Ευτυχώς που κυβερνά ο Μητσοτάκης και καιγόμαστε και πεθαίνουμε με σταθερότητα και ασφάλεια!

 Του Κώστα Πρώιμου

Ποιος μωρέ να παραιτηθεί; Ο υιός του αποστάτη; Η βιολογική και πολιτική συνέχεια «Εκείνου» που αντί να έχει εξαφανιστεί ως εξοστρακισμένος από θεούς και ανθρώπους από τότε, εν τέλει κατάφερε χάρις στον κύριο Αβέρωφ και στον εκβιασμό των Γερμανών να τρυπώσει από την πίσω πόρτα στο κόμμα του Καραμανλή;

Πού έχει διδαχτεί ο Κυριάκος την πολιτική ευθιξία και την τεράστια ευθύνη που τη συνοδεύει; Το παλικαράκι στο οικογενειακό περιβάλλον που γαλουχήθηκε μόνο την ίντριγκα, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό «αποτύπωσε» σε μυαλό και  ψυχή! Από τα γεννοφάσκια του έχει αντιληφθεί ότι a priori περιβάλλεται  από την ύψιστη προστασία της ατιμωρησίας!

Η ειδοποιός διαφορά με τον αποσυνάγωγο της πολιτικής Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έγκειται στο γεγονός που τείνει να μην αμφισβητείται από κανέναν σώφρονα πλέον: ο υιός του Κυριάκος τον έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε θράσος και αυταρχικότητα, έχοντας «παραβιάσει» ακόμη και τα επίπεδα του πολιτικού κωλοπαιδισμού!

Κάηκαν 100 χιλιάδες στρέμματα, πολλές δεκάδες σπίτια, μια άτυχη εργαζόμενη απανθρακώθηκε, ενώ η φωτιά παραλίγο να φτάσει στο Σύνταγμα. Ε, και; Θα δώσουν μερικά ψίχουλα, θα καλοπιάσουν, θα τάξουν, θα εκβιάσουν. Ξέρουν αυτοί τη συνταγή. Έχουν προβεί σε πρωτόγνωρα αίσχη εδώ και πέντε χρόνια! Παραιτήθηκε ποτέ κανείς τους; Και περιμένετε επειδή αποτεφρώθηκε το μισό λεκανοπέδιο να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης; Αφού ο τύπος θεωρεί ότι του ανήκουν οι ζωές μας και η πλάση όλη!

Δε γνωρίζει η εγχώρια μετεμψύχωση του Ξέρξη ότι είμαστε απόγονοι δούλων; «Θα μου τα χώσουν στις κάμερες, θα με βρίζουν ή θα σατιρίζουν τα πεπραγμένα μου για λίγες μέρες στο διαδίκτυο και μετά θα με προσκυνήσουν ξανά και ποικιλοτρόπως μπας και τους πετάξω και κάνα κοκαλάκι».

Οσονούπω θα αρχίσουν τις δημόσιες ψυχολογικές απειλές και τις φωνασκίες οι πραίτορες και οι κήνσορες του θεόπεμπτου Κυριάκου: Πίσω ολοταχώς στις τρύπες σας νεοπλεμπαίοι! Αντί να λέτε ευτυχώς που κυβερνά ο Μητσοτάκης και καιγόσαστε και πεθαίνετε με ασφάλεια και σταθερότητα σηκώσατε και μπαϊράκι. Δεν κοιτάτε λίγο την καθημερινή σας κατάντια, απένταροι και άκληροι!

  1. Στο μόνο που έχει δίκιο η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη του καθένα μας.

    Όλοι έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί όταν πίσω από το παραβάν επιλέγουμε την ιεράρχηση των κριτηρίων με τα οποία θα ψηφίσουμε.

    Όσοι λοιπόν διάλεξαν το προσωπικό τους συμφέρον, με την στενή έννοια του όρου, δηλαδή το μερίδιο από κάποια ψίχουλα, είναι συνυπεύθυνοι.

    Εδώ και χρόνια, γιατί όποιος έχει μάτια βλέπει, θα έπρεπε όλοι όσοι ψήφισαν και εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να αντιμετωπίζονται ως “πολιτικοί λεπροί”. Φορείς μιας κοινωνικής ασθένειας που έχει οδηγήσει ολόκληρο το Έθνος να αργοπεθαίνει ως κράτος, ως κοινωνία, ως συνοχή και κυρίως ως επικρατούσα αντίληψη για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

  2. @Λυμπέρη: Για να λειτουργούν οι ολίτες υπέυθυνα θα πρέπει να υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που τους το δίδαξαν. Η ευθύνη για την ανευθυνότητα των πολιτών προέρχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ αππο την “ηγεσία”…

  3. @ Νίκος Αργεάδης
    Θα διαφωνήσω.

    Ο άνθρωπος για να είναι άνθρωπος δεν πρέπει να λειτουργεί σαν πρόβατο.

    Ο πολίτης δεν περιμένει κανέναν ηγέτη να του πει ποιο είναι το σωστό.

    Ο πολίτης λέει στον ηγέτη ποιο είναι το σωστό.

    Και ο ηγέτης ή συμφωνεί ή τα μαζεύει και φεύγει.

  4. Συμφωνώ με τον κ. Λυμπέρη. Μόνο ο ανελευθερος άνθρωπος χρειάζεται κάποιον να του υποδεικνύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Η ελευθερία απαιτεί ανάληψη ευθυνών από τον καθένα από εμάς γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος! Αλλά δεν το μάθαμε ποτέ, κατά συνέπεια συμπεριφερόμαστε σαν υπήκοοι και όχι σαν πολίτες.

  5. Καταντήσαμε εκκρεμές με το Μητσοτάκη, στο ένα άκρο καιγόμαστε από τις ανεξέλεγκτες φωτιές και στο άλλο πνιγόμαστε από τις αναμενόμενες πλημύρες.
    Στο κάτω μέρος, εκεί που το εκκρεμές έχει αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτατα, έβαλε τις αποζημιώσεις. Όμως, όπως είναι φυσικό, κανένας δεν προλαβαίνει να απλώσει το χέρι και να πάρει.

  6. Λυμπέρη ,θα συμφωνούσα μαζί σου, αν το καθεστώς που έχουμε θα ήταν Δημοκρατία, και όχι εκλόγιμη μοναρχία. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

  7. @Λυμπέρης

    Δεν σας πέρασε από το μυαλό και το θέμα της νοθείας….;

    Ισως τώρα πια η ηλεκτρονική “εισβολή” στην εξελιξη του αποτελέσματος των εκλογών,
    δίνει μια καλύτερη εικόνα…..

    Αδυνατώ να πιστέψω ότι μετά από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη , ο κόσμος έπεμψε “ωσαννά”,
    ωσάν να επιζητούσε την δυστοπική πραγματικότητα του ηγετίσκου….

    Καλή Παναγιά!

  8. Πρώιμε, μία λέξη για τους εμπρηστές, γι αυτους τους δολοφόνους που επίτηδες καίνε τα πάντα ούτε λεξούλα. Η παραίτηση Μητσοτάκη θα τους εξαφανίσει ή θα τους κατευνάσει ώστε να μην καίνε? Η χλεύη για τους Μητσοτακηδες, Τσίπρες κλπ δεν σταματά το Ανθελληνικό. Γράψε ένα σωστό άρθρο που να αφυπνιζει συνειδήσεις και όχι να τις πόλωνει.

  9. Δύο λέξεις για τους εμπρηστες ανεμογεννήτριες και πάνελ τα συμπέρασμα δικά σας.

  10. @Λυμπέρη: Για να τα κάνε αυτά ο απλός πολίτης θα πρέπει να έχει Παιδεία. Για να πεισ ο πολίτης στον πολιτκότο σωστό θα πρέπει ο ¨πολιτικός¨ να έχει αυτιά και ήθος, κάτι που δεν έχει ο ΚΟΥΛΗΣ μας! Αλήθεια περιμένετε ο ΚΟΥΛΗΣ να σηκωθεί να φύγει; Που ζείτε αγαπητέ μου, οι αλήθειες του κ, Πρώιμου μάλλον σας ενοχλούν και καταλήγετε σε μια πρόταση ¨εμφύλιας¨ αντιπάθειας, που δεν οδηγεί πουθενά παρά στο μίσος!

  11. Δεν είναι όλα θέμα των πολιτών. Για να λειτουργεί η δημοκρατία χρειάζεται να λειτουργούν οι θεσμοί της. Όταν π.χ. δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί υποχρεωτικής άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν εστω με εξοντωτικα πρόστιμα όταν ο νόμος προβλέπει μέχρι φυλάκιση εκτός των προστίμων, τότε πως θα υποχρεωθεί ο αναίσθητος βλακας να πάει να ψηφίσει; Η δημοκρατία λειτουργεί μέσω θεσμών επειδή ακριβώς κάποιοι πολίτες θα είναι και βλακες και γι αυτό το σύνταγμα έχει προβλέψει όσα χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία της. Σήμερα όμως δεν λειτουργούν οι θεσμοί, άρα η δημοκρατία, άρα είμαστε ερμαια ηλιθιων πολιτών και φασιστών πολιτικών. Κι αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που μπορώ να παραθέσω για το θέμα. Οπότε όποιος θεωρεί πως είναι αποκλειστικα θέμα των πολιτών ενώ δεν λειτουργούν οι θεσμοί, τότε αυτομάτως δικαιολογεί άθελά του την καταστρατηγηση του συντάγματος το οποίο έχει προβλέψει την βλακεια των μαζών αλλά για να προστατεύσει την δημοκρατία έχει θέσει πυλώνες οι οποίοι σήμερα έχουν ξηλωθει από φασίστες με νεοφιλελευθερο μανδύα.

  12. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Δυστυχώς το “εγώ” κυριαρχεί και το “εμείς” ούτε που ακούγεται πόσο μάλλον να ισχύσει. Οι Έλληνες δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο λειτουργούν ως μονάδες με ατομικό συμφέρον μακροπρόθεσμα θα είναι χαμένοι. Όσο αυτό ισχύει οι διάφοροι τυχοδιώκτες, προδότες κι ανίκανοι θα λυμαίνονται τις ζωές τους κι αυτό τελικά είναι δίκαιο διότι αυτό αξίζουν. Δυστυχώς πληρώνει και μια μερίδα ανθρώπων που ενώ έχουν αφυπνιστεί δεν έχουν δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση διότι όλοι βάλλουν εναντίον τους αντιμετωπίζοντάς τους ως παρείσακτος .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Βουλιάζοντας χωρίς σχέδιο με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη

Παρά την έπαρση και την αλαζονεία με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, μια...

Πώς πιάστηκε… Αμερικανάκι ο Κασσελάκης

Ακόμα δυσκολεύονται πολλοί (εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) να καταλάβουν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε το κολοσσιαίο λάθος να μην...

Το κράτος τελικά δεν είστε εσείς, κύριοι της ΕΛ.ΑΣ!

Θυμάται κανείς από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ τον κύριο Πλεύρη που θίχτηκε για λογαριασμό των απανταχού οργάνων της τάξεως...

Οι απεγνωσμένοι για επιστροφή… last year «πατριάρχες» της Κεντροαριστεράς, ο Μητσοτάκης...

H έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν αφορά μόνον...