκη όλους εκείνους; Γιατί να μετατραπεί ως υποχείριο ως όχημα ως κάτι με αποτέλεσμα να ισχύει πλέον η διατύπωση Η ΝΔ κυβέρνηση το Πασόκ στην εξουσία; Προσοχή αυτοί δεν είναι ούτε καν Πασόκ ! Για ν α τους διώξει το Πασόκ είχε πραγματικά σοβαρούς λόγους για να πράξει κάτι τέτοιο
    Πιθανώς το Πασόκ θεώρησε ότι αυτά τα άτομα δεν είναι ικανά για επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία ούτε για εξεύρεση λύσεων για σοβαρούς τομείς ούτε για την στελέχωση κρίσιμων τομέων δεν είναι ούτε ικανά στελέχη με εκτόπισμα στην κοινωνική οικονομική ζωή Ούτε έχουν σπουδαίο σε πολιτικό μέγεθος Τα οποία θα βοηθούσαν την τόσο αγαπητή παράταξη στον κόσμο να αναδειχθεί για μια ακόμη φορά όχι στην εξουσία Αλλα στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης όντας σοβαρό θεσμικό αντίβαρο θεωρούσαν και τα θεωρούν ως τα φυράματα που δεν προσέφεραν κάτι ουσιαστικό κάτι αξιοπρόσεκτο κάτι επιτυχημένο Και το πιο σοβαρό: Ότι η ύπαρξη τους και μέσω των πράξεων τους στο κόμμα που τους δέχθηκε μόνο κακό του έκανε Οδήγησαν στην πτώση του ανέδειξαν την επάρατη -μετά τόσων αποδείξεων πλέον νδ -στην εξουσία οδήγησε το κράτος στα μνημόνια και δη στην εξαθλίωση Και δη την ανάδειξη του Σύριζα με το ομιχλώδες παρελθόν Και δη πάλι στην νδ Και έτσι το Πασόκ με την βοήθεια των απλών μελών του τους έδιωξε Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι σοβαρή πολιτική φίρμα σέβεται το κεφάλαιο του δεν δέχεται ζημιογόνους παράγοντες εκείνους που το οδήγησαν σχεδόν στο βάραθρο
    Όμως τι πραγματικά κατάφερε η νδ να έχει όλους αυτούς ; Στο να εδραιωθεί στην σκέψη του κόσμου ότι η χώρα έχει δεξιά κυβέρνηση της κακιάς ώρας με το «σημιτικό »Πασόκ στην εξουσία; Με άλλα λόγια ένα ειδεχθές κράμμα; Και όλους εκείνους τους δέχθηκαν οι νδ προκειμένου να τους οδηγήσουν που; Στις μεγάλες επιτυχίες; Και γιατί να το πράξουν αυτό οι σημιτικοί και οι ποταμίσιοι; Στο να βοηθήσουν την ΝΔ ; Αν δεν βοήθησαν το Πασόκ τι έκανε τους νδκράτες να πιστέψουν ότι θα βοηθήσει την νδ ; Μόνο για τον εαυτό τους δούλευαν και δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι Σκοτίστηκαν για την νδ δεν τους λέει τίποτε Παράλληλα τόσο ο αφελής Κυριάκος όσο και οι βουλευτές της νδ πίστευαν ότι οι εξωκοινοβουλευτικοί θα πρόδιδαν τις ρίζες τους και τα πιστεύω τους ; Όχι Απλά χρησιμοποιούν την νδ και τον Μητσοτάκη για τους δικούς τους λόγους Και ποιοι είναι αυτοί ; Είναι 2. Ο μεν είναι η προσωπική τους επιβίωση και μόνο θεωρούν την νδ ως ξενιστή Για τον εαυτό τους δουλεύουν για κανέναν άλλο τίποτε περισσότερο Ο άλλος ήταν και είναι η εκδίκησή τους έναντι του Πασόκ που τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές Για αυτό χρησιμοποιούν την νδ και τον Κυριάκο στο πόλεμο με τον Ανδρουλάκη Και στην πραγματικότητα με το Πασοκ Ο οποίος –όπως και η συγχωρεμένη η Γεννηματά -προς τιμήν του και με την σύμπραξη των απλών μελών του τους έδειξε την κλειστή πόρτα Τους έκοψε τις γέφυρες Επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι αν εκείνοι εργαζόταν για τον εαυτό τους εις βάρος του Πασόκ που τους έδιωξε τότε γιατί να μην κάνουν το ίδιο και στην νδ ; Το ίδιο κάποιοι εξ αυτών έκαναν στον Σύριζα ο οποίος τώρα είναι υπό διάλυση Μέχρι να ανασυγκροτηθεί σε νέα μορφή
    Βεβαίως υπάρχουν εκσυγχρονιστές του Πασόκ το οποίο τους κράτησε Με βάση την πολιτική /προσωπική τους αξιοπρέπεια με ευρύτερη αποδοχή από τον κόσμο και όχι μονάχα του πασοκ Θα αναρωτηθείτε ναι τους κρατά για τους δικούς του λόγους Και καλά κάνει
    Το Πασόκ ότι και να θεωρήσει κάποιος είναι κόμμα που κατέχει τεράστιο χώρο τόσο στο θυμικό όσο και στην ψυχολογία του έλληνα Μπορεί να έκανε ότι έκανε αλλά παρά πολύς κόσμος το αγάπησε Και ακόμη το αγαπά Και δικαίως και ιδιαίτερα τα στελέχη του Τα οποία και αναγνωρίζουν ότι χωρίς το Πασόκ δεν θα ήταν τίποτε Ο Κόσμος είναι πολύ δεμένος με αυτήν την παράταξη Ακόμη και πρώην μ έλη του που έγιναν μέχρι και υφυπουργοί και γραμματείς στην ΝΔ όπως στο να κατέχουν λοιπές καίριες θέσεις διακηρύττουν ότι παρότι προσληφθέντες από την νδ είναι πασόκ Και καλά κάνουν
    Ομως αυτό που συμβαίνει τώρα στην κυβέρνηση είναι κατάντια για ιστορική παράταξη όπως η νδ Στο να εξαρτάται από απορριφθέντα προϊόντα άλλων κομμάτων απομεινάρια άλλων που δεν υπάρχουν πια όπως ποτάμι που έγινε βάλτος Για να διατηρείται στην εξουσία για να αποκομίζονται προνόμια Χάρης στα απομεινάρια ζουν οι βουλευτές Εμετική εικόνα ένα σύνολο ατόμων που συγκροτεί κυβέρνηση και βουλή να σκέπτεται το ιδιωτικό συμφέρον έναντι του συνόλου Και αν όχι για τον κόσμο τουλάχιστον για τον Αφελή πρωθυπουργό που είναι πλέον έρμαιο στα χέρια του οποιοδήποτε και που διαπιστώνει ότι πλέον είναι αργά ότι η ζημιά που του έκαναν όλοι εκείνοι είναι ανεπανόρθωτη Ότι τον εκμεταλλεύτηκαν τον εξευτέλισαν τον διέσυραν Να εξαναγκάζεται πρωθυπουργός από τυχάρπαστους προερχόμενους από το πουθενά Θλίψη Και τώρα αφού ο κυριάκος συνειδητοποιεί ότι τόσο καιρό στην πραγματικότητα έθρεψε φίδια στον κόρφο του διαπιστώνει οτι εκείνα τον δαγκάνουν με το δήγμα τους (δηλητήριο ) Τον εκδικούνται όπως κάνουν και με το Πασόκ που τους απέρριψεΑδύστακτοι με κάθε σημασία της λέξης
    Όμως η αλήθεια είναι οτι : προτού έρθει ο Κυριάκος η νδ δεν συγκροτούταν από ικανά στελέχη από την κοινωνία που έχουν βιώσει και έχουν αντιμετωπίσει αντιξοότητες Έτσι ώστε από την θέση ισχύος να μπορέσουν να βρουν λύσεις Αλλά αντιθέτως οι θέσεις κλειδιά ήταν κρατημένες από γόνους επίγονους δυναστείες και λοιπές γαρνιτούρες Αυτές οι ομάδες για πολλά χρόνια διατηρούταν όπως γνωρίζουμε και τα οποία δεν άφηναν κανέναν απο αλλού Όμως λύσεις δεν παρείχαν διότι δεν είχαν τα βιώματα για να το κάνουν Έστω να σταθούν σε ένα παράρτημα της παράταξης σε έναν περιφερειακό ΤΕΙ Όμως το έκαναν οι σκέρτσοι Και έτσι οι λοιποί νδ έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία στο να ανέχονται να ζουν χάρης στους σκέρτους Τους λεγόμενους σημιτικούς Για αυτό οι εξωκοινοβουλευτικοί απαίτησαν διπλές αυξήσεις στους ήδη υπέρογκους μισθούς τους
    Το αναρτώ για τεταρτη φορά Ο Κυριάκος έπρεπε να παραιτηθεί μονάχα για την δική του αξιοπρεπή α όσο ήταν καιρός και στην θέση του να μπει άλλος Που θεωρεί εαυτόν φακίρη σε αυτήν την απεχθή φιδοφωλιά Να μπεί άλλος ώστε να κινηθούν διαδικασίες για την διεξαγωγή εθνικών εκλογων Και η πραγματική δεξιά εκείνη που σέβεται τον εαυτό της να φύγει να δημιουργήσει έναν σοβαρό φορέα στον οποίο δεν θα υπάρχουν ούτε νδ κρατες ούτε απομμεινάρια άλλων κομμάτων αλλά αποτελούμενο από σοβαρούς και καθημερινούς ανθρώπους Αυτά θα δώσουν λύσεις Και ιδιαίτερα με σύμπραξη με άλλους φορείς απο άλλες πολιτικές παρατάξεις

  6. Μπεκατσονι,

    Αν ο κόσμος που ψήφισε Μητσοτάκη το 2019 είχε ξεχάσει τι σημαίνει Άδωνις για την υγεία λίγα χρόνια πριν, είχε ξεχάσει πως στον Συριζα μπορεί να ήταν γραφικοι καραγκιόζηδες αλλά δεν έκλεψαν ούτε ευρώ, πως ο Μητσοτάκης δεν μπήκε φυλακή επειδή ο Καραμανλής τον λυπήθηκε όταν ήρθε στη βουλή η ψηφοφορία για τις ατασθαλίες του για τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, πως συγκυβέρνησαν με το πασοκ, τότε αυτός ο κόσμος αξίζει να τρώει από σκουπίδια. Όταν βλέπεις έναν απατεώνα στην εξουσία τότε πρέπει να ψηφίσεις κάποιον έστω λίγο καλύτερο ακόμη κι αν τον μισείς. Η μονιμότητα στην κομματική ψήφο είναι ντροπή για την ίδια τη δημοκρατία. Σήμερα λοιπόν που δεν υπάρχει πολιτική αλλά μόνο ντιλερς για μπίζνες και ο μεγαλύτερος ντίλερ είναι το σύστημα Μητσοτάκη με αρωγους το Κασελακη και τον Ανδρουλάκη ήταν κάτι που ήταν αναμενόμενο για όσους δεν ήταν τυφλοί. Και δεν ήταν τυφλοί ούτε το 2019 ούτε και σημερα. Αυτοί λοιπόν αν γινόταν εκλογές τώρα θα ψήφιζαν Ελληνική λύση ασχέτως αν σιχαινοταν τον Βελοπουλο ή και ΚΚΕ ακόμα κι αν σιχαινοταν τη λέξη κομμουνισμός ή και Νίκη ακόμα κι αν δεν αντέχουν τους γραφικούς θρησκοληπτους. Κι αυτό θα το έκαναν όχι επειδή πιστεύουν πως αυτοί είναι σωτήρες αλλά επειδή μια τέτοια αλλαγή θα φρέναρε την κατρακύλα της χώρας στην καταστροφή από τα τέρατα που κυβερνούν σήμερα. Όσοι λοιπόν ψήφισαν Μητσοτάκη το 2019 δεν το έκαναν επειδή θεώρησαν εξαιρετικό πολιτικο τον Μητσοτάκη αλλά επειδή ήταν τόσο τυφλοί που αποτέλεσαν συνειδητά την βάση για την σημερινή καταστροφή της πατρίδας μας κάνοντας πρωθυπουργό ένα πολιτικό τέρας μαζί με τα τέρατα φίλους του. Αυτοί λοιπόν πρέπει σήμερα να κλαίνε ως ηθικοί αυτουργοί στο ξεπούλημα της χώρας στους Τούρκους, τις φωτιές τις πλημμύρες τα Τέμπη τα λοκνταουν την φτώχεια την ανέχεια την μιζέρια την καταστροφή των θεσμών κι χίλια άλλα κακά. Στην δημοκρατία δεν υπάρχει μη ευθύνη και όποιος νομίζει πως υπάρχει τότε αυτός δεν μπορεί να λογίζεται ως δημοκράτης αλλά μόνο ως εχθρός καθε έννοιας δημοκρατίας.

  7. Συντοπίτισα@ χαίρετε .Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας Ο Σύριζα μπορεί να ήταν ότι ήταν αλλά τέτοιο πολιτικό ανεκδήγητο δεν ήταν Οι λόγοι που καταψηφίστηκε ήταν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η υπερφορολόγηση και- τελευταία – το μακεδονικό Τουλάχιστον ήταν ειλΙκρινείς Οτι ελεγαν οτι πίστευαν το έκαναν
    Θυμάμαι οτι τις ημέρες των εκλογών του 19 πολύς κόσμος ήταν αλλαλασμένος εξόχως θυμωμένος Θυμάμαι τον εαυτό μου να τους λέγει στο να είναι πολυ προσεκτικοί εκείνες τις ημέρες -να μην ψηφίσουν εν θερμώ ωστε να μην τους πιάσουν κορόιδα
    Δεν ακουγαν αγαπητή μου Δεν ήθελαν να ακούσουν
    Είχαν περικεφαλαίες στο μυαλό Και όχι ψυχραιμία
    Θυμάμαι επίσης την φρικτή απογοήτευση πολλών γνωστών μου που ψήφισαν νδ οταν στις τάξεις του «επιτελικού» κράτους είδαν πάλι χατζιδάκιδες γεωργιάδηδες χαιτζαβάτιδες Τότε κατάλαβαν οτι η ΝΔ τους είχε κοροιδεψει οικτρά Ελεγαν αργότερα οτι Σκοπός της νδ ήταν η υφαπαργή ψήφου Και ήταν και είναι αλήθεια Αλλά πλέον ήταν αργά Νίκησε η νδ; Αυτό είχε σημασία πλέον
    Μετα απο τόσους ευτελισμούς και Τέμπη εμφανίστηκε η ευκαιρία του 23 Για να διορθώσουν το λάθος που έκαναν
    Τίποτε
    Ο λόγος που ψηφίστηκε ξανά η νδ με αποχή στις εκλογές του 23 ήταν ο φόβος μην επιστραφεί ο Τσίπρας Και τους υπερφορολογήσει Και έτσι προκύπτει ο Σκέρτσος Και να διαπιστώνουμε οτι έχουμε άτομα που διαφεντεύουν παράταξη /κυβέρνηση/πρωθυπουργο /χωρα τα οποία ακόμη και στο εξυγχρονιστικό πασοκ ήταν φυράματα

    Η ΝΔ επι ημερών μιτσοτάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο τησ ΝΔ που εντέχνως έκριβε τόσους αιώνες Δεξιά η ΝΔ δεν ήταν ποτέ Οι παλαιοί γνωριζαν και δη τα έλεγαν αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει
    Το μονο καλό που θα κάνει ο Μιτσοτάκης είναι να κλείσει αυτό το πολιτικό έκτρωμα που μισο αιώνα κατέστρεψε εντέχνως την χώρα να παραιτηθεί για να σώσει την αξιοπρέπειά του Και δη να προκηρυχθούν εκλογές Και θα πρέπει να είμαστε εγνώμονες στον νυν που μας αποκάλυψε την αλήθεια για την συγκεκριμένη παράταξη Ωστε να ειμαστε προσεκτικοί την επομενη φορά που θα κληθούμε παρόντες στην κάλπη οπως και την σημασία στο να είσαι ενεργός πολίτης και να σέβεσαι τα δημόσια αγαθά ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΑ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ ΟΧΙ ΦΡΕΝΤΟ ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΕΝΤΟ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑ 3 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΙΜΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗ Σ
    Για τα άλλα η νδ θα είναι υπεύθυνη εαν αναδεικτούν ανεκδίγητες καταστάσεις στον τόπο

  8. Όποιος και να βγει στις επόμενες εκλογές, η πορεία της χώρας είναι μη αναστρέψιμη. Οι εντολοδοτες του προτεκτοράτου, μέσω μμε και ΜΚΟ και καθοδηγητές κοινής γνώμης θα οδηγήσουν σε αποφάσεις του αστείου κοινοβουλίου μας, οι οποίες θα ωφελούν τους δανειστές, τους Αμερικανούς, τους Τούρκους, τους Γερμανούς, αλλά πάντως όχι την χώρα. Φτάσαμε σε ένα σημείο που η πλειοψηφία των κατοίκων είτε δεν αγαπάνε την Ελλάδα, είτε έμαθαν από το σχολείο να είναι αδιάφοροι για την τύχη της, είτε έμαθαν να την μισούν, είτε είναι τεχνητοί Έλληνες μόνο και μόνο για να έχουν ένα διαβατήριο που να τους επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση στην Ε.Ε. Δεν υπάρχει πια κρίσιμη μάζα που θα αντισταθεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Συριζαϊκού μύλου συνέχεια…

«Επανήλθε η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ!» αναφέρει η ειδησεογραφία από την Κουμουνδούρου, δίνοντας και τον ανάλογο πανηγυρικό τόνο μετά το...

Κασσελάκης: Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε τη σάτιρα στην πολιτική μας. Δεν είναι ασύνηθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση να χλευάζονται, όταν ξεφεύγουν. Αλλά...

«Σωστή πλευρά της Ιστορίας»: Αντιμέτωπος με το φαινόμενο της στυμμένης λεμονόκουπας...

Στην αρχική φάση του Ουκρανικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε το επερχόμενο διεθνές πρόβλημα. Αγνόησε υπεροπτικά τον (τότε απερχόμενο)...

Πώς ο… γίγαντας Σκέρτσος εκτοξεύει την «Ακροδεξιά»

Στις εθνικές εκλογές του 2023 και στις ευρωεκλογές του 2024 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέτρεξε δις όλη τη Μακεδονία...