Ο Τζιτζικώστας είναι η αρχή

Του Μανώλη Κοττάκη 

Τελικά, η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Έλληνα κοινοτικού επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Στην είδηση της επιλογής του κρύβονται άλλες ειδήσεις, με κυριότερη αυτήν: τα σημιτικά κέντρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και άλλων θεσμών, τα οποία θεωρούσαν μέχρι τώρα ότι έχουν αποκτήσει τα κλειδιά της παράταξης και τίποτα δεν αποφασιζόταν αν δεν ερωτηθούν, ξαφνικά διαπιστώνουν έκπληκτα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Και δειλά δειλά αρχίζει να κοιτάζει παράλληλα προς τα κέντρα αυτά και προς το εσωτερικό της παράταξής του. Καιροσκοπικά; Όχι καιροσκοπικά, αλλά με ειλικρινή διάθεση; Όποια προσέγγιση κι αν επιλέξει κανείς, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει την πολιτικά αυτοκτονική στρατηγική του Κέντρου, καθώς, όπως διαπιστώνουμε, στις Ανεξάρτητες Αρχές προωθούνται στελέχη του αμιγώς εκσυγχρονιστικού χώρου. Ενώ το κυρίαρχο ρεύμα στην εξωτερική μας πολιτική είναι ο σημιτισμός της Μαδρίτης και του Ελσίνκι.

Ωστόσο, ο εγωισμός υποχωρεί μετά το ηχηρό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και παρατηρούνται μέσα στο σύστημα εξουσίας οι πρώτες ρωγμές. Η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου ταρακούνησε το σύστημα αυτό, που φοβάται και άλλες παραταξιακές επιλογές σε κορυφαίες θεσμικές θέσεις στο μέλλον, και πρόδωσε το άγχος του: «Δεν έχουμε πλέον το κουμάντο εμείς;»

Το ωραιότερο: το εξώθησε να εξαγάγει το άγχος του έξω από τα κλειστά δωμάτια της εξουσίας, σε διάφορα σάιτ και έντυπα τα οποία ανέλαβαν εργολαβικά να επιτεθούν στον απερχόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποιο ήταν το κεντρικό τους επιχείρημα; Ότι ο Τζιτζικώστας δεν επελέγη αξιοκρατικά, ως τεχνοκράτης, αλλά επελέγη επειδή, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπροσωπεί τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα. Αυτό στα μάτια του εκσυγχρονισμού, το να είσαι από τη Μακεδονία και από τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, είναι… κατηγορία, ενώ στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων είναι τίτλος τιμής.

Αλλά, πριν σπεύσουν να επιτεθούν στον κύριο Τζιτζικώστα και αμέσως στον κύριο Μητσοτάκη για την επιλογή του -ναι, οι επιθέσεις αυτές κατά του πρωθυπουργού και του επιτρόπου εκπορεύτηκαν και από την καρδιά του Μαξίμου-, διερωτήθηκαν μήπως όλοι αυτοί οι φωστήρες, που οδήγησαν την παράταξη στου κακού τη σκάλα και στον γκρεμό των ευρωεκλογών, ποιο είναι το πολιτικό αποτύπωμα των τεχνοκρατών που διόρισε στην πρώτη του κυβέρνηση ο κύριος Μητσοτάκης; Μήπως ξέρουν να μας πουν πού βρίσκονται σήμερα εκείνοι οι περίφημοι τεχνοκράτες; Ποια η τύχη τους;

Με εξαίρεση τον Κώστα Φραγκογιάννη, που είναι υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, την εταιρία του νυν προέδρου του ΣΕΒ κυρίου Θεοδωρόπουλου, όλοι οι υπόλοιποι καμιά δεκαριά, έχουν οδηγηθεί μετά πολλών επαίνων στην πολιτική χωματερή της Ιστορίας.

Να μην απαριθμήσω ονόματα, τα οποία παρουσιάστηκαν την επαύριον των εκλογών του 2019 περίπου ως πολιτικοί μεσσίες που ήρθαν να αντικαταστήσουν το «άχρηστο πολιτικό προσωπικό» και τους «πολιτευτές». Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης τούς έδιωξε με τις κλοτσιές, γιατί κατάλαβε ότι οι τεχνοκράτες στην πρώτη γραμμή μόνο προβλήματα του προκάλεσαν παρά λύσεις τού έδωσαν.

Υπενθυμίζω απλώς μερικά από τα υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκαν, για να μην πω ονόματα και πληγώσω τους αστέρες του εκσυγχρονισμού: στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο υπουργείο Παιδείας. Η τύχη όλων αυτών των εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών αγνοείται σήμερα. Όλοι εκείνοι, δηλαδή, που τοποθετήθηκαν τάχα αξιοκρατικά με βάση το βιογραφικό τους τα έκαναν μούσκεμα. Αποδείχτηκαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κούτσα άλογα.

Και τολμούν σήμερα τα παιδιά του εκσυγχρονισμού να αντιπολιτεύονται ύπουλα, μέσα απ’ την καρδιά του Μαξίμου, τον πρωθυπουργό της χώρας και τον νέο επίτροπο, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα στο εσωτερικό της παράταξης και ως βουλευτής στη δύσκολη Α΄ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αλλά και ως επιτυχημένος περιφερειάρχης; Ο οποίος έχει άριστη σχέση με όλους τους κορυφαίους της παράταξης, με τον αμερικανικό παράγοντα, με κορυφαίους καναλάρχες, με τη βασιλική οικογένεια και με διεθνή συστήματα εξουσίας, τα οποία οι ίδιοι, ως εξωπαραταξιακά φρούτα, αγνοούν.

Σαν να παρεξήγησαν τον ρόλο τους. Νόμιζαν ότι τους παρεδόθησαν τα κλειδιά. Δεν τους παρεδόθησαν. Προσωρινοί είναι. Ένα εκατομμύριο νεοδημοκράτες που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες ευρωεκλογές τούς έστειλαν ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα: «Δεν μπορεί να έχετε τον πρώτο λόγο στην παράταξη εσείς».

Κι αν έκαναν πως δεν το κατάλαβαν και υποκρίθηκαν, τους το εξήγησαν και οι βουλευτές της Ν.Δ. με τη στάση τους στην απόπειρα τοποθέτησης της συντάκτου του νομοσχεδίου του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ Κατερίνας Φουντεδάκη στην προεδρία της επιτροπής υποβοήθησης αναπαραγωγής, καθώς με την ψήφο τους ανάγκασαν το Μαξίμου να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Ας γίνει σαφές! Είμαστε πλέον σε νέα φάση. Όσοι δεν το καταλάβουν εγκαίρως θα ζήσουν κι άλλες ζωηρές εκπλήξεις στο μέλλον. Ο Τζιτζικώστας είναι η αρχή. Τους το έδειξε άλλωστε ήδη ο ίδιος, απορρίπτοντας με το «καλημέρα» το αίτημά τους να προσλάβει τις «βεντούζες» που θέλησαν να τοποθετήσουν δίπλα του υπό μορφή συμβούλων για να τον έχουν υπό στενή επιτήρηση. Μακεδών!

  1. Ανίκανοι, απάτριδες, λαίμαργοι, καταχραστές της νοημοσύνης μας, υποστηρικτές της woke ατζέντας και εχθροί της οικογένειας αποδείχθηκαν τα εξαπτέρυγα του Σημίτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
    Έριξαν τη χώρα σε περιδίνηση αντεθνικών και ντροπιαστικών υποχωρήσεων, ενώ χώρισαν την κοινωνία σε υγιείς και ψεκασμένους, σύμφωνα με την άθλια και προπαγανδιστική φράση που έβαλαν στο στόμα του άβουλου πρωθυπουργού.
    Διέλυσαν ό,τι έπιασαν στα χέρια τους, αρχικά την έρμη τη ΝΔ και το δεξιό κορμό των ψηφοφόρων της, προχώρησαν και στην αποσύνθεση του κυττάρου της κοινωνίας, την οικογένεια, με την κυβερνητική υιοθέτηση της woke ατζέντας.
    Τα έβαλαν με τη θρησκεία, θυμηθείτε πως στην εποχή του Covid σίγησαν οι καμπάνες, λες και μεταδίδεται με τον ήχο τους ο ιός, έκλεισαν οι εκκλησίες και απαγορεύτηκαν οι λειτουργίες ακόμη και σε κενές εκκλησίες, προφανώς για να μην κολλήσουν το ιό οι εικόνες. Όμως τα άλλα θρησκευτικά δόγματα και θρησκείες λειτουργούν κανονικά.
    Τα έβαλαν με τη μόρφωση των παιδιών μας υποβαθμίζοντας επιπλέον γλώσσα, παιδεία και εργασιακό μέλλον των νέων πτυχιούχων.
    Καθιέρωσαν την καθημερινή πλύση εγκεφάλου μέσω πληρωμένων με κρατικό χρήμα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα φόβισαν τον αμαθή λαό με λοιμούς, κλιματικές κρίσεις, ενεργειακή ένδεια και άδειασαν το Αιγαίο και τη λοιπή χώρα από τα απαραίτητα για την άμυνα οπλικά μας συστήματα.
    Φοβάται φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης πως θα χάσουν οι ευρωπαίοι ελευθερία και τις ίδιες τις χώρες τους, από τον εισβολέα Πούτιν.
    Όμως είναι ανιστόρητος, οι Ρώσοι ποτέ δεν έκαναν εισβολή στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τους Τούρκους που μισούν Έλληνες και χριστιανούς και ονειρεύονται αυτοκρατορίες.
    Μη σας διαφεύγουν οι κατακτήσεις τους, Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Μεσογείου δοκίμασαν τον τουρκικό ζυγό.
    Τώρα μας λένε πως « θα έλθουν νύχτα», εμείς όμως τους διευκολύνουμε στέλνοντας τα οπλικά μας συστήματα σε ξένο με εμάς πόλεμο και σε χώρες (λέω για τοι συστοιχία ΠΑΤΡΙΟΤ στη Σ.Α.) που στρέφονται απέναντι στους Άραβες, τους παραδοσιακούς συμμάχους μας.
    Η κυριαρχία μας στο Αιγαίο κουρελιάστηκε, ο κ. Μητσοτάκης και οι κολλητοί του ΕΛΙΑΜΕΠ συνδιαλέγονται απευθείας με τους Τούρκους, με κρυφή διπλωματία με υποκλίσεις τύπου Γεραπετρίτη και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπό την λαιμητόμο του casus belli, την δύναμη του τουρκικού στόλου απέναντι στην επίπλαστη αδυναμία μας (λιμενικό στέλνουμε στις κρίσεις) και την μητσοτακική υιοθέτηση στο πεδίο του ΤουρκοΛυβικού μνημονίου.
    Ο αδύναμος, έτσι φαντάζεται ο κ. Μητσοτάκης τη χώρα που κυβερνά, δεν κάνει απευθείας συνομιλίες γιατί θα χάσει εθνική κυριαρχία, αυτό το γράφουν και τα βιβλία του δημοτικού σχολείου. Αν δεν κάνω λάθος, τέτοιο σχολείο έχει τελειώσει και ο κ. Πρωθυπουργός.
    Έτσι λοιπόν προστάζει το ΕΛΙΑΜΕΠ, υπακούει όμως ο κ. Μητσοτάκης, ο δε μπροστάρης του γκριζαρίσματος των Ιμίων Σημίτης χαίρεται για τις παραχωρήσεις στον εχθρό μας, την Τουρκία.
    Ξέχασαν πως τέτοιες πολιτικές, από τα ίδια κέντρα παραεξουσίας, έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 5% και τον ίδιο τον κ. Γ Παπανδρέου στον κάλαθο των αχρήστων τη πολιτικής.
    κ. Μητσοτάκη, έφτασε και η σειρά σου, η ευρωεκλογές ήταν η ένδειξη, η απόδειξη θα φανεί με τις εκλογές.

  2. Να δούμε. Επιφυλασσόμεθα. Στο ΥΠΕΞ οι εξωκοινοβουλευτικοί (Γεραπετρίτης και Παπαδοπούλου) κάνουν ότι τους προστάζει ο Πρωθυπουργός και το περιβάλλον του. Δεν πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης εννοεί την όποια «δεξιά στροφή». Όπως σε όλα, κινείται τόσο, όσο και μέχρι…Πιστεύει στο «ασπόνδυλο Κέντρο», στον δικαιωματισμό των ΛΟΑΤΚΙ και, ευρύτερα, στον Σημιτισμό.
    Μόνο με την οριστική απομάκρυνσή του θα γίνει η ΝΔ ένα κόμμα με πραγματικά ερείσματα στην κοινωνία. Όσο παραμένει ο γόνος, το κόμμα θα καρκινοβατεί τοξικά, με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό. Οφείλουν οι παραδοσιακές δυνάμεις της ΝΔ να βγούν δυναμικά μπροστά και χωρίς φόβο, τώρα. Αλλιώς, πολύ φοβούμαι ότι με αποπροσανατολιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού τύπου Τζιτζικώστα, ο γόνος θα μετατραπεί σε αυτοκράτορα και, τότε, θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Οι Σαμαράς, Καραμανλής και όσοι αισθάνονται ότι ο γόνος έχει απαγάγει το κόμμα, οφείλουν να τον ρίξουν. Ότι λιγότερο, είναι απλά βούτυρο στο ψωμί του «Μητσοσημιτισμού».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Συριζαϊκού μύλου συνέχεια…

«Επανήλθε η ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ!» αναφέρει η ειδησεογραφία από την Κουμουνδούρου, δίνοντας και τον ανάλογο πανηγυρικό τόνο μετά το...

Κασσελάκης: Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε τη σάτιρα στην πολιτική μας. Δεν είναι ασύνηθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση να χλευάζονται, όταν ξεφεύγουν. Αλλά...

«Σωστή πλευρά της Ιστορίας»: Αντιμέτωπος με το φαινόμενο της στυμμένης λεμονόκουπας...

Στην αρχική φάση του Ουκρανικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε το επερχόμενο διεθνές πρόβλημα. Αγνόησε υπεροπτικά τον (τότε απερχόμενο)...

Πώς ο… γίγαντας Σκέρτσος εκτοξεύει την «Ακροδεξιά»

Στις εθνικές εκλογές του 2023 και στις ευρωεκλογές του 2024 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέτρεξε δις όλη τη Μακεδονία...