Ο ζημιάρης Νίκος Δένδιας

Του Χρήστου Μπολώση

Γενικά ο κ. Δένδιας είναι άτακτο παιδί και δύσκολα μπαίνει σε καλούπια. Για τα 50 χρόνια της εισβολής στην Κύπρο, το τουρκικό ΥΠΑΜ αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας συγχρόνως τον κ. Δένδια ότι υπονομεύει «την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση».

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ δεν το άφησε να πέσει κάτω και δήλωσε: «Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις “υπηρεσίεςτους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημοκρατία». Την απάντησή του αυτή ο Έλληνας ΥΕΘΑ δημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εποχή του δεν «διεκδικούμε τίποτα», της «αυτοσυγκράτησης», των τεμενάδων και των «ήρεμων νερών μεν, στη “Γαλάζια Πατρίδα” δε», έρχεται ο κ. Δένδιας και τους χαλάει τη σούπα.

Βλέπετε, αυτός λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κρύβεται, όπως ο Θωμάς ο Μακρυκώστας (Κώστας Χατζηχρήστος), που εκλιπαρούσε τον συγχωριανό του κύριο Περδικούλη (Λαυρέντη Διανέλλο) να μη λέει ονόματα («Μη λες ονόματα, κύριε Περδικούλη μου»).

  1. Όποιος λέει μεγάλα λόγια…τελικά δεν κάνει τίποτε. Ούτε για να αγοράσουν καλαμάκια του καφέ στο κυλικείο δεν υπογράφει ο πολύς κ.Δενδιας…όλες οι προμήθειες έχουν βαλτώσει, ττο προσωπικό παραιτείται συνεχώς η γερνάει και αυτός λέει λόγια που χαϊδεύουν αυτιά…θυμίζω την παροιμία για τον Μανώλη με τα λόγια…..

  2. Ο Δένδιας αποκλειστικά υπεύθυνος για τα χάλια στο στρατό ,τις παραιτήσεις κ τις άδειες στρατιωτικές σχολές
    Τέτοιο σκάνδαλο δεν ε χει ζήσει ποτέ ο τοπος

  3. Άλλος ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας που περνάει και δεν ακουμπάει τα προβληματα του προσωπικού.

  4. Καλημέρα!Σαν Παληός έφεδρος αξιωματικός κ με έργο έχω να πω τέτοιο χάλι στο στρατό δεν έχω ξαναδεί!!Ο Μητσοτάκης διέλυσε τα πάντα!Κε Δένδια εσείς υπηρετήσατε στον στρατό?αν ναι κ που??Όσον αφορά τις προμήθειες τι γίνεται!?Τι στείλαμε στην Ουκρανία??κ γιατί??Επίσης οι Γερμανοί κατ μας χρωστάνε!!Να πω για την Αμερική:Αν βγει ο Τραμπ δεν θα πάρουμε τίποτα!!Στα κανάλια οι ειδήμονες ας προσέξουν λίγο τι λένε!Κάτι στρατηγοί κάτι ναύαρχοι κ διεθνολόγοι ο πόλεμος είναι κοντά μας κ οι Τούρκοι δίπλα μας!!

  5. Λυπάμαι για τις απόψεις πού εκφράζουν οι παραπάνω συνέλληνες, αλλά κατά την δική μου γνώμη ο Νίκος Δένδιας αποδεικνύει καθημερινά, ότι όχι μόνο υπήρξε για 4 χρόνια (2019-2023) ο ικανότερος, αξιοπρεπέστερος και πλέον αποτελεσματικός Υπουργός Εξωτερικών πού είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια (για ψάξτε να δείτε ποιούς είχαμε…) αλλά και στον έναν (μόνον) χρόνο πού είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κάνει πολλά χρήσιμα και ωφέλιμα γι’ αυτό ενοχλούνται οι Τουρκομογγόλοι και ζητούν την απομάκρυνσή του…

  6. Γενική παρατήρηση: Η αναγραφή και ανάρτηση πολιτικών σχολίων, πέραν της οφειλομένης κοσμιότητος, υποχρεούται να είναι λόγος με επιχειρήματα και όχι κραυγές κομματικού χουλιγκανισμού.

  7. Ρε τιναξτε την κομματική σκόνη από το δέρμα σας και ανοίξει τα μάτια σας. Οποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ τον Δένδια πρεπει να τον κρατήσει υπουργό.

  8. O Δένδ[ε]ιας είναι πολιτικάντης με καθωσπρέπει περιτύλιγμα. Κάνει πολύ θορυβο προκειμένου να τον ακούσει ο μέσος ΝΔκράτης, ώστε να τον θυμηθεί όταν έλθει η ώρα της ψηφοφορίας για το διάδοχο του Μητσοτάκη.
    Έχει ήδη τιμηθεί υπερβολικά, ώρα να πάει στο σπίτι του από το 2027.
    Ή έστω ας γυρίσει στην Κέρκυρα, να ανταγωνιστεί τον συντοπιτη του Στ. Γκίκα. Αυτή τη φορά στα ίσα και όχι με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη…

  9. Όσον αφορά στη μέριμνα των στρατιωτικών, και ειδικότερα στα κατώτερα στελέχη, δεν έχει συνεισφέρει στο ελάχιστο. Συνεχείς παραιτήσεις, άλυτο το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της νδ, τους διώχνουν αυτεπάγγελτα στα 50 και τους συνταξιοδοτούν στα 62 ή 67 !!!!! μισθοί εξαθλίωσης, υποχρεώσεις άπειρες, συνέχεια υπηρεσίες εκτός των κυρίων καθηκόντων τους, εξουθένωση φυσική και ψυχική. Πρόσφατη απόφασή του, χορηγεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μόνον στους πολιτικούς υπαλλήλους υγειονομικούς και το στερεί επιδεικτικά από τους στρατιωτικούς υγειονομικούς!! Μέχρι και η Βουλγαρία έδωσε αυξήσεις στους στρατιωτικούς της 30%, και εδώ, δεν πληρώνουν καν τις υπερωρίες τους! Με το έμψυχο υλικό απογοητευμένο και αποκαρδιωμένο, πώς να διεκδικήσεις το αξιόμαχο;

  10. Δεν θυμάμαι μέχρι σήμερα άλλο υπουργό Εξωτερικών να απαντάει στην Άγκυρα στον απερίγραπτο Υπουργό Εξωτερικών Τσαβουσογλου στις όσες άθλιες απαιτήσεις εις βάρος της χώρας μας εξέπεμπε χωρίς ντροπή. Μπράβο κ.Δενδια .Να συνεχίσεις έτσι παρά το φοβικό κλίμα που εκπέμπουν κάποιοι…..

  11. ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΤΟΜΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ Ρ3 ΚΑΙ ΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ

  12. Ο κ.Δένδιας που τον ξέρω από μικρό παιδι δεν μασάγε ποτέ τα λόγια του, ήταν και είναι αληθινός, και σαν βουλευτής και σαν ΥΠΕΞ και τώρα σαν ΥΕθΑ, τον μισούν οι Τούρκοι αλλά και ο Μητσοτάκης, για αυτό τον άλλαξε υπουργείο, για αυτό δεν έχει κονδύλια για τους στρατιωτικούς, είναι εν δυνάμει ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, για να επανέλθει το κόμμα στην σωστή τροχιά του, το μητσοτακεικο μας έκανε στην άκρη όλους εμάς τους αγνούς Νεοδημοκρατες, έφερε την woke κουλτούρα και τα μουλικα του Σημίτη και έδιωξε όλους τους αγνούς αγωνιστές της παράταξης, η πιο ενδοτική κυβέρνηση προς την Τουρκία, Μητσοτάκης και Γεραπετριτης θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους Έλληνες, είναι εθνοπροδοτικη η συμπεριφορά τους αλλά νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο , μόνο με Δένδια θα γυρίσουμε στην ΝΔ, μέχρι τότε αποχή και κριτική σε όλους αυτούς που για την καρέκλα ατιμωσαν τον Ελληνικό Λαο, όσο για τους Τούρκους όπως λένε και οι ίδιοι…θαρθουν ένα βράδυ και δυστυχώς δεν θα ξαναξημερωσει.!!

  13. Όσο για τον Γκίκα…ακόμη ένα τρικ του Μητσοτάκη για να πολεμήσει τον Δένδια με τον πεινασμένο για καρέκλα Γκίκα…στην Κέρκυρα τον λέμε ο κ..κατόπιν ενεργειών μου και γελάμε, κηδείες, πανηγύρια και βαφτησια…όπου γάμος και χορός η Βασίλω (Γκίκας) πρώτη… ντρέπεται και η ντροπή τίποτα δεν έχει κάνει για το νησί.

  14. Δεν είμαι νεοδημοκρατης Θεωρώ τον κ Δένδια σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό με γνώση Ως υπουργός εξωτερικών έδειξε το στίγμα του που ήταν ενοχλητικό για την Τουρκία Η αντικατάσταση του με τον Γεραπετριτη είναι προφανές ότι ευχαριστούσε τους Τούρκους αν θυμηθούμε την γεμάτη με υπουργικό ραγιαδισμο υπόκλιση του Γεραπετριτη στον Ερντογάν Ακριβώς το αντίθετο Νομίζω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της ΝΔ με αξιώσεις και αποτελεσμα

  15. Επειδή σχολιάσατε περί αξιοπρεπειειας…Υπουργός που παρακολουθείται από την κυβέρνηση του και δεν παραιτείται τα λέει όλα.Περιμενει κι αυτός μήπως τον κάνει Πρόεδρο Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης η μήπως πάρει το μαγαζί της ΝΔ…αυτά!

  16. Ο πιο αξιόλογος πολιτικός άνδρας εδω και πολλά χρόνια,και χωρίς να είναι από τζάκι,με αξιόλογο έργο και βρίσκονται ανθρωπάκια να τον κρίνουν,άσε που χαλάει τη σούπα στην οικογενεια

  17. Ο Κος Δένδιας μου θυμίζει κάτι από Αβραμόπουλο. Αβλαβή διέλευση.
    Υπουργός 2ος στην Τάξη και δεν τολμάει να διορθώσει αδικίες των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ καθώς ούτε καν το μισθολόγιο των Στελεχών των Ε.Δ.
    Το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει με φουμαρα τον Ελληνικό Λαό.
    Η πρώτη σφαλιάρα ήρθε με το φιάσκο των επιτυχόντων στις πανελλαδικές.
    Στελέχη αδυνατούν να στεγάσουν τις οικογένειες τους και ψάχνουν οικήματα στις μονάδες.
    Η Ντροπή είναι μεγάλη. Χάθηκε η αξιοπρέπεια του κάθε στελέχους.
    Ακόμα κι ένας Ντελιβερας αμοίβεται πολύ καλύτερα.
    Δυστυχώς οι Ε.Δ επτωχεύσαμεν.
    Επτωχεύσαμεν μισθολογικά, επτωχεύσαμεν κοινωνικά, επτωχεύσαμεν ηθικά.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  18. Ελληναραδες δεν αρεσει π Δενδιας γιατί δεν είναι το κομα που ψηφίσαμε οπότε ο ποιο τέλειος γενικά κ να είναι θα είναι ανίκανος κ τίποτε νιος αν ήταν της δικής μας αρεσκείας ομως δε θα υπήρχε δεύτερος
    Έλληνες η πιο περιεργη ράτσα στον κόσμο ανεξερευνητη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αφόρητα λογύδρια στον αγιασμό

Όσοι είναι γονείς, αδέλφια ή λοιποί στενοί συγγενείς (θείοι/ες, παππούδες, γιαγιάδες) με μαθητές σίγουρα θα έχουν υποστεί το μαρτύριο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...

Και κλάααμα για τη Λατινοπούλου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σχετικώς με μια φωτογραφία που «ποστάρισε» η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λύσσαξαν, και βέβαια αυτό έχει την...