Ακόμη να παραιτηθεί κανείς;

Της Μαρίας Δεναξά

Για άλλο ένα καλοκαίρι κάηκε η μισή Αττική, με το που ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, με το που οι άνεμοι έγιναν λίγο πιο ισχυροί και λίγο πριν από τη γιορτή της Παναγίας, όταν λαός και Κολωνάκι απουσιάζουν από το κλεινόν άστυ.

Όποιος δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και πρωτίστως δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν γνωρίζει καλά πως οι πυρκαγιές, που εκδηλώνονται με μαθηματική ακρίβεια κάθε Αύγουστο και καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τον ρημαδιασμένο πράσινο πνεύμονα της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε εγκληματικές πράξεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβλεψε, αλλά είχε το θράσος να επαναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, την ίδια «καραμέλα».

«Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι για το φετινό καλοκαίρι» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Απρίλιο, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «Αιγίς», για το οποίο διατέθηκε -ή, καλύτερα, όπως όλα δείχνουν- φαγώθηκε το αστρονομικό πακέτο των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κάνει ειδική αναφορά στα μέτρα πρόληψης των φυσικών καταστροφών με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, που μάλλον αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του, καθώς η έλλειψη εξοπλισμού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης κι ο εντελώς αναποτελεσματικός συντονισμός άφησαν πίσω τους άλλα 100.000 στρέμματα καμένης ελληνικής γης, μία γυναίκα νεκρή και 71 τραυματίες!

Στην Αττική, μεταξύ 2017 και 2023, έχει καεί το 1/3 της δασικής έκτασης. Το δάσος όμως και η βιοποικιλότητά του, όπως δείχνουν τα πύρινα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, δεν ενδιαφέρουν τους κυβερνώντες, καθώς το περίφημο σχέδιο πυροπροστασίας, για το οποίο κάθε τρεις και λίγο τα ίδια πολιτικά πρόσωπα πιστώνονται τα εύσημα, περιορίζεται στον καθαρισμό των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων, υπό την απειλή μάλιστα προστίμου!

Η εύκολη δικαιολογία της κακιάς στιγμής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη -που τα τελευταία χρόνια αποκαλούν κλιματική αλλαγή-, του «στρατηγού ανέμου», της ασύμμετρης απειλής δεν μπορούν άλλο να καλύψουν την τεράστια κυβερνητική αδράνεια, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη πυροσβεστών, τον ανεπαρκή αριθμό Καναντέρ -που τα περισσότερα είναι σαπάκια-, την απουσία πυροσβεστικών ζωνών…

Κάθε χρόνο οι ίδιες διαπιστώσεις, τα ίδια λάθη και η ίδια παράσταση στο τηλεοπτικό σανίδι, με τους αξύριστους πολιτικούς με τα ανοιχτά πουκάμισα και το θλιμμένο βλέμμα μικρής αγελάδας, και τις γελοιότητες τύπου Κικίλια, με τον νάρθηκα πάνω από το πουκάμισο, για να προκαλέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων οίκτο στη χειρότερη να δημιουργήσει την εντύπωση πως κι εκείνος είχε ριχτεί στη μάχη κατά της φωτιάς, όπως έκαναν δεκάδες συμπολίτες μας για να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά και για να βοηθήσουν τους ήρωες πυροσβέστες -εθελοντές και μη-, που για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους.

Κάηκε η Εύβοια, καίγονται ο Έβρος και οι Σέρρες, κάηκε η Θεσσαλία, η Ρόδος, καίγεται και ξανακαίγεται η Πάρνηθα, τώρα το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια. Στο θλιβερό αποτεφρωτήριο, λοιπόν, που έχουν καταντήσει τη χώρα δεν πιάνουν πια τα κόλπα με τις δικαιολογίες, τις «συγγνώμες», τα «λυπάμαι» και τις ελεημοσύνες εν είδει αποζημιώσεων. Όποιος έχει λίγη τσίπα πάνω του αναλαμβάνει την ευθύνη της ανεπάρκειάς του και παραιτείται. Όχι σήμερα, χθες!

  1. Χρόνια σας πολλά Κυρία Αρθογράφε κατ’ αρχάς.

    Κατά δεύτερον : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΧΟΙ.

    Κανένα άλλοθι, καμία δικαιολογία.

    Είμαστε μερικά εκατομύρια εκφυλισμένοι βιοφυλετικώς και πολιτιστικώς νεοραγιάδες και μάς αξίζει αυτό πού έρχεται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα : κατάληξη στόν κάδο αχρήστων τής ιστορίας και μηδενική πιθανότητα θαύματος, έστω μετά από 4 αιώνες εκ νέου ανάδυση.

    Η φύσις απεχθάνεται τό κενόν και οι νεοραγιάδες του κουλοτσιπρικαραμνλιστάν “αξίζουμε” αυτό πού μάς έρχεται κατακέφαλα.

    υ/γ καί δέν υπάρχουν πλέον και κακοί λοχίες η συνταγματάρχες η επίορκοι τελοσπάντων αντιδΕΙμοκράται να φορτώσουμε τίς ενοχές και τα σπασμένα.

    υ/γ 2- μόνη πικρά παρηγορία ότι μαζί πεθαίνουμε με τήν γηραιά φτιασιδωμένη πόρνη τών 27 αλλά μαζί πεθαίνουν και οι περιούσιοι πουθενάδες. Οι ανύπαρκτοι τής ιστορίας πού στα τελευταία 300-400 έτη απέκτησαν, όπως τά παράσιτα ξενιστή, βάθος ιστορικό, βάθος πολιτιστικό, βάθος γεωγραφικό, βάθος γεωστρατηγικό και οικονομικό και οι “ηλίθιοι” σάν τόν σκορπιό του Αισώπου δηλητηρίασαν τόν μεταφορέα τους βάτραχο.

    Μόνη παρηγορία τα ανωτέρω στόν επιθανάτιο μας ρόγχο….

  2. Έχετε πολύ πλάκα. Είναι δυνατόν να παραιτηθεί κάποιος από αυτούς που πηραν την εξουσία με αδιανόητα ψέματα μόνο για να ξεπλυθουν από τα παλιότερα σκάνδαλα τους και να κάνουν πλιάτσικο; Θα αφήσουν την εξουσία μόνο όταν δεν θα έχει μείνει ίχνος από αίμα στις φλέβες μας. Μέχρι τότε θα ρουφάνε με μπουρια κι ας νομίζει οποιοσδήποτε πως τάχα θα αντιδράσουν αι πατριωτικαι δυνάμαι του τόπου. Το κουνούπι δεν αφήνει την φλέβα αν δεν χορτάσει κι αυτοί είναι κουνούπια πτεροσαυροι.

  3. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΙ ΒΑΣΙΚΑ

  4. …εγω αλλο θα πω…
    -Πως ειναι δυνατον, αυτους τους ΙΔΙΟΥΣ, Κικιλιες, Μητσοτακηδες, Αυγενακηδες, Αδωνιδες, Φλωριδηδες(!!!!) …Καποιοι…-ΠΟΛΛΟΙ, να πηγαινουν στις καλπες και να τους ψηφιζουν???
    -Αυτο Δε μπορω να καταλαβω..!
    -Και το χειροτερο?? Να περιμενουν …ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ αποτελεσμα…!!!

  5. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί αναρωτάσαι κ. Δεναξά! Νυν υπέρ πάντων η παρτίδα (τους).

  6. Κάπως έτσι φαντάζομαι πως κοίταζε ο Νέρωνας την καιόμενη Ρώμη, σε λίγο θα μας απαγγείλει και στίχους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τι ωφελεί τo εθνικό συμφέρον;

Η συντριπτική πλειονότης των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης της Δύσεως ανέδειξε με αναλύσεις «καρμπόν»...

Συριζαϊκού μύλου συνέχεια…

«Επανήλθε η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ!» αναφέρει η ειδησεογραφία από την Κουμουνδούρου, δίνοντας και τον ανάλογο πανηγυρικό τόνο μετά το...

Κασσελάκης: Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε τη σάτιρα στην πολιτική μας. Δεν είναι ασύνηθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση να χλευάζονται, όταν ξεφεύγουν. Αλλά...

«Σωστή πλευρά της Ιστορίας»: Αντιμέτωπος με το φαινόμενο της στυμμένης λεμονόκουπας...

Στην αρχική φάση του Ουκρανικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε το επερχόμενο διεθνές πρόβλημα. Αγνόησε υπεροπτικά τον (τότε απερχόμενο)...