Charlie Hebdo

Του Χρήστου Μπολώση

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» είναι πασίγνωστο και για την ύλη του αλλά και για την περιπέτειά του, στις 7 Ιανουαρίου 2015, όταν δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Το περιοδικό, λοιπόν, με αφορμή όσα αισχρά συνέβησαν κατά την τελετή ενάρξεως της Ολυμπιάδας, δημοσιεύει μια πολύ τολμηρή, αλλά άκρως επιτυχημένη γελοιογραφία, που διακωμωδεί τις ακρότητες που μας παρουσίασαν οι διοργανωτές με την ειρωνική λεζάντα: «Η τελετή λήξεως θα είναι καλύτερη».

Φωτο: X

Το «Charlie Hebdo» έχει αριστερό προσανατολισμό, αλλά φαίνεται ότι οι Γάλλοι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν καθαρά τα πράγματα. Και είδαν τους ξεδιάντροπους ΛΟΑΤΚΙ να γελοιοποιούν τον Μυστικό Δείπνο (οι μπούρδες που πρόβαλαν οι διοργανωτές για να δικαιολογηθούν ήταν απλώς… μπούρδες). Είδαν τα μυστηριώδη με τις μάσκες να πηδάνε πολλά παλούκια με την ολυμπιακή φλόγα.

Α, είχαμε και τον κ. Μακρόν να δέχεται περιπαθή ασπασμόν από την υπουργό του επί του αθλητισμού. Ο συμπατριώτης του Βικτόρ Ουγκό είχε πει ότι έρως είναι «ο ασπασμός των Αγγέλων προς τα άστρα», αλλά, βρε παιδί μου, έτσι, μπροστά σε όλους; Αμ, αυτοί δεν είναι Ολυμπιακοί. Αυτοί είναι κανονική τσόντα, ακατάλληλοι για κάτω των 18 ετών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αφόρητα λογύδρια στον αγιασμό

Όσοι είναι γονείς, αδέλφια ή λοιποί στενοί συγγενείς (θείοι/ες, παππούδες, γιαγιάδες) με μαθητές σίγουρα θα έχουν υποστεί το μαρτύριο...

Μίτσκοσκι μαινόμενος… (όπα, ρε μεγάλε)

Διαβάζω στη «δημοκρατία», είπαμε, τα άλλα μέσα -δήθεν ενημέρωσης- ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι για τον… φόνο, ότι ο...

Υπάρχει και φιλότιμο…

Η Ελλάδα μας, φίλοι μου, δεν είναι ακριβώς αυτή που φαίνεται ή αυτή που θέλουν να μας πλασάρουν οι...

Και κλάααμα για τη Λατινοπούλου!

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε σχετικώς με μια φωτογραφία που «ποστάρισε» η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Λύσσαξαν, και βέβαια αυτό έχει την...