Αντιπερισπασμοί: Εν τέλει «αδίκως περιμέναμε»!

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Δεκαπενταύγουστος 2024.  Η πεμπτουσία του Νεοέλληνα! Με τόσες εναλλακτικές που του έχει διαθέσει το υπάρχον σύστημα θα μπορούσε κάλλιστα ακόμη και να αυτοκτονήσει ηθικά νομιμοποιημένος και συνάμα βαθύτατα ευτυχισμένος!

Η ζωή είναι ωραία, ακόμη και αν τη θωπεύει άλλος, εξάλλου αφού μας έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα να παρακολουθούμε την ανωτέρω πράξη όλα βαίνουν καλώς!

*** Τι  άλλο θέλετε ρε μίζεροι νεοπλεμπαίοι; Staycation να εφαρμόσετε στη δουλική ζωούλα σας  μιας και δεν έχετε λεφτά ούτε για πορτοκαλάδα σε προσφορές; Ορίστε! Σας το κατέστησαν ως κοινωνικό θεσμό και σύγχρονη μόδα! Μείνετε μέσα, εκεί στην τρύπα σας, στα Πετράλωνα και τον Νέο Κόσμο,  βολευτείτε με αναρίθμητες τσοντούλες, απολαύστε την υψηλή θερμική ακτινοβολία των τσιμέντων και της ασφάλτου μόνοι σας, ή παρέα με τους ομοιοπαθούντες σας! Κάντε τη βόλτα σας έξω από τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ μιας κι όταν είναι ανοιχτά δε «μπορείτε» να τα πλησιάσετε ούτε στα πενήντα μέτρα.

*** Όσοι αποφύγατε με τερτίπια και λίγο ρίσκο να αποπληρώσετε δόσεις ρεύματος, νερού, τράπεζες, μπορείτε να  βάλετε οικογενειακό ρεφενέ και να επισκεφτείτε τα χωριά σας! Τα οποία δεκαετίες τώρα αποποιείστε παριστάνοντας με παταγώδη αποτυχία τους αστούς! Θα μου πείτε πως πολλοί δεν έχετε πλέον πατρογονικές περιουσίες εκεί. Ας προσέχατε! Ποιος σας δούλεψε μεταπολεμικά ότι θα πουλήσετε κτήματα και κατσίκες και θα μεταμορφωθείτε σε μεγαλοαστούς; Τόσες διδακτικές ταινίες με τον Χατζηχρήστο και τον Βέγγο κυκλοφόρησαν, μυαλό δεν!

*** Θα απορείτε πώς γίνεται να σκέφτεστε να αγοράσετε από μια βάφλα στα κουτσούβελά σας, να χρειαστεί να κάνετε παρέα ακόμη και με ψιλοαντιπαθητικούς γειτόνους ή να φάτε στην ταβέρνα μόνο και μόνο για να μοιραστεί το αγγούρι του δυσβάσταχτου λογαριασμού. Ενώ, παραδίπλα από κει που τρώτε μέσα στο άγχος και την κατήφεια παραλιακώς δένουν κάτι πλωτά θηρία.

*** Έχετε αναλογιστεί γιατί δε μπορείτε να αγοράσετε ούτε τα χαλάκια που στρώνουν στις εισόδους των σκαφών τους; Μα γιατί αυτά τα καλόπαιδα κατά κανόνα ευρίσκονται στη σφαίρα επιρροής του ευεργέτη πρωθυπουργού μας! Να τα λέμε όλα; Έστω, προαυλιστήκατε εσείς ποτέ στα διαλείμματα στο Athens College με τον Κυριάκο μας; Υπήρξατε φίλοι και συμμαθητές του; Γιατί να σας προσέξει; Επειδή τον ψηφίσατε; Ας προσέχατε! Εσείς το ίδιο δε θα κάνατε στους παιδικούς φίλους και χορηγούς του; Εμείς, αν τύχει και συναντήσουμε έναν αγαπημένο φίλο δε θα τον κεράσουμε έστω μια Άμστελ; Ε, λοιπόν για να μαθαίνετε, το ίδιο πράττει και ο Κυριάκος, στον οποίο αδίκως καταλογίζουν έλλειψη ενσυναίσθησης! Μόνο που, ο κυβερνήτης μας ακολουθεί, και καλά κάνει για πάρτη τους, την αρχή της αναλογικότητας! Ασφαλώς και δεν αρέσκεται στο να κερνάει ταπεινές φιάλες με μπύρα τους συμμαθητές και τους οικογενειακούς του φίλους! Παρά τους δωρίζει δημόσιες εργολαβίες, τους δίνει εκατοντάδες  απευθείας αναθέσεις, τους τοποθετεί με τρελούς μισθούς σε θέσεις κλειδιά! Συμμετέχουν όλοι σε ένα μεγάλο και ατελείωτο πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με τις ανοχές μας!

*** Επειδή σαν σήμερα, αύριο και μεθαύριο, ολοκληρώνεται μια διεθνής τραγωδία που συντελέστηκε προ πενήντα ετών και δυστυχώς φέρει και την «εθνική» μας σφραγίδα (αναφέρομαι στην κατάληψη του 37% της Κύπρου από τις δυνάμεις κατοχής του Αττίλα 2) θα ακολουθήσει ένα «μαύρο» ανέκδοτο με βαθύ νόημα το οποίο διηγείται ένας κουμπάρος.

Θεωρούμε ότι το μήνυμά του πάει με όλα όσα μας συμβαίνουν, σαν την κόκα-κόλα:

«Την πρώτη μέρα οι τούρκοι καταδρομείς, μπήκαν στο χωριό μας και προέβησαν σε αγριότητες! Υπέφεραν οι μάνες, οι αδερφές μας και οι γυναίκες μας, ακόμη και εμείς οι ίδιοι ταπεινωθήκαμε όπως ποτέ άλλοτε! Τη δεύτερη μέρα έγιναν τα ίδια και χειρότερα! Κλαυθμός, σφαγή και βιασμοί ολόγυρα! Την τρίτη μέρα χωρίς έλεος και τον παραμικρό οίκτο οι βάρβαροι Τούρκοι ακούραστοι μας ατίμωσαν ξανά και ξανά όλους ανεξαιρέτως! Ξημέρωσε η τέταρτη ημέρα, μια ησυχία πρωτόγνωρη απλωνόταν στο χωριό.  Εν τέλει αποδείχτηκε πως τούτη τη φορά αδίκως περιμέναμε»!

*** Μας βιάζουν τις ζωές μας, ποδοπατάνε την αξιοπρέπειά μας, μας λένε κατάμουτρα ότι είμαστε μιάσματα, κορόιδα και δούλοι τους ενώ τους πληρώνουμε από το υστέρημά μας! Φωνάζουμε όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, διαμαρτυρόμαστε εντόνως ενώ διαδικτυακά δηλώνουμε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στον εν δυνάμει γενικό ξεσηκωμό! Και ύστερα στις κάλπες τους ξαναψηφίζουμε!

ΥΓ. Καλές βουτιές, έστω και εικονικές! Ένα είναι σίγουρο: Πως εμείς δεν περιμένουμε αδίκως! Φροντίζουν να μας επισκέπτονται συνέχεια στις ζωές μας και να ατιμάζουν την καθημερινότητά μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αφόρητα λογύδρια στον αγιασμό

Όσοι είναι γονείς, αδέλφια ή λοιποί στενοί συγγενείς (θείοι/ες, παππούδες, γιαγιάδες) με μαθητές σίγουρα θα έχουν υποστεί το μαρτύριο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...

Και κλάααμα για τη Λατινοπούλου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σχετικώς με μια φωτογραφία που «ποστάρισε» η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λύσσαξαν, και βέβαια αυτό έχει την...